Oktobris 26., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:24

(84 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Oktobris 2015 - 23:02
(Link)
o.O nu emocionāli jau nu gan var būt gan tā, gan tā, gan abējādi, manuprāt. bet tu jau pats te nopropagandēji brutāli-bioloģisku skatījumu, kas, manuprāt, netur ūdeni.
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:26. Oktobris 2015 - 23:11
(Link)
Nu bet no alu laikmeta tā ir bāze - vīriešcilvēkam ir jāapsēklo max daudz sieviešu lai turpinātu sugu. Tak tādi pat lopiņi vien esam (seksa un vairošanās ziņā) kā visi citi, tikai mums ir dota tā laime to procesu izbaudīt. Nu un tālāk to visu attīstot ... lai vīrietis turētos tikai pie vienas sievietes, sievietei ir jāspēj un jāvar dot vīrietim tādu seksu, lai vīrietim nebūtu vajadzības meklēt citur. Es tikai par to un tikai. Emocionālais, ētiskais un juridiskais fons ir tikai papildus uzliktās barjeras/bremzes.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:26. Oktobris 2015 - 23:18
(Link)
/Tak tādi pat lopiņi vien esam/

Neesi dzirdējis/ lasījis par veselu virkni dažādu paņēmienu, kas ļauj seksu no vairošanās nošķirt un vairošanos vadīt, kontrolēt, regulēt - pēc iesaistīto personu ieskatiem?

Pavēro, ļoti vienkārši ierīkojumi ir atrodami lielveikalos, parasti netālu no kasēm. Ja pateiksi kasieriem, ka tev vajag kontrolēt vairošanos un palūgsi palīdzēt, domāju, ka viņi parādīs vajadzīgos priekšmetus.
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:26. Oktobris 2015 - 23:25
(Link)
Labs uzbrauciens!
Nu OK ... nesaprati un nesapratīsi. Paņēmi pārāk tieši.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Oktobris 2015 - 23:23
(Link)
*nopūta* labi, sāksim no sākuma

1. bioloģiski (pēc evolūcijas teorijas) jebkurai sugai ir nevis vienkārši pofigā jāvairojas, bet jānodrošina to, ka viņu pēcnācējiem ir pēcnācēji (t.i., gēni tiek padoti tālāk)
2. ir organismi, kas točna iziet uz kvantitāti, ne obligāti kvalitāti (piemēram, daudzgadīgie augi, kas izkaisa max daudz sēklu), bet cilvēki pie tiem nepieder, jo vienkārši to kvantitāti nevar dabūt tādu kā vidusmēra ozols, piemēram
3. izejot pēc principa "svarīgi dabūt max veselīgus un vairotiesspējīgus pēcnācējus", abiem vecākiem ir svarīgi audzināt cilvēka bērnu līdz vecumam, kad tas spēj pašnoteikties
4. atšķirībā no alu laikmeta, kad bērni mira daudz, daudz, daudz biežāk nekā tagad un dzīves temps bija straujāks - attiecīgi bērnus arī dzemdēja vairāk - tagad, īpaši attīstītajās valstīs, jaudzimušie mirst reti un bērna "izaugšana" notiek stipri ilgi - 24 gadi nav nekāds brīnums - attiecīgi max svarīgi ir iziet uz pēcnācēju kvalitāti, nevis kvantitāti
5. ergo arī no bioloģijas viedokļa ir izdevīgi uzturēt ilgas un harmoniskas attiecības (jo tas palīdz rūpēties par pēcnācēju un eventuāli dabūt mazbērnus). un ilgās un harmoniskās attiecībās sekss točna daudz, daudz vairāk ir daļa no pāra labklājības, nevis vairošanās kā tādas

tas neņemot vērā teoriju, ka mēs jau pārveļamies pāri tīri ģenētiskajam slieksnim un varam gūt to pašu "es turpinos" efektu nevis bērnu taisīšanā un aprūpē, bet gan intelektuālā attīstībā un savu ideju padošanā tālāk (nu tb ka daudziem cilvēkiem ir svarīgāk nevis brutāli reproducēt savu genotipu, bet pabakstīt uz priekšu visu cilvēci, padarot dzīvi labāku, un tas nav tāpēc, ka viņi būtu kaut kādi loši, kuriem vienkārši seksā nav paveicies)
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:26. Oktobris 2015 - 23:33
(Link)
HB! Nu bet es jau par to pašu! Ir tā cilvēcīgā lielā cilvēku būtība kā dēļ esam cilvēki, BET ... vairošanās instinkts jau nekur nav zudis. To notušējam ar rituāliem, paražām un "ētiku". Vīrietim iekšēji un neapzināti .. nu OK kā kam ... ir tā vajadzība apsēklot max daudz sievietes ... nu tā ir daba. Kāpēc viņš to nedara? Nu tas jau ir tas jautājums - VAI sekss vēl joprojām skaitās kaut kas tāds, ko sieviete dod un vīrietis vai nu ņem, vai iemaina barterī
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Oktobris 2015 - 23:41
(Link)
nu bāc, *nav tā daba*, ja uz cilvēkiem darbojas dabiskā atlase, tad tā arvien vairāk atlasa nevis cilvēkus, kam "viss pofig, ka tik vairoties kā trušiem", bet cilvēkus, kam sekss ir daļa no pastāvīgu attiecību veidošanās kompleksa - t.i., īpašības/hormonu balanss, kura dēļ sekss ir daudz vairāk par, piemēram, maigumu un rūpēm, nevis "izjāju un aizjāju" principu.

jā, okei, tiem, kam nepietiek ar evolūciju, pastāv arī sociālās normas etc., bet tas nenozīmē, ka mēs kā suga neesam mainījušies kopš alu laikmeta.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:26. Oktobris 2015 - 23:45
(Link)
/vairošanās instinkts jau nekur nav zudis./

Izsalkuma instinkts arī ne.

Bet vai kad sagribas ēst tu uzglūni žurkām un ja viņas pasprūk, skumji kašā ēdamās saknes, uzkožot kādu zāles pusķi vai tomēr ej uz restorānu/ iepērcies pārtikas vaikalā un tml?

[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:27. Oktobris 2015 - 10:51
(Link)
Nu bet izlasi kārtīgi, 10 reiz, ja nepieciešams, to ko es uzrakstīju!
Es tieši to arī saku, ka mēs tāpēc esam cilvēki, jo nepišam visu kas kust un ko gribam pist. Lai gan ļoti bieži ļoti to gribētos.
Cik sievietes viens vīriešcilvēks savas dzīves laikā ir izdrāzis??? Nav man daudz draugu, bet nevienam no viņiem nav bijušas mazāk par 5. No tā pieņemu, ka tas ir normāli vidējais rādītājs.
Bet tad uzrodas "īstā" sieviete kuru tad seksuāli apmierina. BET vai tad tāpēc vīrietis vairs neskatās uz citām sievietēm? Vai tāpēc viņš vairs negrib reizi pa reizei dzīvniecisku seksu ar kādu savai ģenētikai piemērotu būtni? Ja tu teiksi, ka nē, tad ... nu neticēšu.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Oktobris 2015 - 11:00
(Link)
nu un kādā veidā šī vīriešu statistika atšķiras no sievietēm, lūdzu?

nu labi, manu draudzeņu/paziņu/ciktāl mēs esam par to runājušas vidū lielai daļai ir bijuši vairāk nekā 5 partneri, kas teorētiski implicētu, kas sievieteis ir dafiga piselīgākas, kamēr vīrieši reāli cenšas atrast Īsto Un Vienīgo Un Pie Tās Arī Palikt,
beeet es pieņemu, ka man vienkārši draudzenes tādas ;)

enīvej, tas "izvilksim statistiku no tā, cik daudz vīrieši drāžas, un secināsim, ka sievietes to dara mazāk" mani reāli mulsina, ajmīn (pat pieņemot, ka homoseksuālas attiecības izdalās līdzeni - lai arī man šķiet, ka sievietēm homoseksuāli eksperimenti ir dafiga biežāk nekā puikiem), ar ko tad jūs to savu seksu darāt?! uz katru vienu vīrieti, kam ir random sekss ar sievieti, ir viena sieviete, kam ir random sekss ar vīrieti.
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:27. Oktobris 2015 - 13:58
(Link)
Citēju: Bet vispār tas ir stilīgs jautājums, nu tb vai heteroseksuālās attiecībās sekss vēl joprojām skaitās kaut kas tāds, ko sieviete dod un vīrietis vai nu ņem, vai iemaina barterī?
Viss manis iepriekš minētais ir mana subjektīvā atbilde uz šo Tavu jautājumu! Tas ir arī viss. Uz citādāk formulētu jautājumu tiktu sagatavota citādāka atbilde.

[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Oktobris 2015 - 23:45
(Link)
nu tb formulēsim to vienkāršāk
ja mums ir tips A, kas pofigā drāž max daudz meiteņu un nozūd miglā, tad tās meitenes viņu vienkārši neizvēlas kā savu bērnu tēvu (kontracepcija/aborts/vienkārši never kājas vaļā)
kamēr tips B, kam sekss ir daļa no maiguma un rūpēm, mierīgi uztaisa bērnu

un pat ja A to bērnu uztaisa un meitene šo bērnu patur, tad viņai kā vientuļajai mātei ir grūtāk izaudzināt laimīgu un vairoties-spējīgu-gribošu bērnu nekā B

ergo, pat ja A gēni (kas ietver "visas drāzt nahuj" komplektu) netiek izrevidēti jau pirmajā paaudzē, tad jebkurā gadījumā nākamajā paaudzē B gēniem ("sekss = maigums un rūpes" komplekts) ir daudz lielākas šanses

[User Picture]
From:[info]barvins
Date:27. Oktobris 2015 - 09:57
(Link)
A stratēģija joprojām ir darbotiesspējīga, vienkārši vajag izbīdīt 'uztaisi bērnu un pamet' shēmu pietiekami lielā skaitā. Vai arī pēc dzeguzes principa, tobiš, B nav obligāti jāzina, ka bērns ir no A.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Oktobris 2015 - 10:02
(Link)
nju nez, man šķiet, ka jo tālāk iet laiks, jo mazāka iespēja tam A tik produktīvi izšķaidīt savu spermu pa pasauli

dzeguzes princips savukārt normāli atlasa B apakšgrupu "ļauj karināt makaronus uz ausīm" :)

/nēnu protams neviena gēnu atlase nav pilnīga, kādam A jau arī jāizdzīvo, a ja nu kas. MOA gēns jau arī nekur nav pazudis
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Oktobris 2015 - 10:34
(Link)
mani te labo, MAOA

/tūlīt izlabos vēl vairāk, es uzzināšu, ka ņihuja nerubīju no ģenētikas un izdzēsīšu visu un izdzēsīšos pati!
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:27. Oktobris 2015 - 11:01
(Link)
Tieši tā. Cik tad jāpagaida, lai neiestātos izslēgšanas iespējas? 5 mēneši? Pēc 5 mēnešiem duj pie nākamās cipočkas.
Tā A variants ir normāla "ķīniešu" kara stratēģija - ņem uz masu :D
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:27. Oktobris 2015 - 10:58
(Link)
Nu bet es jau vēl joprojām par to pašu ko tu. Tu ar tiem A un B un CDE tikai apraksti visu to ko es saku par rituāliem un ētiku. Un tāpēc no sievietes puses sekss ir valūta ko dot vīrietim, jeb ļaut vīrietim paņemt, kā samaksa par attiecībām.
Pilna pasaule ar piemēriem, kur vecis sāk laist pa kreisi, jo sievai mājās "galva sāp", "komunisms", "bērni slimi" vai citas atrunas seksa nedošanai. Neesmu medicīnas eksperts, bet, man liekas, vīrietim spermatozīdi visu laiku ražojas klāt. Un reizi pa reizei no tiem ir jāatbrīvojas.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Oktobris 2015 - 11:05
(Link)
aha, "vīrs atsaldenis" un citi iemesli seksa nedošanai.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba