kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 29th, 2009|08:18 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , ]

Tātad, vēl piezīme par postcrossingu. Nosūtīju kariņas uz ASV, Brazīliju, Ķīnu (ierakstīju par PSRS okupāciju - ceru, ka neizcenzēs:), Koreju (puisim tiks meitene ar plikiem pupiem - ceru, vecāki nepārķers:), Igauniju, Nīderlandi, Franciju, vāciju, somiju. Protams, lieākā daļa lūgumu bija "landscapes, cityscapes, seascapes, famous buildings, landmarks" un protams, ka izstaigājot pa veikaliem tik totāli vīlos. Tās Rīgas, Latvijas un nacionālā stafa (tērpi, lietišķā māksla u.tml) ir tik bezgaumīgi un sūdīgi!!! Šķiet, ka maketētāji pirmo reizi ar pīpi uz jumta - krāsas hiperpārspilgtinātas, kompozīcijas nožēlojamas, dekoratīvie efekti sou eitīz. Paldies par kūkām, bļe. Rezultātā visas pasaules mājsaimnieces dabūs Kazāka atpūtnieces un Valtera peldētājzēnus, ja prasīs ūdensskatus, balčus bērnības bildi ar prievīti un vadmalas kamzolīti, ja prasīs bērnus, Zeltiņa u.c. vecmeistaru lauku ainavas ar mājām, ja gribēs kaut ko lokāli dabasskatīgu un Rozentāla diplomdarbu, ja interesēsies par nacionālajiem svētkiem un aktivitātēm. Paldies dievam kādas dabasskatu kartočkas no agrākas bērnības krāt-vizuālus-materiālus-kāres saglabājušās. Citādāk būs uz Istabu un grāmatantikvariātiem jāaizstaigā, kur turās kurpju kastes ar vecām pastkartēm, fotogrāfijām u.c. viz.mat. (pirmās brīvvalsts laika kultūras aktivitāāsu afišas pa 50 saņiem pakaļ meta), tad varbūt tiešām varēs pieiet šai lietai radošāk.

P.S. nesaprotu, kamdēļ tās mājsaimnieces neņem pretī reklāmas pastkartes? Es, piemēram, esmu absolūts fans - no baddogs pašiem pirmssākumiem vācu. iedomājieties, cik incanti būtu redzēt, kāds ir lokālais grafiskais dizains citās valstīs? Man šķiet, daudz raksturojošāks, nekā tās blodī baznīcu un putna lidojumu pilsētu atklātnītes
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:August 29th, 2009 - 09:04 pm
(Link)
"Istaba" un "Nice place" - tur viskas foršs ir. Bet vienīgā problēma - sortiments reti tiek papildināts. Apnīk visu laiku vienu un to pašu sūtīt, tāpēc kruti, ka man šad un tad kāds tās vecās pastkartes piegādā.
čiekurkalna tirgū var nopirkt visādus vecus pastkaršu komplektus.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 29th, 2009 - 09:30 pm
(Link)
atgādināšu, ka 1970. gada izdevuma viņņi puh pastkaršu komplekts Tevi gaida
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:August 29th, 2009 - 09:48 pm
(Link)
Es atceros! Bet tu jau tik vislaik vazājies apkārt kā tāds čigāns un es nespēju notrāpīt brīdi, kad tu esi X ielā!
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:August 29th, 2009 - 09:06 pm
(Link)
Upd. Un jā, es arī īpaši neņemu vērā tās tradicionālās vēlmes, sūtu tik vintidžu un mākslu.
Nac. mākslas muzejā arī ir šis tas foršs.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:August 29th, 2009 - 10:25 pm
(Link)
Baddog, hehe, tad jau daži mani caur sviedriem un asinīm tapušie darbiņi tagad kolekcijā :D
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 30th, 2009 - 01:02 am
(Link)
it īpaši, ja tie ir kaut kur sākumā, kur risinājumi toč tādi, ka nevar paiet garām noteikti nesaglabājot kādu vienību sev. Laikam jau jāapsveic :)