Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - Temīda 2017

Dec. 21st, 2017 07:03 am Temīda 2017

Pirms mazliet vairāk kā gada kāda no-go rajona kāpņutelpā tika izvarota sieviete. Advokāte, kura ar šāda tipa noziegumu upuru aizstāvību nodarbojas 25 gadus, apgalvo, ka tā ir baisākā grupveida izvarošana, ar kādu viņai nācies strādāt. Izvarošana ilgusi četras stundas, iesaistīti 10-20 vīrieši, no tiem apsūdzība tika izvirzīta pret pieciem. Otrdien visi pieci tika attaisnoti - pats seksuālo darbību fakts esot pierādīts pat ar spermas paraugiem, bet apsūdzētie snieguši pretrunīgas liecības, policija nepareizi dokumentējusi, un tāpēc nevarot pierādīt, ka seksuālās darbības bijušas vardarbīgas, nevis brīvprātīgas.
Malmē neilgā laikā notikušas trīs grupveida izvarošanas, pēdējā no tām 17 gadīga meitene tikusi arī spīdzināta. Nevienā no trijiem gadījumiem policija neizpauda meklējamo noziedznieku pazīmes, toties daudz laika veltīja dodot padomus pilsētas sievietēm - viendien sakot, ka jāturpina dzīvot kā parasti, nākamajā, ka vakaros vienām nevajadzētu staigāt, bet trešajā, ka otrajā reizē paustais bijusi vien neveikla izteikšanās un lai jau staigājot gan vienas.
Tikmēr seksuālo noziegumu komiteja vairāk kā gadu darbojusies ap priekšlikumu valdībai no likumdošanas izņemt vārdu izvarošana un aizvietot to ar "seksuāla izmantošana", jo ne visi seksuālie noziegumi notiekot pielietojot vardarbību. Daži mediji pauduši, ka šo "ekspertu" priekšlikumu valdība gan noraidīšot, bet oficiāla apstiprinājuma tam vēl nav.
Meinstrīma laikrakstu pirmajās lapās šīs tēmas nav redzamas, jo tās jau kuro nedēļu aizņem sašutušas kundzes, kurām viņuprāt Zviedru akadēmija noskaudusi kādu posteni vai nomināciju.
https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/900118-fem-man-friades-har-ar-allt-om-den-grova-valdtakten-i-fittja
https://www.expressen.se/kvallsposten/gruppvaldtagna-flickan-utsatt-for-tortyrliknande-misshandel/
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-sexualbrottsutredning-presenteras
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6844158

10 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]heda
Date:December 21st, 2017 - 08:30 am
(Link)
From:[info]iokaste
Date:December 21st, 2017 - 09:21 am
(Link)
From:[info]heda
Date:December 21st, 2017 - 09:58 am
(Link)
Tāpat kā uz citām tēmas ziņām - privātās sarunās un sociālajos tīklos daudz niknuma un tvaika, bet meinstrīms izliekas, ka viss kārtībā. Īsto reakciju, cerams, varēs redzēt vēlēšanās.
From:[info]gnidrologs
Date:December 21st, 2017 - 02:17 pm
(Link)
Interesanti kā tas iet kopā ar centieniem korektizēt seksuālu saskarsmi. Pieļauju, ka jaunie noteikumi attieksies uz zviedriem, kas nav iedomājušies sagatavot rakstisku iesniegumu pirms likties gultā ar sievu, nevis arābiem, kas, šķiet, vispār ir ārpus likuma.
From:[info]heda
Date:December 21st, 2017 - 02:56 pm
(Link)
Jā, priekšlikumos esot, ka ar sievu jāsaskaņo piekrišana visa akta laikā. Bet ielās un kāpņu telpās laikam viss jau iepriekš saskaņots, jo atteikums būtu vienk. rasistiska nekaunība.
From:[info]dooora
Date:December 21st, 2017 - 04:51 pm
(Link)
Atkal migrācijas upurienei nav miera? Atkal jāpūš Puķina stabulēs? Sorrī, nenoturējos.

Vakar jau izlasīju vairumu, kas par Fitjas izvarošanu bija zviedriski lasāms, un šodien vēl sadoomaziski pieķēru pāris rindkopas klāt. Riktīgi sarauj čokurā...
Vairs nav dusmu arī uz to kaimiņvīru, kurš noziegumam pagāja garām, nepaziņojot poličiem. Jo - kāda jēga? Menti un tieslietu eksperti pārstrādājušies. Labākajā gadienā pats dabūtu dūci ribās vai pāris stundu varošanu uz betoona kāpnēm par stučīšanu. "Es te dzīvoju jau padsmit gadus, un pa šo laiku esmu iemācījies neko neredzēt un nedzirdēt."
Aizvakar Fitjā, protestējot pret tiesas spriedumu, bijusi arī neliela demonstrācija, kuru izsmiet ieradusies grupa jaunskungu, iespējams, arī viens no izvarotājiem. Pilnīgs vāks.
From:[info]heda
Date:December 21st, 2017 - 06:12 pm
(Link)
nenoklusē faktus! :D - policisti taču esot izvarotāju&draugus patišinājuši maliņā
doooriņ, absurdistāna šoreiz nāk skaļāk nekā jebkurš pūtēju orķesteris spētu pastabulēt:(
From:[info]dooora
Date:December 21st, 2017 - 06:47 pm
(Link)
patišināja gan, tak ne uzreiz.
vispār respekts pret šīm pārpadesmit, ja var ticēt bildei, dāmām.
pautu viņām netrūkst.
From:[info]heda
Date:December 22nd, 2017 - 11:58 pm
(Link)
Paskatījos tiesas kundzes video un tikai tagad attapu, ka varbūt arī tur daudz lielāks iespaids nevis labestības banalitātei, bet bailēm
From:[info]po
Date:December 22nd, 2017 - 10:22 am
(Link)
Ja jau paši nevairojas, tad valsts var palīdzēt.