kanariņš - gandrīz n-komentārs [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

gandrīz n-komentārs [Apr. 10th, 2012|11:03 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
abet man gan patīk visādas fotogrāfijas skatīties. Visi, kas grib izrādīt man savas ceļojumu, bebju u.c. bildes, aiciniet ciemā, labprāt sēdēšu jūsu dīvānos, tējošu un šķirstīšu albumus. Jo, redz, tieši 'populārās' bildes, kas tikai sākumā šķiet visas vienādas - nu, tur visi pie eifeļa vai pizas torņa vai pamukales baseinos u.tml. - ir īstenais laikmeta estētikas spogulis. Ko tad domā, ka pāris atlasīti, kanonizēti šedevri ar pareizajām gaismām un netradicionālo lenķi ir tas skaistā, būtiskā, savējā etc. izjūtas rāmis, kas nevis raksturo laiku/-metu, bet ir laikmets? Tas varbūt ir elites kanōns un camp sānceļi, bet tautas radošums ir iekšā mūsu fotoaparātos, videokamerās, viedtālruņos etc. Piem, tagad baigais haips, visi meklē rokā 70' gadu mājas videō, jo, kā izrādās kanonizētāju brigāde nev iemūžinājusi to, kas tagad ir tik cīši vajadzīgs, tā ka pa acīm laukā spiežas; tad nu atrod tur filmiņas, kur priekšplānā laimīgā japiju ģimenīte, abet fōnā kā dzīvs EXPO nomales marginālais paviljons, kas no pēdējā tagad kļūtšot par pirmo. u.tml. Vai arī ļaudis tādā sajūsmā šķirsta simtgadīgu bilžu albumus, sākot no labdzimušu ļaužu namiem un to jaunuvēm precību vecumā līdz pat skatiem no ielām, kur stāv rindās un turpat uz apmalītēm no bada mirst boļševiku revolucionētie ļaudis u.t.t., u.t.jp. Bet bildes jau tādas pašas, kā šodien nofočētā Brīvības iela vai Jaunā Viļņa apmeklētāji. un modes. modes ir pats labumiņš. Kaut kā vienmēr sanāk, ka tie, kas ir paši glaunākie savā laikā, pēc tam izskatās ļoti ākstīgi. Nu, tur visi švīti un pārbagātās dāmas ar izsmalcināto gaumi, kur pēc tam kā par eksotisku radijumu var uzjautrināties vai šausmitāties, kamēr cilvēks ze parastais savās ze parastajās drēbēs un ne līdz galam ievērotajos skaistuma kōdos parasti raisa jebkādas citas izjūtas, nevis smieklus vai šausmas. u.t.t., u.t.jp. jeb citiem vārdiem sakot, skatīties ļaužu bilžalbūmus ir interesanti.
linkpost comment

Comments:
From:[info]zirka
Date:April 10th, 2012 - 11:28 am
(Link)
man nāk prātā grāvlejs ar savu draugiem.lv-purnu-vulgaris superkompilāciju. uzķēris tieši to pašu, par ko tu, man šķiet.

[User Picture]
From:[info]up
Date:April 10th, 2012 - 11:37 am
(Link)
tad tev patiktu tas veco mana tēva lielformāta bilžu rullis ar padomju lidostām, vīriem pie lidmašīnu stūrēm formastērpos, un grieķijas atvaļinājuma ainām.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 10th, 2012 - 12:28 pm
(Link)
ō jā vecāku albumā Jaltas saulainās ainas dikti patika :D
[User Picture]
From:[info]up
Date:April 10th, 2012 - 12:32 pm
(Link)
gģe že ti maja suļiko :D
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:April 10th, 2012 - 12:25 pm
(Link)
man arī patīk skatīties pat svešu cilvēku albumus, nemaz nerunājot par radu.
aivakar jau N-to reizi skatījos vecātēva fotogrāfiju kasti..
[User Picture]
From:[info]pzrk
Date:April 10th, 2012 - 01:19 pm
(Link)
Tad jau brauciet tik ciemos!
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:April 10th, 2012 - 04:01 pm
(Link)
jā, man ar tas patīk. bilde jau kāda ir, tāda ir, mainās tikai attieksme pret to un mode - te lepni liek sekcijā aiz stikla, te šausmās paslēpj tālākajā kurpju kastē, te atkal velk ārā un nostaļģiski nopūšas...
[User Picture]
From:[info]kants
Date:April 10th, 2012 - 08:48 pm
(Link)
vai ne