Novembris 15., 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
19:40

(95 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:15. Novembris 2016 - 22:17
(Link)
un tagad pastāsti, lūdzu, kāds ir īsais loģiskais ceļš no vārdiem "cilvēki, kas identificējas kā sievietes" (kas varētu būt apmēram 50% populācijas, kur absolūti lielākā daļa arī bioloģiski ir sievietes) līdz "furijiem" (kas, pieņemu, ir stipri mazāks procents un bioloģijas komponents tur, cerams, nav vispār) un kāpēc tev tas šķiet relevanti diskusijai.

un, ņemot vērā to, ka "salabot" Silīcija ielejas problēmu enīvej būtu ilgtermiņa process (tb pat optimistiskā versijā - sākot ar bērna dzimšanu un iekrāmēšanu dzimumlomā+rases stereotipizācijā līdz brīdim, kad šis bērns ir pieaudzis un var pretendēt uz darbu Silīcija ielejā, paies kādi gadi 20 un līdz brīdim, kad nonāks augstās pozīcijās vismaz 30 - un tas ir pieņemot, ka varētu izdoties neitralizēt pieaugušo aizspriedumus), es reāli neredzu iemeslu, kāpēc būtu nepieciešams iebremzēt. ja tu redzi, please do tell.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:15. Novembris 2016 - 22:23
(Link)
Bet es taču nekad neesmu bijis par sieviešu vai "cilvēku, kuri identificējas kā sievietes" neņemšanu darbā vai atturēšanu no konkrētu karjeru izvēles! Visa epopeja sieviešu sakarā sākās ar manu tēzi par to, ka, atskaitot statistiskas marginālijas, bioloģiskais dzimums un "dzimte" ir pretty much the same thing. For some reason tas izraisīja vētru ūdens glāzē.

Silīcija ielejas sakarā – nesapratu, iebremzēt kur un ar ko?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:15. Novembris 2016 - 22:27
(Link)
jā, tas izraisīja vētru ūdens glāzē tāpēc, ka tev likās, ka man nevajadzētu lietot šajā gadījumā korektāko apzīmējumu "dzimte", bet gan "dzimums", jo...?

nu tu teici ka "let's not be hasty about fixing it" - bļā, nu cik gadus tad mums vajadzētu sēdēt ar īkšķi pakaļā, ja situācijas salabošana prasītu Reāli Ilgu Laiku?
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:15. Novembris 2016 - 22:41
(Link)
"Let's not be hasty" bija domāts kā "man šķiet, ka nevajadzētu nodarboties ar centieniem tur tagad kaut ko labot, jo rezultāti ir lieliski", nevis kā "man šķiet, ka vajadzētu kaut ko labot savā nodabā, Reāli Ilgu Laiku".

Labi, lai nu būtu. Savu antihumānā riebekļa reputāciju esmu atjaunojis, varu droši atgriezties pie digitālās smadzeņpises. :D
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:15. Novembris 2016 - 22:50
(Link)
eee, ja tur iespējams notiek tuvu 50% smadzeņu izmešana miskastē, tad tas nesaucas lieliski rezultāti.

Nepārprotam

1) nevajag nekādas kvotas
2) vajag nočekot vai tur nav patriarhāli bērnu audzināšanas/ izglītības paradumi un ja ir tad izplānot kā novērst, nesabojājot jau esošo audzināšanas/ izglītība ssistēmu.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:15. Novembris 2016 - 22:54
(Link)
"Lieliski rezultāti", as far as I'm concerned, nozīmē "liels daudzums ZTP un kapitāla uz laika vienību".
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:15. Novembris 2016 - 22:58
(Link)
aha, tātad ja navienas smadzenes neizmet miskastē, rezultāti kļūst attiecīgu skaitu reižu lieliskāki
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:15. Novembris 2016 - 23:04
(Link)
Well, vietu skaits kompānijās un pētniecības centros ir tāds, kāds tas ir (OK, ne gluži, bet tas tipiski aug samērā lēni un to ātri un masīvi palielināt parasti nav triviāli), kas nozīmē, ka tur ir nevis pašsaprotams risinājums "uzņemt vairāk cilvēku", bet gan dilemma starp "atstāt esošo status quo" un "sākt reorganizēt, daļu esošo specu atlaižot un pieņemot vietā zināmu skaitu jaunu darbinieku". Institūcijas nav tik gumijotas, kā mēs varētu to vēlēties.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:15. Novembris 2016 - 23:17
(Link)
Tas ir saprotams. Parastais princips ``nekaitē``. Vēlreiz - izdarīt tādas darbībaskas samazina sistēmas efektivitāti nevajag. Vajag saprast, kāpēc 50% ( nu reāli mazāk bet enīvej) smadzeņu kaut kur pazūd.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:15. Novembris 2016 - 22:57
(Link)
Nu tb hiperbolizēta analoģija būtu: ir sabiedrība, visa tāda progresīva, tipa silīcija ieleja, viss notiek. Tikai pēc kāda laika un rūpīgākas piesekošanas izrādās, ka viņi katru 5. bērnu audzina kā maugli, t.i. mežā. Izolētās rezervācijās. Hvz kāpēc, tradīcija tāda. Rezultātā ja pētnieks redz tikai viņu darba institūcijas, viss ir kedā, problēmu nav. Tos slepenos zoodārzus, kuros tur maugļus jau svešiniekiem nerāda.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:15. Novembris 2016 - 23:08
(Link)
''Salabot'' te tik tiešām jāliek pēdiņās, jo silīcija ieleja vrjatļi kaut ko zaudē no tā, tajā nav pārstāvēti visi iespējamie cilvēku ''veidi'' perfekti sabiedrībai proporcionālās devās.
From:[info]axsys
Date:16. Novembris 2016 - 16:02
(Link)
+1
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba