Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Feb. 9th, 2020 09:20 pm 75 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]gnidrologs
Date:February 10th, 2020 - 09:24 pm
(Link)
Tu šo domu atkārto jau ne pirmo reizi (no kolapsējušā:
Rūpīgi izlasīju pirmo apsūdzību, vairākas reizes.
Jā, politiska izrēķināšanās ar opozīciju, pilnīgi noteikti. Nelietīgi, pilnīgi noteikti.

BET KUR TUR IR VIENS VĀRDS PAR DRESKODU VAI LAKATIEM, KO? Iezīmē un parādi man, tad es to nesaukšu par diršanu!!!!
)

Man te mazliet nav skaidrs.
No tiem Hedas dotajiem avotiem saprotams, ka politieslodzītās viņas ir, jo cīnās pret mandatoriem dreskodiem, kas padarītu šo par redundantu matu skaldīšanu.
Tu saki, ka nekādu dreskodu nav un tas viss meli un rekur persiešu cacas staigā kā Mailijas Sīrusas bez bēdu.
Divi varianti, vai nu mels Tu, vai islama feministes ir tādas pašas seksuāli neapmierinātas kaķu vecenes, kas sarīdītas cīnīties pret neesošu apspiešanu, kā viņu Rietumu ekvivalenti.
Feminism, how does it work?
From:[info]krii
Date:February 10th, 2020 - 09:51 pm
(Link)
Dooh, viņas tiek apsūdzētas nevis par dreskoda neievērošanu, bet par nesankcionētām politiskām akcijām pret valsts varu. Un tā ir būtiska atšķirība. Par dreskoda neievērošanu ir sīks administratīvs sods, bet par politiskām akcijām - kriminālatbildība.
Ja sieviete Irānā pārkāpj dreskodu (un tas patiešām ir vaļīgs, lielākā daļa beibju zem 40 lielpilsētās vazājas apkārt minikleitās, zem kurām ir legingi, bet lakats uzmests kaut kur uz copes sprādzes, pakauša vidū; es nepārspīlēju, pati biju šokēta, jo savā naivumā ierados saģērbusies pēc priekšrakstiem un izskatījos pēc pāķenes), tad viņai aizrāda policists - līdzīgi kā pie mums Tev aizrādītu par čurāšanu parka krūmos. Ja šī sāk sprēgāt pretī, vai policistam slikts garīgais - tad izraksta soda kvīti.

Savukārt, kūdīšana pret valsts varu ir kriminālnoziegums. To visi zina. Tas ir slikti, jo valsts varu arī vajag kritizēt, bet to neņem vērā ļoti daudzas valstis. Tādā bēdīgā pasaulē dzīvojam. Un tāpēc meičas tiek apcietinātas. Tāpat kā Pussy Riot un daudzi citi citās valstīs.

Teikt, ka viņas saņēmušas cietumsodu par dreskoda neievērošanu ir līdzīgi kā apgalvot, ka Ansis Ataols dabūja atsēdēt par staigāšanu šortos un alus dzeršanu publiskā vietā.
From:[info]heda
Date:February 10th, 2020 - 10:13 pm
(Link)
Pag, tu uzskati, ka publiska lakata noņemšana, dejošana vai braukšana ar divriteni ir politiska akcija un kūdīšana pret valsts varu? Rakstos par sievietēm. kuras arestēja viņu Instagram kontu sataura (noņemot lakatus vai dejojot) dēļ bija īpaši uzsvērts, ka viņas arestēja tieši satura, nevis satura izplatīšanas dēļ.
From:[info]krii
Date:February 10th, 2020 - 10:26 pm
(Link)
Es nesaku, ka tas ir taisnīgi - protams, nē! Bet viņas zināja, kā Irānā tiek kontrolēts internets, un tām, kuras ir sodītas, tā nebija vienreizēja akcija. Ir aprettīgi, ka valsts tā izrēķinās ar disidentiem, bet tas šoreiz nav tik dzimumspecifiski - vīriešu dzimuma disidentiem Irānā (diemžēl) pilnīgi noteikti neklājas vieglāk.
From:[info]heda
Date:February 10th, 2020 - 10:35 pm
(Link)
From:[info]krii
Date:February 10th, 2020 - 10:41 pm
(Link)
Diemžēl man ir stāstīts arī par to, kas notiek ar politiski aktīvajiem opozicionāriem - vīriešiem. :(
From:[info]krii
Date:February 10th, 2020 - 10:40 pm
(Link)
Resp., mans mesidžs ir - Irānā ir ļoti daudz totalitāras hujņas, bet:
a) šī hujņa nav dženderspecifiska, un večus tā ķer ne mazāk smagi kā beibes;
2) tā nav tik smagi totalitāra hujņa kā PSRS manā bērnībā; vismaz pa Irānu nepieskatītas ārzemnieces var brīvi klaiņot bez iekšējo dienestu uzraudzības, vietējie nebaidās viņām stāstīt par savām antipātijām pret valdību un simpātijām pret "vecajiem, labajiem laikiem", visādi autobusu šoferi, taksisti, kebabu pārdevēji un staciju bufetnieces ir ļoti laipni un neiebiedēti, viņi drīzāk pauž neviltotu pārsteigumu, ka par spīti masīvajai propagandai kāds pie viņiem atbraucis;
c) sievietes, kuras nejūtas pārāk reliģiozas, ir atradušas simtiem veidu kā dreskodu apiet, un izskatīties krietni maucīgāk seksīgāk nekā viņu Eiropas vienaudzes; savukārt, reliģiozās tīstās čadrās, un to arī viņām no sirds novēku. BTW, dienvidos čadrai ir pavisam praktiska funkcija, ko arī es biju gatava izmantot - tikai neatradu sev piemērotu krāsu. Raugi, zem plāna, bet blīva auduma čadras var pavilkt tikai apakšveļu un nevīst, atšķirībā no večiem džinsos un stilīgajām cacām legingos...
From:[info]ctulhu
Date:February 10th, 2020 - 10:59 pm
(Link)
Kāds tur ir vispārējais tautas noskaņojums? Nu vai pastāv iespēja tuvākajā laikā iedzīt ajatollas atpakaļ tur no kurienes tie izlīda šaha režīmam krītot?
From:[info]krii
Date:February 10th, 2020 - 11:28 pm
(Link)
Nezinu. :( Domāju, ka tāda līmeņa apvērsumi var notikt tikai ar ārvalstu atbalstu. Armija ir liela - ir obligātais dienests, dabiskais pieaugums ir liels (par spīti tam, ka atšķirībā no katoļiem valsts propagandē kontracepciju), attiecīgi - iesaucamā vecuma puišu arī daudz, un armijas vadošais sastāvs, spriežot pēc visa, ir lojāls režīmam.
Būtu jāuzrodas ļoti spēcīgai harismātiskai personībai opozīcijā (bet tādi tiek fiksi vien fiziski novākti, kā mums virtuves sarunās stāstīja), vai arī nepieciešams ļoti nopietns ārvalstu atbalsts - bet tā jau ir spēle, kurā nekas nav tā, kā izskatās, un man nav zināšanu, lai tur ko prognozētu.
From:[info]gnidrologs
Date:February 10th, 2020 - 11:26 pm
(Link)
Interesanti ka viss, ko tu šeit apraksti kā reiz būtu 1:1 attiecināms uz PSRS. Ja neskaita slodzīšanu/slaktēšanu aiz politiskiem iemesliem un daudzos aspektos absurdu sadzīvi, pārējais jau tīri neko.
Līdz ar to Hedas salīdzinājums ar ikrus un vodku iehavojušiem Rietumu tūristiem vietā. Rietumu aktīvistu (ne tikai feministu) naigā tolerance pret šīm valstīm arī saprotama. Tā pat kā daudzi ASV/Eiropas sociālisti komunistu valstis uzskatīja par saviem sabiedrotajiem pret ļauno konservatīvo ASV, tā tagadējie islamistus par Rietumu imperiālisma un post/koloniālisma apspiestajiem lolojumiem, pret kuriem pret seviem līdzpilsoņiem uzstādītie standarti nedrīkst tikt vērsti. Līdz ar to arī pret lokālajiem liberastiem nekādas lielas līdzjūtības un palīdzības/propagandas kampaņas. Soross tur savus kvintiljonus toč neiegulda. :)
From:[info]krii
Date:February 10th, 2020 - 11:29 pm
(Link)
Neko Tu neesi sapratis. Žēl.
From:[info]gnidrologs
Date:February 10th, 2020 - 11:34 pm
(Link)
Jā, nesaprotu kāpēc viss Rietumu labo cilvēku propagandas, politisko un finansiālo sviru spēks netiek veltīts, lai cīnītos pret sociālo netaisnību tur, kur tā tiešām pastāv.
From:[info]krii
Date:February 10th, 2020 - 11:42 pm
(Link)
Un ko Tu pats esi darījis, lai mazinātu sociālo netaisnību, piemēram, Kongo Demokrātiskajā Republikā, kur valda visu pizģecu pizģecs, mmm?
From:[info]gnidrologs
Date:February 11th, 2020 - 12:21 am
(Link)
Neko, jo man nepiš nedz Kongo nedz sjwisms. Sevi nekad pie morāli labiņajiem neesmu pieskaitījis, tā ka nekādas gočas.