05 Jūlijs 2019 @ 15:18
 
"Uzspēlēsim Mileniāļu ( tūkstošgades paaudze) monopolu. Noteikumi ir ļoti vienkārši - Tu sāc pilnīgi bez naudas, Tu nevari neko atļauties, spēles laukums kaut kāda iemesla dēļ, ir aizdedzies un pie visa vainīgs es Tu."

@TechnicallyRon via Twitter
 
 
( Post a new comment )
Atheiste[info]atheist on 5. Jūlijs 2019 - 16:11
Mani nedaudz mulsina tā mileniāļu lieta. Vai tiešām ir tā, ka pasaule ir kļuvusi tik briesmīga kopš brīža, "kad mēs augām" vai arī tie mileniāļi ir audzēti inkubatorā līdz 18 gadu vecumam un tad nu, kad izlaiž pasaulē, tad brēc, ka visi viņiem dara pāri un visi citi vainīgi, ka viņiem rokas no pakaļas aug. Man atkal gribas domāt, ka laiks (pieļauju, ka esam +/- tas pats dz.g. - ap 1990, tātad ap 2008 bijām "legāli") , kad mēs sākām "par sevi cīnītīes", bija vēl grūtāks, kaut vai tāpēc, ka ne visiem paveicās ar vecākiem, kas PSRS sabrukumam tika cauri kā miljonāri nevis pazaudēja lielāko daļu no visa, kas kaut kā bija iekrājies. Tas attiecīgi nozīmēja, ka arī mēs sākām bez naudas, jo nebija turīgie vecāki, kas visu nosponserētu. Varbūt jau sāk piezagties vecmāmiņas burkšķēšanas sindroms, bet man tiešām gribas domāt, ka mūsdienās jaunajiem iespējas ir 100x lielākas, tikai vajag domāt ar galvu nevis sēdēt ar vaļēju mutīti un raudāt, kad kāds ar karotīti nepabaro.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
Nestandarts[info]heishy on 5. Jūlijs 2019 - 17:40
nu ja (:
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
krēpjlācis: nr2[info]nistagms on 5. Jūlijs 2019 - 18:18
1990. gadā dzimušie ir tipiski mileniāļi, t.i., ja tu, tāpat kā es, esi dzimusi 1990. gadā, arī tu esi mileniāle.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Nestandarts[info]heishy on 5. Jūlijs 2019 - 18:19
nu ja.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
Atheiste[info]atheist on 5. Jūlijs 2019 - 18:29
Bet kas tad tādā gadījumā īsti ir "mileniālis"? Var jau iebāzt visus vienā "dzimis no-līdz" maisā, bet man ir ļoti grūti salīdzināt kādu, kas ir dzimis Latvijas 1985.gadā un kādu, kas dzimis ASV 1999.gadā, lai gan abi "uz papīra" skaitās mileniāļi. Nevajag pat nemaz iet līdz tādām galejībām - kad paskatos uz radu bērniem, kas dzimuši tajā pašā 1999., vienīgais jautājums, kas maisās galvā - dafuq?!
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Nestandarts[info]heishy on 5. Jūlijs 2019 - 18:47
Tur vēl ir apakšdalījumi (G paaudze, Y ; Z ) kas arī to atšķirību iedod. Z paaudzes mileniālis sākas no 1993. -
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Atheiste[info]atheist on 5. Jūlijs 2019 - 18:51
:D :D labi, nu jau apmaldījos. Būs jāpalasa vairāk, bet laikam man tas mileniāļa vārds liekas pārāk aizvainojošs, lai jebkā gribētos ar to saistīties. Pārsvarā tas nāk kopā ar kaut kādu "tāds mazliet stulbs" pieskaņu.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Nestandarts[info]heishy on 5. Jūlijs 2019 - 18:54
Ir, ir tā. Tāpēc ka paši mileniāļi ( šī Z kategorija, piemēram) sāk šo piedēvēt sev kā kaut ko īpašu. Un automātiski rodas opozīcija. Un veidojas kaut kāds kašmars par un ap.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
krēpjlācis: nr2[info]nistagms on 5. Jūlijs 2019 - 19:56
Nope, tāds tas vārds vienmēr ir bijis, negatīvu konotāciju tam piešķir mediji, kuriem vienmēr vajag rakstīt par to, ka kāds ar kaut ko netiek galā, kā arī baby boomeru paaudzes pārstāvji, kas, diezgan objektīvi, pastāvīgu dzīvi varēja uzsākt daudz vienkāršāk nekā mileniāļi vai generation z, tāpēc ar neizpratni skatās uz to, ka jaunieši sūdzas par pasauli, kuras finanšu burbulis nu ir plīsis un kurai tuvojas ekoloģiskā katastrofa, kuras radīšanā arī lielu lomu ir devušas tieši iepriekšējās paaudzes. Piem., nekustamie īpašumi vai studēšana ir kļuvusi krietni dārgāki preki, bet normālu cilvēku algas nav adekvāti palielinājušās.

Enivei, ja tu, tāpat kā es, atceries, kā 9 gadu vecumā lūri LTV1 un redzi, ka cipariņi no 1999 nomainās uz 2000, tu esi mileniālis tipiskais. Savukārt par generation-Z - es pazīstu daudzus ļoti sakarīgus jauniešus tajā vecumā, varbūt tev vienkārši nav paveicies ar gudrākajiem radu bērniem. Bet, protams, kopējās tendences ir biedējošas, piemēram, tas, ka liela daļa no viņiem nu jau runā ne tā kā mēs 90% latviski un 10% angliski, bet gan 50% latviski un 50% angliski, pārmērīga atkarība no soctīkliem, tehnoloģijām, utt.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
puscilvēks pusnecilvēks[info]neetiski on 6. Jūlijs 2019 - 07:07
Mileniāļi ir 1980.-1995., Gen Z ir 1996 +.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Nestandarts: o_O[info]heishy on 6. Jūlijs 2019 - 14:14
Brrr, no kurienes šitas datējies?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)