Aprīlis 19., 2017


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
06:41

(50 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:19. Aprīlis 2017 - 11:49
(Link)
Pizģec, tad nu ar atraduši, ko apspriest līdz kolapsētiem komentāriem.

Tas taču nav grūti. Ja kāds cilvēks vēlas, lai viņu sauc tā un nesauc kā citādi, izvēle ir pavisam vienkārša. Vai nu tu cieni to cilvēku, negribi viņu sarūgtināt un sauc tā, kā viņam patīk, vai arī uzskati viņu par mudaku, ko pienākas dirsināt, un sauc tā, kā viņam nepatīk.

Protams, tas, ka tu kādu uzskati par mudaku, mēdz novest pie tā, ka attiecīgais cilvēks un viņa draugi arī par tevi ir sliktās domās. Bet to tā kā varētu sagaidīt.
From:[info]unpy
Date:19. Aprīlis 2017 - 14:07
(Link)
Nuuu, redz, te jau bija stāsts par to, ka [info]honeybee ir zināms Vienīgais Pareizais veids, kā nevis viņa pati var saukt citus cilvēkus vai kā saukt viņu pašu, bet kā vieni cilvēki var saukt citus sev pazīstamus cilvēkus. Un, ja kāds kādu sauc neatbilstoši šīm viņas iedomām, tad rodas tāds aizvainojums, ka vai pa purnu jādod.

Lai viņa varētu rast uz vietas pamatojumu jaunam baisam aizvainojuma vai pat naida vilnim, esmu gatavs atzīt, ka, piemēram, [info]sirdna esmu saucis un gan jau vēl saukšu par sirmu paviānu, lai gan, neticēsiet, viņš ir cilvēks. Vai arī ir man viena laba draudzene, kuru pazīstu ažpadsmit gadus, viņu arvien saucu pirmslaulības uzvārdā, lai arī viņa jau gadus divus ir mainījusi uzvārdu, utt. utjp.
[User Picture]
From:[info]dejavu
Date:19. Aprīlis 2017 - 14:52
(Link)
+1
Vienigas grutibas rodas tad, kad nav zinama si preference. Man ir gadijies profesionala konteksta sastapt personu, kas pec arejam pazimem varetu vienlidzigi but vins vai vina, pat vards bija ambivalents. Tad nu gan es stostijos un nezinaju, kadus personu vietniekvardus lietot.

Un profesionala konteksta nebija isti vieta pirmo reizi sastaptam cilvekam jautat kaut ko tik personigu.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba