kanariņš - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Mājsaimnieces piezīmes Feb. 10th, 2012|12:04 pm

helvetica
Diena ir glābta! Aizvakar Rimi iegādājos smilšērkšķu ogas (lol, kā es ātrāk neiedomājos paskatīt lielveikalu saldētavā, zaļā 'sezonālā' domāšana mani ir atrofējusi patērētāju tikumus un likumus, šķitās, jāciešas būs līdz nākamai vasarai..). 1,59 par 350gr nolasītu, notīrītu odziņu! Tikko sataisīju savu mīļo smilšērkšķu sīrupu - gatavoju pēc atvieglotas receptes, atšķirībā no saviem vecākiem, kuru praktizētā recepte, tiesa, arī nav pārāk sarežģīta.
Tātad, ņem ogas, sablenderē (šitas laikam ir svarīgi, jo es neblenderēju un, attiecīgi, eļļas mazāk, cik saprotu, tad tā paliek iekš kauliņiem; no otras puses - varēšu iet sēt jaunus smilšērkšķus pavasarī), lej klāt ne pārāk daudz ūdeni un ber klāt daudz cukura un to visu lēnām un ilgi maisa, maisa, maisa, kamēr cukurs izkusis (ievēro: vārīts nekas netiek!), es cukura vietā lietoju šķirdo agaves sīrupu, lai nekas nav jāmaisa un jākusina, attiecīgi, arī ūdeni pielēju tikai simboliski, varbūt varēja iztikt bez. Lūk, pēc tam vnk kāš nost no čagām (es atļāvos nedaudz izberzt caurs sietiņu, tā kā ogas neblenderēju) - iegūto šķirdumu pilda burciņā un tālāk lieto pēc ieskatiem (mana mīļākā versija ir ar kefīru), čaganas var turpināt izlietot, taisot uzlējumu (ar siltu ūdeni vai spirtu vai whatevs) aš pa vairākiem lāgiem, ēdot tāpat ar karoti vai kā piedevu brokstu pārslām klāt etc. Ingvers un ķiploks iet bekot.
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.