kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Oct. 31st, 2017|10:43 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"Maizes svētki 8.novembrī. Skolēni tirgosies ar pašu gatavotiem gardumiem. [..] Šogad visa skola ietirgoto naudu ziedos "Nameja fondam". Šis fonds atbalsta karavīrus, kuri ir piedalījušies dažādā misijās. Par katru ziedoto eiro skolēns saņems nozīmīti. Taču ir neliela problēma - skolēni līdz galam nesaprot ziedošanas jēgu. [..] Būtu labi, ja Jūs ģimenēs parunātu par šo tēmu.
* Savukārt 10.novembrī visa skola dosies pie O.Kalpaka pieminekļa, kur notiks Lāčplēša dienai veltīts svinīgs pasākums, kā arī tiks nodota saziedotā nauda "Nameja fondam". Atgriežoties no pieminekļa, skolēni zīmēs atklātnītes karavīriem, kuri šobrīd atrodas tālu no Latvijas dažādās misijās. Šajā dienā stundas nenotiks, uz skolu nākam kā parasti, būs arī lauka virtuve. [..]"

p.s. skolā mēdz iepauzēt stundas, lai nodarbinātu mazpilsoņus ar maršēšanas apgūšanu skolas laukumā, kā arī iestādē var pieteikties jaunsargos un tad lepni drasēt apkārt kamuflāžas prikidā.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:October 31st, 2017 - 01:17 pm
(Link)
kādas ir iespējas, piemēram, pacifistu bērniem atteikties no ziedošanas konkrētajam fondam un, piemēram, izvēlēties pašiem savējo?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:October 31st, 2017 - 01:20 pm
(Link)
droši vien, ka ir, vienīgais, tas ir jāgrib pašiem bērniem, nevis tikai vecākiem, jo pa lielam, bērni ir sajūsmā par kolektīvajām aktivitātēm un ne īpaši vēlas "izkrist" ārpus kolektīva..
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:October 31st, 2017 - 01:32 pm
(Link)
protams - ja būtu rakstījusi "pacifistiskiem bērniem", tad varētu labāk saprast, ko domāju. (tangenss: man šķiet arī, ka aktivitātēs jau vismaz daļēji var piedalīties jebkurā gadījumā.)

man arī liekas smieklīgs tas uzstādījums "parunājiet", kur liekas ietverts tāds pieņēmums, ka vecāki tagad stāstīs, ka militārais staffs ir labs un vajadzīgs, un atbalstāms arī finansiāli; kamēr es, piemēram, stāstītu kaut ko ļoti citu - ka militāri konflikti ir slikts risinājums, ka militāro lietu glorificēšana ir bezatbildīga, ka par šiem jautājumiem jādomā kritiski, un visdrīzāk arī neslēptu, ka es ziedošanu šādiem fondiem neatbalstu (lai gan darīt, protams, tā var - tava naudiņa, tava izvēle). man ļoti nepatīk tieši tas fakts, ka nekā netiek skaidri piedāvāta/akcentēta iespēja izvēlēties. es domāju, ja skolā ar sīčiem parunātu par to, kas vispār ir ziedošana, kā un kāpēc tā notiek utt, un ļautu pašiem izvēlēties organizāciju, kam viņi naudu vēlas ziedot (vismaz sabalsot no pašu bērnu piedāvājumiem), nebūtu nekādas problēmas ar to ziedošanas jēgas saprašanu.
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:October 31st, 2017 - 01:33 pm
(Link)
* vai vismaz sabalsot
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:October 31st, 2017 - 02:36 pm
(Link)
Nu viss vienkārši: jāpaskaidro bērneļiem, ka par dalību misijās mūsu karavīriem maksā krietni mazāk, nekā vecās Eiropas valstu karavīriem – lai šiem nebūtu tur kauns, jāuzdāvina naudiņas. :)
From:[info]santech
Date:October 31st, 2017 - 11:32 pm
(Link)
koa?! kāds tomēr ir vienlīdzīgāks par pārējiem? mums pat misiju karavīriem ir banānu republikas statuss???
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:October 31st, 2017 - 03:43 pm
(Link)
mhm
From:[info]k8
Date:November 1st, 2017 - 07:11 pm
(Link)
nu ko lai dara ar cilvēkiem, pārjūtīgiem vecākiem, kurus aizskar elementārais fakts, ka neatkarīgām, suverēnām valstīm bīstamu imperiālistisku kaimiņu tuvumā ir nepieciešami kaut nelieli aizsardzības spēki? bet ko var racionāli iestāstīt cilvēkiem, kuri jebkādas robežas drīzāk redz kā šķērsli Dieva valstībai uz zemes virsmas, nevis nosacījumus dažādu lietu jēgpilnai un veselīgai pastāvēšanai