Marts 12., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
23:37

(60 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]es
Date:13. Marts 2005 - 12:41
(Link)
Nevis polikorektums, bet elementāra pieklājība un cieņa pret citiem.
From:[info]filozofs
Date:13. Marts 2005 - 21:18
(Link)
Vari saukt kādā vārdā gribi, taču brīdī, kad sabiedrības uzspiestās normas kļūst par slimīgu vajadzību, nu, tā jau ir otra galējība. Tikai nevaru saprast, kādēļ to nebāž visiem degunā? (es domāju uzspēlētu cilvēcību, nejau pirkstu vai kādu citu priekšmetu)
[User Picture]
From:[info]es
Date:15. Marts 2005 - 00:19
(Link)
Nevis sabiedrības uzspiestas, bet paša par labām atzītas esam un pieņemtas. Nevis slimīga vajadzība, bet tik pat vienkārša lieta kā elpošana - ir un viss.
Es domāju, ka cilvēcībai nav jābūt uzspēlētai. Man šķiet ir tikai dabiski būt līdzjūtīgam, izpalīdzīgam, saprotošam un iecietīgam.
Bet cilvēki jau ir dažādi.
From:[info]filozofs
Date:15. Marts 2005 - 00:29
(Link)
Es tieši runāju par gadījumiem, kad cilvēki akli seko kkādām normām, īsti neizprotot, kam tās ir paredzētas, aizbildinoties: "Tā vajag un viss!" Un vēl mani pārsteidz tas, kā cilvēki var te dirst par to, ko vajag un ko nevajag darīt, tajā paša laikā reālajā dzīvē apzināti vai neapzināti darot pilnīgi pretējo.

Vispār, es pēc tā, kā cilvēks tiek galā ar manu uzbrukumu, spriežu par konkrētā indivīda prāta spējām un vai ir vērts veidot tālāku kontaktu. Un zini - līdz šim nav pievīlis.
[User Picture]
From:[info]es
Date:15. Marts 2005 - 00:55
(Link)
Manas prāta spējas līdz šim arī mani nav pievīlušas.

Es neuzskatu, ka es akli sekoju kādiem sabiedrības izvirzītiem ideāliem - "sabiedrība", t.i. - apkārtējie, jau tagad domā, ka esmu aizgājis par tālu.
Bet tas gluži vienkārši atbilst manam priekšstatam par to, kādām jābūt cilvēku savstarpējām attiecībām - balstītām uz manis iepriekš minētajām lietām/emocijām. Nevis sāncensību, liekulību, nomelnošanu...
Pats sev esmu uzlicis pienākumu tāds būt.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba