kanariņš - Zenta Logina un Elīze Atāre [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Zenta Logina un Elīze Atāre [Nov. 17th, 2011|09:35 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , ]

Lejasmeijere Rīgas Laikā spļaudās un kritizē no panckām ārā, Jānis Borgs Studijā slavē un attaisno, Puķīte mēģina izlavierēt starp abiem, uzrādot argumentācijas kļūdas, un kāds cits ar savu A-Z publikāciju karājas gaisā nepublicēts, šķiet, jau gadu pusotro. Vienu vārdu sakot, kaislības lielas. Bet neviensneviens šajā ideju motivētajā brēkā nepamana visai praktisku un pragmatisku realitāti, ka 'muzej-'dzīvoklim ir nomainīta atslēga un tas ir aizklapēts ciet, fonda vadītājs pie kolekcijas tiek tikai gandrīz vai ar iepriekšēju saskaņošanu un bruņotā uzraudzībā, darbi sāk pūt un maitāties no stāvēšanas gaiteņa mitrumā un pelējumā, vienu vārdu sakot, šajā brīdi varam atkorķēt alu, izvilkt popkornu un - īpaši ciniskam tonim prātā paturēt gaudas pēc LV Nokijas - noraudzīties, kā finalizējas padsmit gadus ilgusī tiesāšanās ar 90to gadu dzīvokļu mahinācijām tās saknē (protams, par labu varas vīriem un sievām, kā parasti, šajā gadījumā the lucky winner is Inkēns, vai pareizāk sakot - viņa sievas radi) un no tās izrietošā vienas fantastiskas, unikālas mākslas kolekcijas izvazāšana un izzušana Latvijas vēstures mijkrēslī.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:November 17th, 2011 - 10:03 am
(Link)
Kurš Puķīte? Cietumu priekšnieks? ;-)
Es vnk laikam citus uzvārdus labāk zinu.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 17th, 2011 - 10:08 am
(Link)
kam gan negadās ;P
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:November 17th, 2011 - 02:02 pm
(Link)
kas, kur?

es saprotu, ka ir tā, ka pēkšņi muzejam nav kur likties?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 17th, 2011 - 02:52 pm
(Link)
tas ir fonds, kas gatavojās kļūt vai nu par memoriālu dzīvokli vai arī nedalītu kolekciju nolikt labā glabāšanā. Līdz šim nav izdevies kļūt par memoriālu dzīvokli un kolekciju vai nu pretī ņem sadalītu (muzejs), vai ir ar mieru pa lēto pārprikt sadalītu (privātie) vai arī visu kopā novietot vietā, kas nav piemērota mākslas darbu uzglabāšanai un gana nepieejama publikai vulgaris (Silakrogs ar vadošu lēmumu, but you may know it)
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:November 17th, 2011 - 04:35 pm
(Link)
Well, es ceru, ka Silakrogs ir īslaicigi, kamēr atrod ko piemērotu, lai neiet bojā tikmēr. Jo publikai, protams, SK ir 0% piemērots, bet vismaz grāmatu glabāšanai tas ir +/-salīdzinoši OK -- nezinu, cik lielā mērā mākslas darbu vides prasības atšķirās no grāmatu ilgtermiņa uzglabāšanas, bet mitrums un temperatūra tiek kontrolēti.