Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - Post a comment


[info]krii
Feb. 10th, 2020 09:51 pm

Dooh, viņas tiek apsūdzētas nevis par dreskoda neievērošanu, bet par nesankcionētām politiskām akcijām pret valsts varu. Un tā ir būtiska atšķirība. Par dreskoda neievērošanu ir sīks administratīvs sods, bet par politiskām akcijām - kriminālatbildība.
Ja sieviete Irānā pārkāpj dreskodu (un tas patiešām ir vaļīgs, lielākā daļa beibju zem 40 lielpilsētās vazājas apkārt minikleitās, zem kurām ir legingi, bet lakats uzmests kaut kur uz copes sprādzes, pakauša vidū; es nepārspīlēju, pati biju šokēta, jo savā naivumā ierados saģērbusies pēc priekšrakstiem un izskatījos pēc pāķenes), tad viņai aizrāda policists - līdzīgi kā pie mums Tev aizrādītu par čurāšanu parka krūmos. Ja šī sāk sprēgāt pretī, vai policistam slikts garīgais - tad izraksta soda kvīti.

Savukārt, kūdīšana pret valsts varu ir kriminālnoziegums. To visi zina. Tas ir slikti, jo valsts varu arī vajag kritizēt, bet to neņem vērā ļoti daudzas valstis. Tādā bēdīgā pasaulē dzīvojam. Un tāpēc meičas tiek apcietinātas. Tāpat kā Pussy Riot un daudzi citi citās valstīs.

Teikt, ka viņas saņēmušas cietumsodu par dreskoda neievērošanu ir līdzīgi kā apgalvot, ka Ansis Ataols dabūja atsēdēt par staigāšanu šortos un alus dzeršanu publiskā vietā.

Read Comments

Reply

From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.