kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 9th, 2010|02:19 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
jāatzīst, ka ap to laiku, kad jauni ļaudis (sen atpakaļ) lasīja 'Labu' un 'Manu', es skatījos vācu seriālus par skolēnu dzīvi, nu, tur pasniezējs ar 'citām metodēm' (draudzīgākām, protams) un visādi kāzusi un, saprotams, lovestorīji arī par vācu puikām un turku lakatotajām meitēnēm un viskas cits, par ko pusaudžu sirsniņa var attiecīgajā vecumā pārdzīvot līdzi. Zō, līdz ar to man ir radies iespaids, ka šis žanrs vāciešiem baigi padodas. nu, tur pusaudži un skola un attiecības un tā.
tāpēc īpaši mīlīga man šķita filma "The Wave" (die Welle). Neko vairāk par saturu neteikšu, sāksiet skatīties un visu sapratīsiet paši, jo nekā sarežģīta un negadīta tur nav, lai neteiktu vairāk. Taču šī mana gandrīz vai freidiskā fiksācija uz minēto aspektu, liek secināt, ka tik un tā ir ok tērēt laiku, lai redzētu :)

p.s. skatoties visu laiku nepameta jautājums, kam ir jānotiek, lai LV kīnōļaudis varēttu uzfilmēt nesarežģītu, normālu un ļoti precīzu filmu par to, kas ir akūts LV soc. vidē? par īrijas vecāku bērniem, kas dzīvo pie ōmēm Latvijā. par FHM un Cosmopoliten lasošo vidusskolnieku paaudzi. par to, kā no skolas sola jāiet strādāt un zaudēt jebkādu ticību labajam u.t.t., u.t.t. nevis černuhu dokumentālā sižeta formātā, bet pilnmetrāžas filmu, kuru nebūtu garlaicīgi noskatīties..
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]san
Date:August 9th, 2010 - 02:55 pm
(Link)
jābūt iespējai dabūt budžetu filmai un iespējai iegūt labu kino izglītību. LV gadījumā tikpat reāli kā pārpeldēt okeānu ar skārda vannu.
[User Picture]
From:[info]josie
Date:August 9th, 2010 - 03:08 pm
(Link)
man šķiet, tā labā izglītība būtu tas pirmais zaķis, kas jānošauj ;)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 9th, 2010 - 03:44 pm
(Link)
man šķiet, ka ir filmas, kas ir tapušas mazbudžeta apstākļos ar pāris aktieriem vienas vai divu istabu ietvaros un ir izrādījušās par kino zelta fondu. līdz ar ko varātu sākt ar labām idejām, nu, tādām, kas nepretendē uzreiz uz marmora kluci ar zelta burtiem un villu Tenerifē
From:[info]spicausis
Date:August 9th, 2010 - 04:04 pm
(Link)
Tā ja, kāds fucking budžets, ja visi izstrādājumi liek domāt "wtf", nevis "ō, te ir lielisks potenciāls, ja viņiem būtu labāks operators/gaismotājs un vēl mazdrusciņ scenāriju vietām pierediģēt, tad vispār kompete būtu".

Es domāju, ka arī "skola" ir tāda atmahāšanās, ah, ko tad mēs, mums nav izglītības. Ja nav profesionālās izglītības, tad nu i dibenā viņu: nekas netraucē filmēt saulē uz kameras par simts latiem, bet tehniku mācīties/špikot no filmām, kas patīk.

Tā vietā, pieņemu, ka ir ieaudzināts elitārisms "pa īstam filmēt tikai uz filmas, bez gaismotāja un atsevišķa grimētāja un asistenta te vispār nav ko klāt ķerties, digitālajam nav tā analogā graudainuma, ahh" un circlejerks tādu pašu tirliņu starpā.
From:[info]vilibaldis
Date:August 9th, 2010 - 03:09 pm
(Link)
ir tik sasodīti dīvaini budžeta sadales veidi, ka reizēm jaunuļiem vienkāršāk šķiet kaut ko pa čornamu samuhļīt utt., lai rodas nopietnas pieejas vīzija, i za kam arī maciņu vieglāk piepildīt
tās vienkāršās lietas naudas pārdalītājiem nešķiet gana aktuālas, ja tā var to formulēt
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 9th, 2010 - 03:47 pm
(Link)
arī jā, starp citu.
bet tādā ziņā šķiet, ka LV vispār gandrīz visi vitālie aspekti ir noštopējušies.
[User Picture]
From:[info]watt
Date:August 9th, 2010 - 03:40 pm
(Link)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 9th, 2010 - 03:44 pm
(Link)
zinu, zinu.
[User Picture]
From:[info]marija
Date:August 9th, 2010 - 04:25 pm
(Link)
jā jā tu vienmēr esi superkruta
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 9th, 2010 - 04:33 pm
(Link)
nē, es izstāstu ģenealoģiju, lai nerastos pretenzijas uz krutumu, kur (te) tāda nav
[User Picture]
From:[info]marija
Date:August 9th, 2010 - 06:07 pm
(Link)
viss jau labi
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 9th, 2010 - 06:10 pm
(Link)
miss sarkanbrunce
[User Picture]
From:[info]marija
Date:August 9th, 2010 - 06:24 pm
(Link)
svārki pelēki
[User Picture]
From:[info]jim
Date:August 9th, 2010 - 09:38 pm
(Link)
uzfilmēt latvijā var visu - nevajag dirst virsū latvijas izglītībai, operatoriem, gaismotājiem un pat režisoriem. visa problēma ir tā, ka nav neviena, kas uzrakstītu sakarīgu scenāriju. scenāristu sakarā gan es piekrītu, ka nav nekādas izglītības - tikai cik kultakā dramaturdzēnu kurss, ko vada garā vājais LG ar savu maģisko 4 punktu programmu, kam nav nekāda sakara ar "nesarežģītu, normālu un precīzu" mākslu.

es te jau cik gadus mokos ar štrunta īsfilmu taisīšanu, un zinu, ka kinokomandas latvijā var novākt ļoti profesionālas. bet pat nepretenciozajā īsfilmu žanrā NAV JOBANO SCENĀRIJU!
From:[info]ts
Date:August 12th, 2010 - 01:18 am
(Link)
ai, nu štrunts par formātu. bik izklausās pēc "kāpēc pie mums zāle nav pietiekoši zaļa". nu nav perfekts zaļš golfa zāliens, toties ir smuka pļava ar pienenēm un āboliņu - tā dokumentālā černuha arī ir cmuka, un labi, ka viņa vispār ir, ka vispār kaut kādā veidā sabiedrības procesi tiek dokumentēti. autori malači.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 12th, 2010 - 09:48 pm
(Link)
jā, bet būtu tas viss post factum vienkāršāk pieejams, nevis tikai divas nedēļas forumcinemās un tad kkādos kīnocentra plauktos, bet gan normāli DVD standā Maximā, tad būtu vēl zaļāk!