kanariņš - ideāli [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

ideāli [Nov. 17th, 2012|10:52 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
ķirbis ir brīnišķīgs dārzenis (auglis? oga?). Kopš vasarā atklāju, cik nenormāli garšīga ir svaigi spiesta ķirbju sula, esmu atmetusi visu krāmēšanos ar saldajām un sāļajām ķirbju biezzupām. Izspiež, izdzer, biezumiņus sacep plāceņos. Runā, ka slinkums dzenot progresu, lūk, šonedēļ atklāju, ka nav ko pūlēties ar spiešanu un sulu spiedes mazgāšanu un tā, tikpat labi ķirbi var ēst pa taisno, šķēlēs kā arbūzu un meloni. un, ja ķirbis ir savās mājās un gādīgi audzēts, mierīgi var uzkost ar visu mizu, atšķirībā no tā paša arbūza un melones. lieliski! sēkliņas izlasa un sakaltē, kodoliņus sīkajiem grauzt, čagiņas samalt un skaistuma procedūrās, mīkstumu plācenīšos un beigās ķirbis ir viens lielisks, vietējs bezatlikuma produkts.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:November 17th, 2012 - 11:21 pm
(Link)
un nenormāli veselīgs arīdzan.
sen neesmu ēdusi ķirbjus, nemaz nerunājot par sēklām.
sakārojās:)
[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:November 17th, 2012 - 11:22 pm
(Link)
garšīgāka par biezzupām? grūti iedomāties
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 18th, 2012 - 09:43 am
(Link)
varbūt man tā šķiet, jo esmu garšu pūrists (tb. labāk par ēdieniem patīk vnk tīri, neapsālīti, nevircoti produkti paši par sevi), kā arī "pagatavošanas ātrums un trauku mazgāšana pēc tam" ir vēl viens ļoti būtisks kritērijs manās kulinārajās dienās un darbos.

p.s. izrādās, ka dažādu šķirņu ķirbjiem ir dažādas garšas (kas it kā būtu tikai lōģiski, bet tik un tā wowowooow!)
From:[info]vikuks
Date:November 17th, 2012 - 11:25 pm
(Link)
driikstu uzdot Tev praktiskas dabas jautaajumu - atceros, ka ilgu laiku atpakal Tev bija ieraksts par to, ka kaadam ir milziigs skaits "Straumes" kafijas dzirnavinju paardoshanaa. Varbuut Tu atceries, kam tas bija? Man vienas loti nodereetu, labpraat tam cilveekam uzrakstiitu!
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 18th, 2012 - 09:41 am
(Link)
tās gan nebija kafijas, bet gan garšvielu dzirnaviņas. Ja der garšvielu, es pati Tev varētu iedāvāt. ja vajadzīgas kafijas, tad ziņoju, ka tās ir atrodamas visādos antikvariātos (uz Tērbatas ielas, Purčikā u.tml.) un maksā vidēji 10Ls
From:[info]vikuks
Date:November 18th, 2012 - 11:35 am
(Link)
jaa, man tieshi garshvielaam arii vajag!
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 18th, 2012 - 12:31 pm
(Link)
no 2dienas līdz 5dienai būšu darba laikā vecrīgā, vari piekāpt, izsniegšu vienu eksemplāru, ja viens ir gana labi
From:[info]vikuks
Date:November 20th, 2012 - 05:00 am
(Link)
lieliski! ja dosi preciizaakas noraades, kaa Tevi atrast, 3dien noteikti piekaapshu!!!
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:November 18th, 2012 - 12:16 am
(Link)
jā, es arī ar katru gadu arvien vairāk dievinu un slavinu ķirbjus. tie ir lieliski!