kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 4th, 2010|10:56 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]stradnieks
Date:November 4th, 2010 - 12:07 pm
(Link)
gribas kliegt ar putām uz lūpām, ka tā nav, ka sievietes pašas tā, ka sievietes pašas pieļāvušas šādu viņu ķermeņu izmantošanu, bet tad, kad ievelk elpu, lai sāktu vēkšķēt, no tiesas nenāk nekāds prātīgs arguments galvā.

ja nu vienīgi radikālā feminisma teksti, kur, iespējams, vienīgā realizācija dzīvē ir skūtu, jaunu sieviešu apvienošanās bandās, tad iziešana uz ielas un random vīrieša piekaušana, kastrācija. bet tie arī, šķiet, bija tikai pāris gadījumi Krievijā un ASV.

otrs arguments, kas arī pavilkts aiz matiem, ir tas, ka, ja nav tieši tāda ekvivalenta sievietes pret vīrieti attiecībās, tad tas nozīmē, ka situācija ir tik nedabiska, ka neviens to neredz un neaktualizē, vai arī, ka situācija ir tik pašsaprotama, visiem pieņemama, ka sievietes jau pašas to uzskata par normālu parādību, tas, nekas, ka, šķiet, ka katrā rietumeiropas valstī pie politiskās varas elites siles ir arī sievietes, kuras varētu mainīt šo situāciju. respektīvi, tas, ka situācija nemainās, liecina, ka kaut kādā līmenī ne tikai vīriešiem šī sārtā gaisma šķērsielās šķiet normāla.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 4th, 2010 - 12:18 pm
(Link)
redzi, man pašai nav nostājas prostitūcijas jautājumā, vien cenšos tik skaidrībā, kādas tieši ir manas dalītās sajūtas attiecībā uz šo kultūras fenomenu. Nevar noliegt, ka es uz šo lietu skatos kā sieviete, proti, no eventuālās 'prostitūtas' pozīcijas (ar prostitūciju primāri LV saprot sieviete-vīrietis), vīrieša pozīcija man sveša. Būtu jauki, ja kāds izklāstītu savu pieredzi un motivāciju, bet līdz tam es vēlētos atrast veidu, kā vīrieša apziņā radīt to mulso sajūtu, kādu manī kā sievietē rada doma par varu pār ķermeni un var pār publisko diskursu, sakarā ar šo ķermei/tā imantojumu

p.s. un atkal es te skandēšu skandināvijas piemēru, kur, parlementos ir vairāk sieviešu, tad attiecīgie lēmumi tiek pieņemti un darbojas (cita lieta, ka ļaudis dodas sekstūrismā uz valstīm, kur attiecīgās normas nav ieviestas un seksu var brīvi pirkt..)
[User Picture]
From:[info]stradnieks
Date:November 4th, 2010 - 12:36 pm
(Link)
kultūras fenomens? drīzāk jau kaut kāds socioantropofizioloģisks(?) lakmusa(?) papīrīts cilvēku dubultajai morālei.

ja gribi iedzīt vīrieša cilvēku līdzīgā mulsumā kā Tevi iedzen diskursīvā prakse(?) par sivietes ķermeni, tad pieej pie vīrieša un runā par šīm trim lietām: erekcijas traucējumi, prostatīts un pirmā reize = tad Tu varēsi novērot kaut ko līdzīgu. Iespējams.

diemžēl(?) man nav praktiskas pieredzes sārtajās ielās. var jau būt, ka vienreiz jāsaņemās un jānoskaidro sava fiziskā nostāja, tad varēs runāt par skaidru morālo nostāju.
[User Picture]
From:[info]stradnieks
Date:November 4th, 2010 - 12:37 pm
(Link)
un paldies par skandināvijas piemēru, redz, precīzi uzšāvi pa maniem aiz matiem pievilktajiem argumentiņiem.