hestia ([info]hestia) rakstīja,
@ 2012-03-27 19:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mafini ar vārītu iebiezināto pienu ar cukuru
Pēdējā laikā esmu kļuvusi slima uz iebiezināto pienu ar cukuru. Vakar, sēžot Kūkotavā un ēdot kārtainās mīklas maizīti ar šo neģēlību, iedomājos, ka to lieliski varētu iesmērēt arī mazajos kēksiņos, kas vispār ir mana kaislība.

sastāvdaļas:
200-250g miltu
2 olas
100-150g skāba krējuma
150g cukura (labāk pūdercukura formā)
150g sviesta vai margarīna
1 tējkarote cepamā pulvera
1 citrona miziņa (var iztikt arī bez)
~200-250g žāvētu augļu (es personīgi uzskatu, ka kēkss bez žāvētām plūmēm nav nekāds kēkss)
1 bundžiņa vārīta iebiezinātā piena ar cukuru (ja pērk nevārītu, tad jāvāra ~1,5h tā, lai ūdens visu laiku burbuļo un apsedz bundžiņu)

Sviestu vai margarīnu saputo ar cukuru, pievieno olas, turpina putot, līdz masa gaiša un gaisīga. Pievieno krējumu, pierīvē citrona miziņu, izmaisa. Iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri, rūpīgi izmaisa. Pievieno žāvētos augļus, kas nomazgāti, pēc vēlēšanās sagriezti un nedaudz apviļāti miltos (lai nenogrimst formas dibenā). /Ja žāvētie augļi ir pacieti, tos iepriekš labāk apliet ar vārošu ūdeni, pievienot nedaudz cukura un pamērcēt kādas stundas./ Mafinu plāti rūpīgi ietauko ar sviestu vai margarīnu (neiesaku tam izmantot eļļu), var nedaudz iekaisīt mannu (drošības pēc). Liek iekšā mīklu, cenšoties vienmērīgi sadalīt pa "ailītēm". Cep 180°C, līdz gatavs, man parasti paiet aptuveni pusstunda, bet gatavību, protams, pārbauda ar koka irbulīti. Ņem ārā no cepeškrāsns un apklāj ar dvielīti. Gaida, kad atdziest (vai kā es- padziest, jo nevar taču nociesties). Ņem ārā no formām (ja plāts bijusi rūpīgi ietaukota, nevajadzētu rasties sarežģījumiem). Katru mafinu horizontāli pārgriež uz pusēm, apziež ar iebiezināto pienu ar cukuru un saliek atkal kopā. Pa virsu apkaisa ar pūdercukuru.

(?Tam visam varētu piestāvēt arī mandeļu skaidiņas, pirms cepšanas uzkaisītas katram mafinam/iepriekš nedaudz apgrauzdētas ar cukuru. ?Pildījumā varētu būt arī nedaudz brūkleņu vai dzērveņu ievārījuma, tad varētu nelikt žāvētos augļus, tomēr no citas puses- kēkss bez žāvētiem augļiem nav kēkss...)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?