Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - nākotnes kultūra

Jan. 9th, 2021 11:52 am nākotnes kultūra

Kāds somāliešu izcelsmes reperis-kriminālists, Rinkebijas bandas dalībnieks pirms pāris gadiem bija tik būtisks Zviedrijas sabiedriskajam medijam, lai radio žurnālists dotos viņu empātiski intervēt uz cietumu. Neilgi pēc atbrīvošanas viņš pagājušā gada sākumā tika aizturēts aizdomās par slepkavību, un labticīgie mediji jau atkal iejūtīgi rakstīja par viņa centieniem tikt atbrīvotam, nākotnes plāniem un repošanas prasmēm. 2020.gada martā viņu atbrīvoja pierādījumu trukuma dēļ. Tagad viņš aizturēts vēlreiz - par līdzdalību cilvēka nolaupīšanā un spīdzināšanā, bet starplaikā sabiedriskais radio paspējis izcelties vēl vairāk nekā iepriekš, novembrī ieceļot viņu par Nākotnes Mākslinieku un nominējot kategorijā 2020. Gada Mākslinieks.
Dažiem vārajiem iebildumiem, ka ar aktīvu kriminālistu mediji varbūt varētu apieties vismaz tāpat kā ar tiem, kuri apsūdzēti par 20 gadus seniem, bezliecinieku MeToo - kaut vai aizvākt no sabiedriskās televīzijas slavinošu interviju, tiek lepni atbildēts, ka māksla neesot tas pats, kas personība, un katram esot tiesības praktizēt savu kultūru.

Tags:

18 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]gnidrologs
Date:January 9th, 2021 - 01:27 pm
(Link)
Vai tev ir čujs par kopējo zviedru noskaņojumu visu šo murgu sakarā. Rilī, ja es dzīvotu Zviedrijā, tad jau sen būtu pievienojies kaut kādai radikālai "naciķu" organizācijai un, ja tādu nav, tad pats censtos to dibināt ar saviem soratņikiem. Kādas vēl ir reālistiskas iespējas sevi aizsargāties no šiem, pēc ešafota raudošajiem nodevējiem?

Vai tu tici, ka SD varētu tikt ievēlētu ar milzīgu balsu pārsvaru nākamajās vēlēšanās?
Un ar "tici" es domāju divas lietas.
1) vai zviedri nav jau labi izvārītas vardes, kas turpinās balsot par saviem sociķu muižkungiem?
2) vai Zviedrijā nenotiks tas pats, kas ASV, kur, ja būs skaidrs, ka par SD grib balsot pārāk daudz pilsoņi, birokrāti, kuri ir gandrīz 100% sociķi, vienkārši viltos vēlēšanu rezutlātu;
jau senāk lasīju par absurdo Zviedrijas vēlēšanu iecirkņu politiku, kur cilvēkiem gandrīz vai nav anonimitātes un, ja nevēlas parādīt par kuru partiju balso, tad jāņem milzīgs žūksnis ar bukletiem uz balsošanas būdu (kas savukārt pierāda, ka NEBALSO par sociķiem, tātad nacists lol)
From:[info]heda
Date:January 9th, 2021 - 03:12 pm
(Link)
Neticu, ka SD var tik ievēlēti ar balsu pārsvaru, bet būtisks pieaugums noteikti būs.
Nacionālajā jautājumā zviedri ir lēni vārītas vardes. Sociķi balsis zaudēs nevis nacionālā jautājuma, bet ekonomiko seku dēļ:
1) vienpusēja sabiedriskā līguma laušana, nodokļu naudu izmantojot pretēji sabiedrības interesēm un vajadzībām, drošības vietā veicinot nedrošību utt.,
2) izglītības, medicīnas, aprūpes u.c. iestāžu privatizācija, kuras rezultātā, piem., visādi islāmisti "izglīto" bērnus par nodokļu maksātāju naudu,
3) tradicionālajam sociķu elektorātam pamazām kļūst skaidrs, ka viņus mēģina aizvietot ar importētu elektorātu. Daļa vēlētāju, protams, aizies pie Kreisās partijas, būtībā komunistiem, bet daļa arī pie SD un moderātiem.
Mēģinājumi iespaidot un viltot rezultātus noteikti būs, arī iepriekšējās Riksdāga vēlēšanās bija ziņojumi par iecirkņiem, kuros no partiju biļetenu statīviem, kuros jāizvēlas viena partija, pēkšņi pazuduši vai izbeigušies tieši SD biļeteni. Tie gan atradās tulīt pēc konfrontācijas.
Par aizklātību taisnība, ka šāda izvēle, ņemot biļetenu no visiem redzama statīva, aizklātību negarantē.
From:[info]methodrone
Date:January 9th, 2021 - 01:32 pm
(Link)
Taads randoms moraalajaas normaas saistaas ar viduslaikiem.
From:[info]heda
Date:January 9th, 2021 - 01:39 pm
(Link)
Zviedrijas mediju morālē tas noteikti nav randoms, bet ļoti skaidra un stingra morāles normu sistēma.
From:[info]methodrone
Date:January 9th, 2021 - 02:48 pm
(Link)
Tikuntā.. balstīta uz neirozi. Vienmēr kad es kaut ko šādu dzirdu, es vienkārši nespēju pieņemt, ka cilvēki kas šos murgus praktizē ir pie pilnas apziņas. Patiesa apziņa un tās kontrole pie cilvēkiem ir reta parādība. Un prastu stulbumu mūsdienās aizstāj izsmalcināta neiroze. Ugh!
From:[info]heda
Date:January 9th, 2021 - 03:18 pm
(Link)
Viņi ir ļoti pie pilnas apziņas par to, kas viņiem jādara vai ko noteikti nedrīkst darīt, lai paturētu savu darbu medijos.
From:[info]methodrone
Date:January 9th, 2021 - 08:22 pm
(Link)
Nu tad vienkārši - aprēķinātāji, kas drīzāk ir greediness, nevis aukstasinīgs, izkalkulēts ļaunums. Greediness ir kaut kāda neiroze ne?
From:[info]heda
Date:January 9th, 2021 - 03:53 pm
(Link)
Neirožu kategorijā es ieskaitītu vien tos gadījumus, kuros kādas paradigmas maiņas dēļ neirotiski metas jozt pa priekšu vilcienam, kurš jau aizgājis. Piemēram, BLM krāsiņu murgu atskaņās sabiedriskā radio aktīvisti pieprasīja, lai radio veic darbinieku rasu revīziju un līdz 2025.g. iekvotē vismaz 25% ārvalstu izcelsmes darbinieku un vismaz 15% ārpuseiropas izcelsmes darbinieku, bet izrādījās, ka šīs kvotas jau ir izpildītas un pārpildītas.
From:[info]chrono
Date:January 9th, 2021 - 07:50 pm
(Link)
Nesen toties sacēla traci feministu forumi un mēdiji par to, ka Parīzei uzlika sodu par to ka tur valdībā ir ieceltas pārāk daudz sievietes. Izrādās, ka likums par to, ka abiem dzimumiem jābūt vienlīdzīgi pārstāvētiem drīkst tikt pielietots tikai, ja vairāk ir vīriešu.
From:[info]methodrone
Date:January 9th, 2021 - 08:22 pm
(Link)
Facepalm. Facepalm. Facepalm.
From:[info]heda
Date:January 9th, 2021 - 08:58 pm
(Link)
Radio izpilddirektore paziņoja, ka nekāda rasisma viņiem neesot, jo: "Dažreiz izšķirošais (darbā pieņemšanas) faktors ir etniskā piederība, dažreiz dzimums, dažreiz ekonomiskais stāvoklis, dažreiz tas, vai jūs nākat no pilsētas vai laukiem."
From:[info]methodrone
Date:January 10th, 2021 - 12:45 am
(Link)
Taatad logos bija tikai iislaiciiga paraadiiba civilizaacijas veesturee, vairs nav modee.. :(
From:[info]gnidrologs
Date:January 9th, 2021 - 04:35 pm
(Link)
No kādiem avotiem tev šāds iespaids par Viduslaikiem? Ņem vērā, ka mūsdienās pieņemts par pagātni daudz melot, lai varētu vieglāk iestūrēt "gaišajā nākotnē". Ļoti maz cilvēku reāli lasījuši par to kā dzīvojies Viduslaikos. Bija okej.
From:[info]methodrone
Date:January 9th, 2021 - 08:21 pm
(Link)
Es to laikam vairāk domāju kā simbolisku teicienu. Es jau nezinu, kā tur patiesībā bija. Vienīgi tas, ka visādas raganu medības, kamēr visādi žuļiki, ja vien bija gana populāri, vienmēr sveikā tika.
From:[info]gnidrologs
Date:January 10th, 2021 - 04:58 pm
(Link)
Raganu medības ir no mušas uzpūsts zilonis. Ļoti margināla un īslaicīga parādība, kurai gandrīz vai nekāda ietekme uz vēsturi bija, bet tā tiek marksistu afišēta, jo kalpo kā duncis kristietības mugurā.
From:[info]mapats
Date:January 9th, 2021 - 05:44 pm
(Link)
Ja viņš sevi netīšām uzspridzinātu ar granātu, tas būtu liels zaudējums zviedru kultūrai.
From:[info]chrono
Date:January 9th, 2021 - 07:46 pm
(Link)
Es kaut kādā ziņā piekrītu, ka māksla ir jāatdala no nelietībām ko konkrētais tēls ir darījis privātajā dzīvē. Piemēram, man ir vienalga cik puišu staklēs Kevins Speisijs savā laikā ir ieķēries, es viņu būtu gribējis turpināt redzēt gan House of Cards gan citās vietās. Bet nu, tas kaut kā labi izklausās - 2020. gada mākslinieks - slepkava un spīdzinātājs mūzikas žanrā, ko es knapi ar nopietnu sejas izteiksmi spēju nosaukt par mūziku.
From:[info]heda
Date:January 9th, 2021 - 08:28 pm
(Link)
:D Tiešām labi un moderni izklausās.
Varbūt pats tādu "mākslinieku" importa un labturības kopums ir kāds jauns, mums pagaidām nesaprotamas, iracionālas mākslas veids...