kanariņš - Mājsaimnieces piezīmes [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Mājsaimnieces piezīmes [Feb. 10th, 2012|12:04 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Diena ir glābta! Aizvakar Rimi iegādājos smilšērkšķu ogas (lol, kā es ātrāk neiedomājos paskatīt lielveikalu saldētavā, zaļā 'sezonālā' domāšana mani ir atrofējusi patērētāju tikumus un likumus, šķitās, jāciešas būs līdz nākamai vasarai..). 1,59 par 350gr nolasītu, notīrītu odziņu! Tikko sataisīju savu mīļo smilšērkšķu sīrupu - gatavoju pēc atvieglotas receptes, atšķirībā no saviem vecākiem, kuru praktizētā recepte, tiesa, arī nav pārāk sarežģīta.
Tātad, ņem ogas, sablenderē (šitas laikam ir svarīgi, jo es neblenderēju un, attiecīgi, eļļas mazāk, cik saprotu, tad tā paliek iekš kauliņiem; no otras puses - varēšu iet sēt jaunus smilšērkšķus pavasarī), lej klāt ne pārāk daudz ūdeni un ber klāt daudz cukura un to visu lēnām un ilgi maisa, maisa, maisa, kamēr cukurs izkusis (ievēro: vārīts nekas netiek!), es cukura vietā lietoju šķirdo agaves sīrupu, lai nekas nav jāmaisa un jākusina, attiecīgi, arī ūdeni pielēju tikai simboliski, varbūt varēja iztikt bez. Lūk, pēc tam vnk kāš nost no čagām (es atļāvos nedaudz izberzt caurs sietiņu, tā kā ogas neblenderēju) - iegūto šķirdumu pilda burciņā un tālāk lieto pēc ieskatiem (mana mīļākā versija ir ar kefīru), čaganas var turpināt izlietot, taisot uzlējumu (ar siltu ūdeni vai spirtu vai whatevs) aš pa vairākiem lāgiem, ēdot tāpat ar karoti vai kā piedevu brokstu pārslām klāt etc. Ingvers un ķiploks iet bekot.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:February 10th, 2012 - 12:18 pm
(Link)
Vai saldēti pīlādži tur arī neganījās kaut kur?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 10th, 2012 - 12:18 pm
(Link)
nemācēšu teikt, tie man kā suga neinteresē, līdz ar ko mana selektīvā redze nemaz nepiefiksē :D
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:February 10th, 2012 - 12:46 pm
(Link)
ā, nu es atkal domāju, ka meklējot kaut ko oranžu būsi vismaz saviebusies nometusi malā ar vārdiem: "Fuj, tiek tak pīlādži!"" :)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 10th, 2012 - 12:57 pm
(Link)
es kā žagata - stāvu rindā un ievēroju kko zeltaini oranžu mirdzināmies tālumā, jaiet klāt skatīties; pat to, vai ogas pie pelmeņiem vai saldētiem brokoļiem klāt stāvēja, pateikt nemācēšu :DDD
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:February 10th, 2012 - 02:22 pm
(Link)
Tad man būs jānoiet pašai līdz Rimi. Sagribējās pīlādžu mārmelādi.
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:February 10th, 2012 - 07:54 pm
(Link)
apšaubu, vai kas tāds Rimi būtu iespējams. pat eko veikaliņā tikai vienu reizi palaimējās dabūt pīlādžu sīrupu, kopš rudens vairāk nav gadījies...