Hashz ([info]hashtreck) rakstīja,
@ 2009-09-17 00:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bāc cik jokaini būtu padzīvot pilsētā, kur 2 mēnešus gadā saule ne uz mirkli nepazūd zem horizonta, savukārt citus divus vispār neparādās virs. Ziema ar 2 metrus biezu sniegu un lapsu pēdu nospiedumu izraibinātu debesjumu, ko pēkšņi nomaina vasara. Tikai Latvijas pavasaris man pietrūktu, tas gan. Šobrīd Norvēģijas ziemeļos dienas ir mazliet garākas nekā Latvijā, bet pēc aptuveni nedēļas jau tas būs pretēji.

Rīga, Latvija.
Saule aust 06:58, riet 19:36.

Tromsø, Norway.
Saule aust 06:05, riet 19:10.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2009-09-17 20:51 (saite)
ja gadīsies pie Nordkapa būt, tad iesaku pameklēt tur netālu vienu kempingu/viesu māju uz nelielas saliņas. saimnieks ļoti jauks onka, kuram labās rokas vietā ir āķis; kad tur viesojāmies vienu nakti(jo ~km attālumā esošais lielais kempigs nespēja uzņemt visu mūsu tāceļojuma tūristbusu) uzaicināja mūs vakarā uz vīnu, pats dzēra, ja nemaldos, viskiju, un stāstīja mums par Norvēģijas ziemām, savu ģimeni, kalniem, jūru un vēju, kas regulāri atpūš līdz viņa mazajai laivu darbnīcai visādus interesantus priekšmetus:)
vakara noslēgumā sēdēju uz viņa laivu darbnīcas laipas un klausoties Sigur Ros vēroju polāro sauli lecam aiz kalniem ~2naktī.
tavs ceļojums gan izdzīvos svešo valsti tuvumā anyway, bet tomēr ja gadās - varbūt ir vērts paviesoties. tā nakts bija vistuvākais un visīstākais, cik man Norvēģijā gadījies būt. un viens no vispilnīgākajiem/laimīgākajiem mirkļiem ever.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hashtreck
2009-09-17 23:46 (saite)
Itkā ir doma aizlaist uz Nordkinn, bet Nordkapu nē, taču, kas zin, ja pietiks laiks un nebūs dārgs entrance. Kur precīzāk tas pirātonkas namiņš atrodas? uz salas = tas nozīmē pārcelšanos pa ūdeni jebšu ir tilts?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2009-09-18 01:48 (saite)
laikam neskaidri izteicos, tā ir privātā saliņa - maziņa pavisam, ceļa malā principā. vismaz toreiz bija neliels tilts uz salu un ķerra viesu koferu pārvadāšanai līdz mājai, ar vienu rokturi āķim, t.i. tādu kā caurumu:)
bija tas nedaudz pirms nordkapa - tas bija nākamajā dienā, bet tovakar mēs gājām no turienes skatīties arkveida klinti tur netālu(vai pat nebija lielākā dabīgā arkveida klints?) vēl tur k/kāds ciematiņš tālāk bija, bet precīzāk gan nemācēšu pateikt diemžēl.
anyway, tas tā - ja nu sanāk pa ceļam ko līdzīgu ieraudzīt, varbūt vērts piestāt:)
lai jauks ceļojums!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hashtreck
2009-09-18 03:13 (saite)
Turēšu acis jo cītīgi vaļā, ja izdosies iekapāt Nordkapā. Paldies Tev!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?