kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jul. 26th, 2016|07:55 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
o, o, malacīši, nu jau vēstures grāmatās no Hitlera uz Veimāras republiku atkāpušies. Nē, nu, ok, varam jau gatavoties veimāras finala atkartojumam, varam - zinot vēsturi un cerot, ka tieši mēs nonāksim otrā pusē - jau laicigi izprātot savus morālos attaisnojumus un pamatojumus, ko klāstīt pēc tam; taču es nesaprotu, nafig uzvesties tā, it kā būtu nolikts kāds ezotērēts liktenis, ko varam tikai piepildīt vai neko. Tieši to pašu enerģijas daudzumu, ko šobrīd pro-globāla-konflikta histērijā, var ieguldīt dzīvē, lai tā būtu tieši tāda, kādu vēlies. Neviens neliedz, pastorāli runājot, stādīt kokus, būvēt mājas un taisīt dēlus, ja gribi pasauli, kurā ir koki, mājas un bērni. (nē, nu, protams, ja gribas uz ežiņas galvu nolikt, tad citādāk, laipni lūdzam turpināt)

Jeb citiem vārdiem - man neinteresē praktiski militāri scenāriji (esmu sieviete, man tos nesaprast-daba liks pagulties zem uzvaretaja pec noklusējuma, thhh), man interesē tīri domas rotaļas līmenī iezīmēt, kuras sabiedriskās apziņas jomas un cik ļoti (kā) būtu jāpagriež, lai kļūtu konceptuāli iespējams (šobrīd) iedomāties nekonfliktu.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:July 26th, 2016 - 09:16 am
(Link)
ko lūdzu? kurš ir atkāpies?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:July 26th, 2016 - 09:18 am
(Link)
Atkapies? Tudal tramps-lepena-bobiksjobiks da vel pasmaju paradnieks piekaps..
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:July 26th, 2016 - 09:22 am
(Link)
Ak, mūsu populisti. Bet mums viena ekonomiskā krīze vienādojumā pietrūkst.
[User Picture]
From:[info]simamura
Date:July 26th, 2016 - 10:13 am
(Link)
esot viens moments, kas ļoti veicina un nostiprina nacionālo fašismu - stipra ekonomika. Runā, ka Ulmanim tāda esot bijusi, bet, lūk, neļāva mums to taciņu līdz galam izstaigāt. Taču tagadējiem naciķu populistiem nav tādu resursu, nav nedz daļu ienesīgajos monopolos, nedz programmas, kā tos nacionalizēt. Ar lauku tūrismu un "latvju zīmēm uz koka sūdiņiem" masas nemobilizēsi. Pārējā laikā tā ir tikai oportūnistiska bakstīšanās. Lai gan piekrītu, ka klusais atbalsts šitiem sūdiem ir daudz lielāks par vēlēšanu oficiālajiem procentiem.
From:[info]krishjaanis
Date:July 26th, 2016 - 12:05 pm
(Link)
Par to nevajadzētu būt šaubu, ka 2. pk. ir pilnīgi murgainās 1. pk. izskaņas rezultāts, attieksmē pret Vāciju. Kā arī komunisti, protams. Bez Versaļas līguma un komunisma nebūtu Hitlera, tas arī liedz pēdējo fenomenu skatīt kā absolūtā ļaunuma iemiesojumu un patreizējās Eiropas kārtības, referenču lauka, dibinātājmītu.

Var interesēt gan tas, gan tas, racionāli ir ņemt vērā pēc iespējas vairāk mainīgo. Sabiedrisko apziņu varēji grozīt kā gribi, karš pats atnāca pie Ukrainas, bet apziņas locītāji teica "nevajag provocēt".
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:July 26th, 2016 - 10:42 pm
(Link)