kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 17th, 2019|09:37 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pirmās palīdzības sniegšanas kursi; visi pusaudži - auditorijas lielākā daļa - vai nu snauž (5dienas nakts ftw) vai sēž mabilās. Apsveicu mūs visus ar nākotnes šoferiem.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]usne
Date:August 17th, 2019 - 12:35 pm
(Link)
mums gan bija ieinteresēta grupa pirmās palīdzības nodarbībā, uzdeva sakarīgus jautājumus, jo gandrīz katram bija personiska pieredze vai arī daudzi bija mazu bērnu vecāki.
From:[info]hessin
Date:August 17th, 2019 - 02:07 pm
(Link)
Tāpat to visu ar laiku aizmirst, ja regulāri neatkārto vai nepraktizē.
Un citās valstīs šādas prasības autovadītājiem nav. Ja ir avārija sauc ātros un cietušos aiztiec tikai tad, ja tiešām neko nedarot būs lielāka skāde, nekā risks kaut ko nemākulīgi sačakarējot.
[User Picture]
From:[info]negaisiic
Date:August 18th, 2019 - 11:52 am
(Link)
Pirmajā palīdzībā nemāca tikai avāriju gadījumus, bet lielāko tiesu ikdienas situāciju - gan apdegumi, karstuma dūriens, pārsalšana, brūces, dzīvnieku kodumi... Un... ja ir negadījums ar varenu asiņošanu, tad tomēr katram būtu jāzina, ko darīt, jo tādos gadījumos ātros, protams, izsauks, bet ko glābt var vairs nebūt.
Un galvenais - ir jāzina, kā pareizi tos ātros izsaukt, kas mēdzot būt vislielākā problēma mūsu sabiedrībā.
Ārzemēs pirmo palīdzību arī skolā māca, mums tas ļoti iztrūkst.
From:[info]hessin
Date:August 18th, 2019 - 01:10 pm
(Link)
tas arī mulsinoši - ja šīs zināšanas ir tik vitāli nepieciešamas ārī ārpus auto vadīšanas, tad kāpēc apmācības pieprasa tikai tiem, kas kārto tiesības? (Izņemot darba vietas, kur tas ir svarīgi, tur arī ir apmācības tiem, kas nevada auto.)

Lai vai kur tās māca, tas nemaina to, ka, ja regulāri neatkārto un neizmanto, tad beigās aizmirst. Kaut kādas lietiņas jau atceras, bet, kā zemāk jau minēts, stresa situācijā vēl mazākas iespējas precīzi atcerēties, kas un kā.
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:August 17th, 2019 - 05:21 pm
(Link)
es kursos biju ļoti ieinteresēta un esmu gājusi pat divreiz, bet tāpat atceros tikai dažas miglainas druskas no tā visa un reālā, strespilnā situācijā neatcerētos arī tās
[User Picture]
From:[info]negaisiic
Date:August 18th, 2019 - 11:54 am
(Link)
Mums visiem vajadzēja piedalīties un gan pārsiet kolēģus, gan pareizi noguldīt, tā, lai pats reāli ar savām rociņām būtu ko darījis un labāk atminētos.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:August 18th, 2019 - 02:30 pm
(Link)
Secinājums: eksāmenā prasības būs minimālas, ja nav jāmācās. Kā visur.