Aprīlis 10., 2022


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:44
Nez, no kā man nāk tas neproporcionāli lielais aizkaitinājums gadījumos, ja reliģiozi vai spirituāli cilvēki praksē uzvedas (vai ļerkst) kā pilnīgi kverpļi? It kā taču ar galvu es saprotu, ka cilvēks nekļūst "labāks" no tā, ka ir reliģiozs vai spirituāls, un ka tam vispār nav nekāda sakara ar praktisko morāli, un turklāt reliģiozi vai spirituāli cilvēki nemaz tik bieži nestaigā apkārt, skandinādami kaut kādu savu morāli (a to ņebosj pieķers divkosībā), bet tik un tā kaitina. Kverplis ateists vai kverplis materiālists kaut kā kaitina stipri mazāk.

(Jap, es feisītī strīdos ar kristieti, jo acīmredzot man laiku nav kur likt. Tas pats attiecas arī uz šo ierakstu, ffs.)

(3 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:10. Aprīlis 2022 - 13:58
(Link)
Kristietis? Iedo man ar
[User Picture]
From:[info]dombrava
Date:10. Aprīlis 2022 - 23:16
(Link)
Bieži vien nekristieši vairāk atbilst kristīgajiem ideāliem nekā t.s. kristieši. Tā es dzirdēju no psihoterapeita, kas skaitās kristietis. Vnk viņam uzdeva jautājumu, vai var viņa klientos manīt atšķirības (pēc sadalījuma kristietis/nekristietis).


Bet nu varbūt katrs gadījums ir citāds, negribas vispārināt un netaisni spriest. Man pašai riebjas savs kretīnisms ikdienā. Ja gribu būt labs cilvēks, sanāku kretīns, ja sevi neierobežoju, tad jocīgs cilvēks, bet ja ieslīkstu apātijā, esmu visu acīs diezgan sakarīga un pieņemama būtne.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Aprīlis 2022 - 23:36
(Link)
Nu es nevaru to tā norobežot, jo esmu redzējusi brīnišķīgus cilvēkus visās krāsās

Iespējams, tā ir kaut kāda nešķīsta palieka no (pusaudža) laika, kad es pati biju reliģioza/spirituāla/whatnot un man šķita, ka tas man dod kaut kādu morālu autoritāti un "ahhh es esmu tik garīga, noteikti man ir taisnība" sajūtu, kas gan ir toksiski. Bet pierakstīt to citiem nav korekti
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba