Augusts 18., 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:25

(36 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Augusts 2016 - 12:57
(Link)
:D Cilvēki sāks turēt mūs aizdomās, ka es tev maksāju, lai tu vienā lakoniskā komentārā parādītu, ka sabiedrība mātes-ar-bērniem kategorizē stipri zem child-free ļautiņiem
From:[info]unpy
Date:18. Augusts 2016 - 13:04
(Link)
Pilnīgi aplams pretnostatījums "mātes ar bērniem" vs "abu dzimumu bezbērnu īpatņi". Korekti ir "trokšņa/nekārtību/netīrības avots" vs "tie, kuriem nepatīk troksnis, nekārtība un netīrība un, kuri nav ar mieru dēļ visa šitā ciest emocionālus vai tīri materiālus zaudējumus"
[User Picture]
From:[info]kochka
Date:18. Augusts 2016 - 13:42
(Link)
Bet jebkurš cilvēks ir netīrības avots. Cik atkritumu paliek aiz katra cilvēka? Un, kā jau norādīji, troksni rada ne tikai bērni.
From:[info]unpy
Date:18. Augusts 2016 - 13:47
(Link)
Es jau tieši par to pašu, skaļi kliedzošs un asi smakojošs piedzēries kretīns manā vecumā ne ar ko nav labāks par māti ar maziem, izlaistiem bērniem.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:18. Augusts 2016 - 13:37
(Link)
te tajos simtos komentāru gadījumā nav noslīcis tas, ka child-free ir apzināta izvēle, nevis vienkārši tie, kuriem tādu vai citādi iemeslu bērnu nav vai vēl nav?
From:[info]simbel
Date:18. Augusts 2016 - 15:58
(Link)
Tas vienmēr visur noslīkst. Tāpat, kā noslīkst tas, ka komentāri un sarunas par bērnu negribēšanu nekādā veidā nav *automātiska* kritika pret tiem, kam bērni ir - lai gan pēdējie mēdz par to sacepties kudiš vairāk nekā bezbērņi :D
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Augusts 2016 - 16:10
(Link)
uj, kā man gribētos normālu statistiku/plašu salīdzinošo pētījumu, nevis to, kā cilvēkiem subjektīvi šķiet (ietverot arī mani, kam subjektīvi šķiet), jo patiesībā jau jautājums ir plašāks, nekā katrs komentārs var paņemt (sk. šeit komentus par to, ka "bērnu mātes" kopā ar bērniem izplata netīrību un troksni - kas atkal childfree iet secen - un noklusētos bērnu/bezbērnu ballīšu parametrus un draudzēšanās paternus/izmaiņas un daudz ko citu)
From:[info]simbel
Date:18. Augusts 2016 - 16:23
(Link)
Man vairāk gribētos, lai abas "nometnes" beidz viena pret otru cepties. It īpaši tādēļ, ka šoreiz raksts, par kuru ir runa, bija par pētījumu, nevis par kāda subjektīvu viedokli vai pat vaimanāšanu. To es centos paskaidrot komentārā pie otrā cibas ieraksta, ko izlasīju, norullējot zemāk :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Augusts 2016 - 19:57
(Link)
vot, no sab. domas viedokļa pareizākais risinājums tātad ir "bērni nav, bet būs, šas eju pisties", visiem mutes ciet :)
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:18. Augusts 2016 - 23:05
(Link)
Child-free ir ne tikai un ne tik daudz apzināta izvēle 'bērnu nebūs', bet apzināti izvēlēta identitāte.
Kas šāda var saglabāties līdz mūža beigām, bet nelielam procentam (sterilizācijas nožēla starp 'bērnu nav un vnk nekad negribu' ir ap 5%) var arī mainīties. Iespējams, dēļ faktoriem, kas ir tik pat spēcīgi kā, piem, orientācija - var jau apzināti izvēlēties savu orientāciju noliegt, bet kas no tā sanāk?


honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba