Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - Post a comment


[info]heda
Dec. 21st, 2017 07:03 am Temīda 2017

Pirms mazliet vairāk kā gada kāda no-go rajona kāpņutelpā tika izvarota sieviete. Advokāte, kura ar šāda tipa noziegumu upuru aizstāvību nodarbojas 25 gadus, apgalvo, ka tā ir baisākā grupveida izvarošana, ar kādu viņai nācies strādāt. Izvarošana ilgusi četras stundas, iesaistīti 10-20 vīrieši, no tiem apsūdzība tika izvirzīta pret pieciem. Otrdien visi pieci tika attaisnoti - pats seksuālo darbību fakts esot pierādīts pat ar spermas paraugiem, bet apsūdzētie snieguši pretrunīgas liecības, policija nepareizi dokumentējusi, un tāpēc nevarot pierādīt, ka seksuālās darbības bijušas vardarbīgas, nevis brīvprātīgas.
Malmē neilgā laikā notikušas trīs grupveida izvarošanas, pēdējā no tām 17 gadīga meitene tikusi arī spīdzināta. Nevienā no trijiem gadījumiem policija neizpauda meklējamo noziedznieku pazīmes, toties daudz laika veltīja dodot padomus pilsētas sievietēm - viendien sakot, ka jāturpina dzīvot kā parasti, nākamajā, ka vakaros vienām nevajadzētu staigāt, bet trešajā, ka otrajā reizē paustais bijusi vien neveikla izteikšanās un lai jau staigājot gan vienas.
Tikmēr seksuālo noziegumu komiteja vairāk kā gadu darbojusies ap priekšlikumu valdībai no likumdošanas izņemt vārdu izvarošana un aizvietot to ar "seksuāla izmantošana", jo ne visi seksuālie noziegumi notiekot pielietojot vardarbību. Daži mediji pauduši, ka šo "ekspertu" priekšlikumu valdība gan noraidīšot, bet oficiāla apstiprinājuma tam vēl nav.
Meinstrīma laikrakstu pirmajās lapās šīs tēmas nav redzamas, jo tās jau kuro nedēļu aizņem sašutušas kundzes, kurām viņuprāt Zviedru akadēmija noskaudusi kādu posteni vai nomināciju.
https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/900118-fem-man-friades-har-ar-allt-om-den-grova-valdtakten-i-fittja
https://www.expressen.se/kvallsposten/gruppvaldtagna-flickan-utsatt-for-tortyrliknande-misshandel/
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-sexualbrottsutredning-presenteras
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6844158

Read Comments

Reply

From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.