November 2022

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Powered by Sviesta Ciba

Ievilkās pie kolēģa 2 mediķes. Pēc tam googlejām, zinātņu doktore medicīnā un viņas meita, arī ārste, tik sīki nepētījām. Dokumentu gan neesot līdzi, uz teātri atbraukušas, bet mums gan jāizsniedz viņām 100+ eiro iekārta. Esot rakstīta pilnvara uz vienu vīrieti, bet, tā kā viņš brauktu vēlāk, tad davaj, tagad. Nu jā, ideja jau jauka, bet personu apliecinoša dokumenta nav, šoreiz nesanāks. Pāris minūtes mēģina ar ne pārāk veiklu sarunu nokaunināt kolēģi, redz, viņas mēģina pazemot tagad. Man parādījās interese, pārjautāju, ja jau ir mediķi - bez dokumentiem un polises varu izstaigāt ārstu bez maksas? Protams, ka varot, pierakstītu informāciju un pēc tam man atzvanītu, lai nosaucu polises nr. (?).Es sāku smieties, jo radās sajūta, ka runājam ar kaut kādām vidusskolniecēm bez piligi attīstītām smadzenēm.
Tad, sapratušas, ka tomēr nepiekāpsies, novēlēja, lai nevienam no mums nesanāktu ārstēties pie viņām, jo tad viņas būšot tās, kuras parādīs apkalpošanas manieri. Viss tas sūds, ko viņas sarunāja, būtu maznozīmīgs, bet šī frāze lika aizdomāties. Ja ārsts ir gatavs nosolīt, ka neārstēs Tevi, vai mēģinās Tev sačakarēt veselību... Es, ja godīgi, šokā.

Sejas izteiksmi viņām varētu nofilmēt, kad es ierastos tukšām rokām ar vēlmi paķert pāris zāles, ko nosegs mana polise, plus paārstēties drusku nahaļavu.
Tags: , ,

Comments

Es nesaprotu, kāpēc nevarējāt izsniegt? Ja jau googlā vai facebukā identitātes ir noskaidrotas (bildes sakrīt, vārdi arī), tad kur ir problēma?

Nu labi, pieņemsim, ka jums ir tāda stingra uzņēmuma politika un tikai seko tai, jo citādi tevi atlaistu no darbu. Tad tā arī klientam paskaidro, nevis sāc šo ķircināt ar jautājumiem – "a, ja nu es aizietu pie ārsta bez dokumentiem?"

Es tā saku tāpēc, ka mani vienreiz aizsūtīja savākt 5000 eiro vērtu gleznu no izsoļu centra. Un man pat id nevajadzēja rādīt – nosaucu savu vārdu un to, kurš mani ir sūtījis, un ar to viņiem pietika, jo persona iepriekš pa e-pastu bija nosūtījusi pilnvaru, ka es varu izņemt. Bet te tu runā tikai par 100 eiro vērtu med. ierīci un pie tevis no savākt atnāk ārsti.
Cilvēkam visu izskaidroja, ļoti normālā valodā.
Kad pastāstīja, ka ir bijuši gadījumi, kad no savas lielās algas jāmaksā zaudējumi, atcirta, ka tās ir jūsu problēmas, ne manējās.

Cilvēkiem kultūra jau pati par sevi bija augstā līmenī, līdz ar to nevajadzētu cerēt, ka kāds riskēs ar darbu vai naudu svešiniekiem, kas ir pret Tevi rupjš.
Es īsti neredzu šajā lietā riskus. Ja cilvēks jau ir identificēts (kaut vai ar facebook), tad it kā vairs problēmām nevajadzētu būt.
It's all about paperwork in this world. Tur var daudz risku scenārijus sarakstīt, bet man slinkums argumentēt. :)
Nu jā, tieši tas man arī likās, kad es lasīju tavu postu. Tas, ka Latvijā pārmērīgā birokrātija un savstarpējā neuzticēšanās tikai padara cilvēkus kašķīgus, kas īstenībā rada vēl daudz lielākus riskus.
Bet tajā pašā laikā ir ļōōōti daudz cilvēku, kas izmanto šitādus caurumus.
Saucās - sākumā po pacanski un tad kad sākas sūdi, tad - cieti pēc likuma.

Paraksts ir mans? Atbilstošie akti ir? Kur ir mani dati precīzie? Ā, nu tad jau jums pašiem tur bardaks, sorry, man nekas nekur nav jāmaksā.

Ja jau trūkst neuzticēšanās, kapēc mēs slēdzam dzīvokļus un mašīnas? Visi taču savējie. :) Kanādā viens otram šādi uzticas. Un viss strādā.



Es neteiktu, ka tas ir caurums. Tā pat varētu būt uzņēmuma politika, kā identificēt cilvēku atkarībā no riska pakāpes. Bet nu jā, ja katrs cenšas citu uzmest, tad ir grūti tādā sabiedrībā.
tu vari iedomāties pēc kāda idiōta jēzus šajā gadījumā izstītos tiesā? "nē, es nedarīju savu darbu, vadoties pēc atstrādātajiem noteikumiem, jo viņas apstījos feisītī - izstījās pēc normālām čiksēm" LOL. cilvēku profesijām vispār ļoti reti ir kāds sakars ar viņu persōnīgo morālo kompasu un tavs sašutums ir ļoti naivs. zin' kas ir vēl besīgāk par birokrātiju? būt appistam. tāpēc mūsdienās, piemēram, aizdodot kaut vai labam draugam apaļāku summu ir jo silti ieteicams atrunāt atdošanu pie notāra, jo gadījumu jau netrūkst. un, ja godīga paskata bilde feisītī ir tava vienīgā aizstāvība un pierādījums, tad tiesas sēde, visticamāk, tiks sasaukta tīri tā, lai visi kopīgi par tevi paņirgtu.
Jā, es ļoti varu iedomāties, ka tiesa tā arī pateiktu, ka tāda identifikācija ir ok. Un sūdzības iesniedzējs šajā gadījumā ir krāpnieks. Jo šajā gadījumā būtu full records of the transaction.

Un tādi precendenti ir bijuši papilnam. Jau tālajos laikos, kad e-pasts vēl nebija diezcik populārs un nebija nekāda tiesiskā regulējuma, bija tādi, kas mēģināja izlikties, ka e-pastā noslēgts kontrakts nav saistošs. Bet tiesas tam nepiekrita. Transakcijas vai kontrakta formai nav nozīmes, var būt kaut vai mutiska. Problēmas tiesā būs tikai tad, ja tu nevarēsi atrast pierādījums, ka tāds kontrakts ir bijis. Bet ja tev ir e-pasti, facebuki, paraksti utt., tad vispār tur nav jautājumu.

Bet principā šeit vispār ir jautājums, kāpēc kaut kādam zemākā līmeņa darbiniekam ir jāuzņemas 100% atbildība par uzņēmuma risku. Tā ir appišana jau pašos pamatus.
Vispār jau, akcents šajā visā bija tas, ka ārsts apsver iespēju atspēlēties Tev uz Tavas veselības rēķina, jo viņam 2 dienas jāpagaida. :)

Tas galīgi nebija forši. Bet ārsti arī ir cilvēki un var reizēm sabiedrībā palaist muti. Ārstu profesijai tas godu nedara, bet izdarīt no tā kaut kādus secinājumus par ārstiem arī ir nedaudz par šerpu. Tu taču saprotu, ka tas bija vienkārši kašķis.
Viedoklis radās tikai par 2 ārstiem.
Hā man gan vispār ideja par identitātes noskaidrošanu feisītī liekas smieklīga bezgala jau pašā saknē, cmoonm es tur varbūt esmu ar vārdu Bridžita, bet vai tiešām? :D

Bet, ja par dakterīšu komentāru ... nu nožēlojami, tiešām, kas tā var atļauties runāt, dažreiz liekas, ka šī sabiedrība pa lielam sastāv no tīņu prātiem pieaugušo ķermenīšos. A skumji, ka tā. Birokrātija vai ne birokrātija, bet darbs ir darbs.