Hashz ([info]hashtreck) rakstīja,
@ 2006-10-12 00:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tibetieši bija laimīgi, ja viņiem bija ko ēst, ko vilkt mugurā un jumts virs galvas. Kāpēc mums ar to šeit nepietiek? Man apkārt ir gana daudz cilvēku, kas gānās/vaimanā par niekiem, pasniedzot to tā, itkā tiem rautu nost ādu. Skumt par švīku uz jauna auto, algas atvilkumu vai nepārāk veiksmīgām attiecībām(protams, ja in general ar domu par savu es) u.c. - tādus savādāk kā par muļķiem saukt ir grūti. Protams, muļķis jau nav vainīgs, ka viņš ir muļķis. Tā ir vienkārši laikmeta iezīme. Aizvērt žalūzijas un pieražot pēc iespējas vairāk atomieroču. Pirmējo laikmetiskā iezīme ir pretstatīta un tā ir sirdsgudrība. Manurpāt, šajā demoralizētajā katakombā disciplinētam prātam nupat ir lielāka nozīme kā jebkam citam. Cilvēks ir vājš un ļoti viens un 'pavisam neviļus' ir spiests tiekties par kautko kļūt - par kautko ar no savas perspektīvas piešķirtu nozīmi. Taču tas kļūst bīstami, kad ar identitāti tik piesūcinātās dekorācijas vienkārši pazūd. Visas iekāres un pieķeršanās pēkšņi paliek karājoties gaisā. Budismā ar tukšumu saprot lietu neatkarības neeksistenci. Nav jalien nekādās čakrās vai citā fufelī, visa esence ir tepat, pašos pamatos. Visi tos zin, bet tikai retais saprot. It takes practice. It takes time. Naivi būtu nepiekrist, ka pats sev esmu lielisks pašapmāns. Apzināti darināts instruments, kas baksta un nodeldē sevi mijiedarbībā ar šiem tik augstajiem ideāliem, kaislībām, sapņiem un maldiem, lai saberztu tos smalkos jo smalkos putekļos, kuri ar vēja līdzdalību izkaisītu savu mirdzumu pa it visām patības pažobelēm.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tikidal
2006-10-12 00:33 (saite)
no sērijas- būtu ar likumu jāaizliedz kredīts, jo tad cilvēkiem sarodas pārāk daudz mantu, kas rada problēmas-
bet tā kā Diogēns dzīvoja arī nevar, vismaz pie mūsu klimatiskajiem apstākļiem ne!
Tomēr tie tibetieši tak izsenis ir bijuši baigi gudrie-

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hashtreck
2006-10-12 00:56 (saite)
Problēmas rodas nejau mantās, kredītos vai likumos.
Opssss.
Jāiet ka nu gulēt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]opiate
2006-10-12 08:54 (saite)
tibetieši līdz pat 20.gadsimta vidus beigām upurēja savus cilvēkus ticības vārdā. cik gudri tas ir mūsu skatījumā? katram ir sava gudrība... un visam savs laiks ...arī čīkstēšanai un vaimanāšanai par materiālām lietām :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hashtreck
2006-10-12 09:43 (saite)
Pastasti ludzu vairak par to upuresanu. Nekad nebiju dzirdejis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]opiate
2006-10-12 09:55 (saite)
diemžēl, es pati arī pārāk daudz par to nezinu. konsultācijā pie pasniedzējas (kad viņa centās sagraut manu ideālistisko skatījumu par Tibetu kā cietēju un Ķīnu kā mūžseno ļaunumu), viņa ieminējās par to tip, kad Dalailama bija Latvijā, viņa viņam par šito prasīja un viņš neesot noliedzis. pēc nedēļas es par to zināšu vairāk, jo par saistītu tēmu jāraksta pāris darbi. bet svarīgi ir tas, ka Tibeta ir tikai instruments, ko radījuši paši Rietumnieki, lai parādītu Ķīnu pēc iespējas sliktākā gaismā. bet tā ir tikia viena puse... lab, es jau aizrunājos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hashtreck
2006-10-12 10:22 (saite)
Pec karmiskā skatījuma jau tieši Ķīna ir tā lielākā cietēja. Bet par politiku te runat negribas - ar tibetiešiem domaju stereototipu par klasiskaa budisma piekriteju, kas sniedzas arī jau daudz tālākā pagātnē nevis Tibetas iedzivotaju, kuru pulkaa tikpat labi vareja neizpalikt arii kads tantriskaa fanatisma ritualisms vai tml. Tas nav the point, bet butu jau tikai interesanti uzzinat vairak;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iekodeets
2006-10-12 10:20 (saite)
Globalizaacijas 3 galvenie truukumi ir:
vientuliiba,
vientuliiba'
vientuliiba.
/Kurts Voneguts/

(Atbildēt uz šo)


[info]redeemer
2006-10-12 10:59 (saite)
mhm, mhm.

(Atbildēt uz šo)


[info]pauli_zalite
2006-10-12 18:14 (saite)
visu cienu hash, beidzot ierunajas iekseja sirds ne fiziska.

man ari patik ka ir tomer ari daudzi cilveki kam ir interese par esenci (domu dzives esence, iespejams var ari ielikt citos vardos, un tiesi tapec man patik reizem liela briviba vardos, bet vienmer parlieku daudz lai tos pateiktu)

sodien diena ir tik balta, krasna, gaismas pilna, taisni vai gribas raudat un vemt no laimes.

(Atbildēt uz šo)


[info]krishy
2006-10-13 22:18 (saite)
Ja tās muļķu vaimanāšanas būtu tikai laikmeta iezīmes, tad jau būtu labi. Bet tā ir bijis vienmēr un būs vienmēr. Netērē savu laiku klausoties cilvēkos, kas paši nezin, ko vēlas, jo laika Tev, tāpat kā viņiem, ir maz.
Un laime pastāv.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?