Hashz ([info]hashtreck) rakstīja,
@ 2008-03-27 08:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:queen - is this the world we created

Gan jau, ka mūsējiem pie Latvijas Ķīnas vēstniecības neies tik traki kā Tibetas aizstāvjiem Nepālā aizvakar, kur tie savā pirmajā protestā pie Ķīnas vēstniecības tika pieklājīgi apstrādāti ar asaru gāzi, nodauzīti ar nūjām un kā tādi suņi samesti automašīnās.

http://drugoi.livejournal.com/2556020.html

Kas tāds kā Tibeta var pastāvēt vien teiksmās. Gluži tāpat kā Jēzus Kristus.



(Ierakstīt jaunu komentāru)

(Nodzēsts puksts)

[info]hashtreck
2008-03-27 14:41 (saite)
Ir tieši kā tajā ielu tekstā, ka "ja Jēzus atnāktu vēlreiz, mēs viņu atkal nogalinātu". Nedzīvosim ilūzijā - šajā pasaulē nav vietas nekam tādam, valdošas ir pavisam citas vērtības, un Tibeta tam ir lieliska ilustrācija. Protams, ir ļoti skumji, veroties cik globāli esam bezatbildīgi, taču galvenais ir kādi esam katrs individuāli. :)

Vēl nav skaidri zināms, bet pirmais info bija par 10. aprīli. Līdzko būs konkrēts info, ziņošu! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]alison
2008-03-27 15:09 (saite)
tad gaidīšu info:)

p.s. mana problēma laikam tad ir tāda, ka tajā tekstā - var pastāvēt tikai teiksmās tāpāt kā Jēzus - es sadzirdēju noliegumu Viņa eksistencei, jo man Viņš ir dzīvs arī šobrīd un šeit. par spīti tam, ja lielākai pasaules daļai ir citas vērtības. bet tā laikam ir mana klausīšanās problēma. bet laikam katrs jau ielasa tekstā kaut ko citu.

un par to, ka Tibeta nevar pastāvēt - man tas izklausās, it kā PSRS gados kāds būtu teicis, un daudzi jau arī tā domāja, ka Latvija nekad netiks brīva. bet tika. tāpēc arī Tibetai ir cerība

cerību nevajag nogalināt!:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hashtreck
2008-03-27 16:17 (saite)
Tas teksts ir ironijas pilns. Piemēram, Tibetu es apzīmēju tādu kā augsto ideālu meku, jo tāda Tibeta, kāda tā bija pirms ķīniešu invāzijas, vairs nekad nebūs. Tagad Lhasa ir kā parasta megacity - supermarketi, visas tūristu ērtības, sarkano lukturu rajoni, turklāt pašu etnisko tibetiešu vairs palicis vien mazāk par pusi. Latvijas neatkarība šķiet vien tāda vēsturiskā haļava, savukārt Tibeta - pat, teorētiski, ja iegūtu neatkarību, tas būtu jocīgi... Šamu kultūra, reliģija, filosofija, paražas, vērtības... 60 gados ķīnietis tik daudz paspējis saķēzīt. Un neizskatās, ka kaut kas varētu likt tam apstāties. Man Tibeta kā Tibeta dzīvo vien teiksmās, lamu stāstos vai atsevišķās filmās.

Es neizteicu noliegumu viņa eksistencei - vien savilku paralēli ar Tibetas situāciju, t.i. dominance savā tumsonībā noklāj/pazudina kaut ko tik īpašu, gaišu, esentiālu un cēlu, taču tas vēl ilgi turpina dzīvot līdzi laikam.

Cerība nemirst, par spīti visam - savādāk jau nav jēgas! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]alison
2008-03-27 16:36 (saite)
mmm, skc:)


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hashtreck
2008-03-27 21:49 (saite)
Nu jā, izskatās, ka nupat viss apstiprinājies - 10. aprīlī plkst. 18.00 pie Ķīnas vēstniecības. (ja Tev interesē vēl kas smalkāk vai ir kādas savas īpašās idejas, tad 1dien oranizatori rīkos sapulci LV Pilsoniskās Aliances telpās)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]alison
2008-03-27 21:52 (saite)
plds:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hashtreck
2008-03-28 07:50 (saite)
Uz jaut par adresi - domāju, ka otrais variants. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hashtreck
2008-03-28 15:26 (saite)
http://www.apollo.lv/portal/news/articles/123788

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?