kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 22nd, 2016|05:38 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:April 22nd, 2016 - 03:35 pm
(Link)
jēs es arī piekrītu. plus vēl pielikšu kripatu, ka beļģijā jau sen kā šitas darbojas (es tur dzīvoju kaut kādā 2003-2004. gadā un jau tad manas viesģimenes vecāmāte bija tādā kritiskā situācijā un tika apsvērta eitanizācija. es pieļauju, ka viņi ir atrisinājuši lielu daļu ētisko apsvērumu, jo nekādu skandālu tur īsti nav.

plus vēl no komentāriem -- nē, es nedomāju, ka pat vislabākā paliatīvā aprūpe ir risinājums. nevienas pretsāpju zāles pašās beigās nespēj nomākt visstiprākās sāpes + beigas var izstiepties ļoti ļoti garas un tu dārzenīgā un krēslīgā stāvoklī + lielās sāpēs vari turpināties visnotaļ ilgi. jautājums cik ilgi tad tevi turēs tajā paliatīvajā un ir cilvēki, kurus rotē iekšā un ārā no paliatīvās. mirsi/nemirsi ping-pongs, cik jautri, vai ne.

un pašnāvība NU GALĪGI nav risinājums. pašam nomirt ir konkrēti grūti. pārdozēšana ir pa lielam ļoti neveiksmīga un jāzina ir ļoti precīzi ko dzert un pat tad mūsdienās pie tādām zālēm tik it teju neiespējami. pakārties -- varbūt. asinsvadu griešanai derētu tikai rīklei un tad ļoti ļoti dziļi, tā lai mega artērija pušu, rokas neder vispār. šaujamieroči nav pieejamai. ja lec, tad arī kur dabūt piekļuvi tādām mājām? es teiktu mož vilciens varētu būt vienīgais risinājums, bet tad tiešām cik būtu cilvēki, kas būtu ar mieru lēkt priekšā vilcienam un izraisīt traumu visiem pārējiem. it īpaši ja alternatīva varētu būt eitanāzija mierīgi un ģimenes lokā.
From:[info]eermaniitis
Date:April 22nd, 2016 - 03:53 pm
(Link)
a ragutiņām uz mežu ziemā nakti pārlaist? taisnības labad jāsaka, ka tīreļpurvā pārlaidu nakti -20, ir ok ;) nu tas manā vecumā un ekipējumā, bet salu nejūt!
From:[info]eermaniitis
Date:April 22nd, 2016 - 03:55 pm
(Link)
srudentu gados neēdu ēdnīcā, cietos līdz mājām, ģimenē ar naudiņām bija paknapi, tad nu vienu dienu tekot mājās tāds priecīgs un rīšanas gaidās, skat kas tas - uz manas 12 stāvu mājas kāpnītēm guļ līķītis zobus pa zemi izšķiedis - pheee, bet ēst ta gribās!