holandiete ([info]holandiete) rakstīja,
@ 2007-03-09 13:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mamma un teetis ciinisies par gjimenes budzete palielinaashanu :)
Pedagogi apsver iespēju maijā rīkot streiku, ja valdība neparedzēs straujāku algu pieaugumu

Publicēta: 13:39 09.03.2007.
Rīga, 9.marts, LETA. Pedagogi apsver iespēju maijā rīkot streiku, ja valdība neparedzēs straujāku algu pieaugumu, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Astrīda Harbaceviča.

Viņa norādīja, ka starp skolotājiem pagaidām vēl nav izveidojusies vienota nostāja, ko darīt, ja algas netiks palielinātas papildus grafikā noteiktajiem 50 latiem. "No arodbiedrības biedru puses ir izskanējuši dažādi varianti - gan mērenāki, gan radikālāki." Tā, piemēram, ir izskanējusi doma streiku rīkot mācību gada noslēgumā, eksāmenu laikā.

Radikālākie risinājuma varianti lielākoties izskanot no vadošajām izglītības iestādēm, kā, piemēram, Rīgas un citu lielāko pilsētu skolām. Lauku reģionos skolās valdot mērenāka nostāja.

Papildus grafikā noteiktajam algas pielikumam, proti 50 latiem, kas tiks piemaksāti no šā gada septembra, LIZDA pieprasījusi vēl 50 latus, tā no šā gada septembra lūdzot pedagogu algu palielināt par simts latiem.

Pēc apstiprinātā pedagogu atalgojuma palielināšanas grafika no šā gada septembra pedagogi saņems 284 latus, kas ir par 50 latiem vairāk nekā patlaban.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un LIZDA darba grupa ir apspriedusi priekšlikumus, kuri pedagogu darba samaksas paaugstināšanas jomā jāiesniedz valdībai līdz 1.aprīlim. Šajos priekšlikumos ietverti jautājumi gan par grafika 2011.-2014.gadam izstrādi, gan darba algas samaksas pilnveidošanu un papildu darba apmaksu, sākot no 2007./2008.mācību gada.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hashtreck
2007-03-09 15:48 (saite)
uz pirmo izlasiju virsrakstu kaa 'mamma un teetis ciinisies par gjimenes palielinaashanu' :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]holandiete
2007-03-09 21:44 (saite)
budzets aktuaalaaks :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?