Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Feb. 7th, 2017 05:09 pm

Ledus ir sakustējies - vēl pirms pusgada nebūtu iespējams, ka zviedru policists publiski teiktu un laikraksts publicētu: "I've had people in front of me that look like they are 35, but who claim to be 15. I can’t prove they’re lying so we have to release them."
Cits policists - Örebro policijas izmeklētājs Peter Springare pirms dažām dienām Facebook ierakstīja, ka izmeklēšanā esošajās lietās, kuras uzsāktas pagājušajā nedēļā (piecas izvarošanas, trīs izspiešanas, slepkavības mēģinājums, miesas bojājumu nodarīšana, draudi u.c.), tikai vienam aizdomās turētajam (viņš apsūdzēts saistībā ar narkotikām) ir zviedru vārds, uzskaitīja arī valstis, kuru pilsoņi šādi piedalījušies Örebro kriminālās kultūras bagātināšanā. Izvēli to pavēstīt viņš pamatoja ar to, ka kādam ir jārunā, un viņam līdz pensijai atlikuši tikai daži gadi, tāpēc vairs nav daudz ko zaudēt.
Šodien viņam par šo ierakstu izvirzīta apsūdzība par nacionālā naida kurināšanu. Facebook viņa atblsta grupā šobrīd ir vairāk kā 95 000 biedru, kas zviedru bailīgumā un inertumā ir daudz.
Upd Mēnesi vēlāk viņa atbalsta grupā ir vairāk kā 200 000 biedru.

12 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]gnidrologs
Date:February 7th, 2017 - 07:27 pm
(Link)
Nu beeeeeidzot. Sāk ''redpilloties''.
Man pašam ir daži saziņu brieži no Zviedrijas, kas visu to ''cuckismu'' vairāk reducē uz zviedru tradicionālo noslēgtību un individuālismu, bet kopumā zviedru sabiedrība, viņprāt, galīgi nav apmierināta ar notiekošo. Dabiski, ka otra lieta, ko pieminēja, ka nevar atklāti paust, piemēram, atbalstu SD, jo tad var dabūt kirdik dažādās sociālās aprisēs.

Ja pat menti jau sāk bārstīt pupas, tad pieļauju, ka agri vai vēlu populārs protests pret pastāvošo iekārtu notiks.

Starp citu, kaut kur lasīju, ka Zviedrijā daudzi menti prosta pamet darbu tieši šī iemesla dēļ. Līdz ar to nav brīnums, ka visādas Malmes jau sāk kļūt par ''no go'' zonām.

Vai tā ir taisnība? Vai svensonu menti pamet mentūru, jo viņiem zb leftardu uzliktie žņaugi, vai tā ir tikai random bauma.
Jo, ja tā ir taisnība, es ceru, ka ex-menti jau tagad nodarbojas ar vidžilantu grupu organizēšanu, lai pa īstam sargātu savus līdzcilvēkus.
From:[info]heda
Date:February 7th, 2017 - 07:45 pm
(Link)
tajos atbalsta grupas komentāros raksta arī bijušie un esošie policisti, daži raksta arī, kāpēc aizgājuši:
nenormāls noziedzības pieaugums,
valsts policijas šefs Dans Eliasons ļoti lepojās ar "negrābsties" aproču projektu pret izvarošanām un tādā garā ir visa viņa "darbošanās",
policisti tiek vainoti par visu - ja parādās "no go" rajonā un viņus apmētā ar akmeņiem, tad līdz ļoti nesenai pagātnei oficiālie laikraksti rakstīja, ka "policisti ar savu klātbūtni provocēja",
neiespējami aizdomās turamos pat nopratināt - ganrīz katram vajag tulku, kad tulks ierodas, izrādās, ka aizdomās turamais nerunā tās valsts valodā, par kuras pilsoni uzdevies,
katrs 35 gadnieks var uzdoties par pusaudzi, tad policija aizturēt nedrīkst.
From:[info]ulvs
Date:February 7th, 2017 - 08:42 pm
(Link)
Diemžēl šīs ir tikai "bandinieku" domas un viedokļi, pārējie zviedru kauliņi izliekas to neredzam. Taču, ja pēc iespējas vairāk runās bandinieki, tad pastāv iespēja, ka rezonanse būs pietiekoši liela.
From:[info]heda
Date:February 7th, 2017 - 09:28 pm
(Link)
tev taisnība, bet tas, ka bandinieki beidz baidīties un klusēt, jau ir ļoti daudz
From:[info]beatrixe
Date:February 7th, 2017 - 09:10 pm
(Link)
Es te dzīvoju kā miera ausī un ir grūti aptvert, ka tas notiek pa īstam. Es gan daudz lasu skandināvu krimiķus, tagad jādomā par to, ka tā nav tikai daiļliteratūra...
From:[info]heda
Date:February 7th, 2017 - 09:25 pm
(Link)
tie krimiķi pārsvarā ir no citas ēras, par tagadējo ēru varbūt zviedri uzdrīkstēsies rakstīt pēc daudziem gadiem
pirms pārprastā politkorektuma laikmeta bija ļoti populārs Līzas Marklundas krimiķis "Paslēptie" ("Gömda") - par sievieti, kura slēpjas un slēpj bērnu no varmācīga vīra, bet, sākoties tagadējam laikmetam, Marklundai sāka pārmest, ka nav ņēmusi vērā musulmaņu vīra perspektīvu
From:[info]beatrixe
Date:February 7th, 2017 - 09:50 pm
(Link)
O, es pameklēšu un pie izdevības palasīšu. Man tāds kā mīnuss, kā kas, bet es lasu tikai darba literatūru un literatūru, kas mani atslēdz, un mani atslēdz tikai krimiķi. Vislabākie krimiķi ir skandināviem. Šis tas manā zelta zivtiņas atmiņā tomēr palicis un nogulsnējies.
From:[info]pelnufeja
Date:February 7th, 2017 - 10:18 pm
(Link)
O, izklausās pēc foršas grāmatas.
From:[info]heda
Date:February 7th, 2017 - 10:54 pm
(Link)
jā, labs trilleris
From:[info]gnidrologs
Date:February 7th, 2017 - 09:31 pm
(Link)
Varbūt Tu dzīvo kādā rurālā novadā, kamēr Hedai jāsadzīvo ar Stokholmu?
Cik lasu, tad pagaidām visi siseņi pamatā apsēž metropoles. Cilvēki, kas dzīvo turīgos ārpilsētas rajonos pat nezina kas notiek, jo visi viņu kaimiņi ir 100% zviedri. :)
From:[info]beatrixe
Date:February 7th, 2017 - 09:45 pm
(Link)
Es dzīvoju Liepājā...
From:[info]indulgence
Date:February 27th, 2017 - 11:05 am
(Link)
Ledus ir sakustējies ne tikai Zviedrijā. Arī Lielbritānijā pamazām ķeras klāt pie migrantu, labuma meklētāju izraidīšanas: http://www.la.lv/no-anglijas-izraida-es-pilsonus/