Gucis ([info]gucis) rakstīja,
@ 2005-09-25 17:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
4 stundas pa haivejiem

Meedzot gadiities, ka 4 stundu vietaa celjaa esot jaapavada 9 stundas, galvenokaart sastreegumu deelj, kas rodas celja remonta deelj vai kaada crash deelj. Pilniibaa baudiiju briiviibas, kas man kaa zhoperiitim Riigaa liegtas - gardi skramshkjinaaju cinebon sticks ar kaneeljmeerci, dzeeru kapeju un laiski veeroju paareejos brauceejus un apkaartni. Starp citu viss, kas saistiits ar kaneeli esot tagad cienjaa, jo esot, luuk, pieraadiits, ka tas ir veseliigs un sadedzina taukus. Tas, ka amerikaanji ir neveseliigi resni un amerikaanji no riitiem skrien, un amerikaanji neatkariigi no slaiduma pakaapes uzzstiepushi pljuriigus trikotaazhas chortus beidzot ar maxi peecpusi un iekaapushi botaas piekrauj ledusskapi ar dazhnedazhadaam tondzeleem, ko sauc par eedienu, ir taisniiba. Protams ne visi, bet lielaa meeraa shis stereotips ir patiess. Un vinji ar to mokaas un vieteejais zhurnaals sastaav no dazhaam galvenajaam teemaam - to skaitaa how to loose weight, do or don't sex, best appearance.
Brauceeji vinji ir diezgan nejeedziigi un principaa daudz bukteetu autinju bija un satiksmes principi arii katraa shtataa citi un man kaa Eiropietei reizeem shkjiet, ka nu ir galiigs vaaks uz celja. Un joslaas neviens neieveero principu, ka kreisaa maleejaa ir aatraakbrauceejiem un no taas jaavaacaas nost, ja velcies par leenu. Amerikaanis no dzimshanas tiek treneets, ka vinsh ir vislabaakais, vissvariigaakais, visgudraakais...arvienvaardsakot, visvisvis... Ir ko pamaaciities latvieshiem ar "ko nu es" sindromu. Liidz ar to vinjam neruup paarsvaraa tie citi.
Ah, bet kas manu sirdi sildiija un ko es biju pavisam piemirsusi un kas izkaapaa no amerikaanju kino - milziigie spozhie trucks... tie milziigie saulee mirdzoshie treileri ar nevainojamaam metaala detaljaam ... patieshaam skaisti!!! To nevar aprakstiit, tas jaaredz...noteikti kaadu kaudziiti iemuuzhinaazhu. Kad taads pabrauc garaam, tu sajuuties mazs kukainiitis savaa autinjaa :)
Vashingtonaas tuvumaa taadaa kaa ciematelii, kur vienaa ielaa dziivojoshie cits citu paziist un pat reizeem ciemojas viens pie otra, tiek riikotie taa saucamie yard sale...taa teikt izliec sludinaajumu celja galaa, ka tajaa un tajaa datumaa tikos un tikos tu izkrausi visu savu veco hlamu un varbuut par kaadiem paaris dolljiem pie taa gribeesi tiktu tu, miiljo kaiminj.
Ok, pasaakums, sauc...piesliegshos veelaak.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dunduks
2005-09-26 08:07 (saite)
raksti, raksti veel :-)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?