Gucis ([info]gucis) rakstīja,
@ 2005-09-23 12:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Check in - Check out

Pirmkaart jau lidostaa Riiga pie iechekoshanaas ne paaraak paarliecinosha izskata jaunietis apjautaajaas, vai bagaazhu es pati kravaaju. Teeloju pilniigu neizpratni, jo esmu briidinaata par shaadu jautaajumu dienu pirms celjojuma. Principaa labi, ka taa citaadi patiesaa neizpratne droshi vien liktu padomaat, ka es dziivoju citaa gadsimtaa, kad veel pasaulee nezinaaja, kas ir terorisms.
Ei, nu zini, iespeeajams, kameer saldi kraacu, mamma kaadu no kalashnjikoviem iebaaza chemodaana slepenajaa nodaliijumaa, bet tad tas nav uz manas sirdsapzinjas. :) Teicu, ka visu kravaaju pati un viss ir tikai manai lietoshanai. Veel jaunietis uzvedinaaja uz domu, ka vajadzeetu atziities, ja gadiijuma es vedu ko spraagstoshu, ko pulverim liidziigu, vai kaut ko "zem spiediena". Godiigi atzinos, ka raizes vareetu radiit vieniigi mana matu kosmeetika un varbuut arii zobupasta, kas spiediena rezultaataa pie peekshnjas atveershanas vareetu mazliet nesmuki nokjeeziit zinkjaariigaa luggage kontroliera seju. Ar vien vaardu sakot mana seja kaarteejo reizi izgaaja nevainiibas testu ar pozitiivu rezultaatu. Iecehkojos, nodevu bagaazhu un ar savu nelielo mugursomu un dokumentiem veiksmigii finisheeju arii paskontroli. Pie melu...tpu...kaada tur detektora, pilniigi negaidiiti lika izgjeerbties vairaak nekaa gaidiits, bija jaatvadaas arii no jostas. Man jau nekas- dzinsi palika turpat, bet dazhiem duushiigaakiem kungiem, gan ar bikshu stureeshanu bija probleemas. Nu un tad nodomaaju - siksnu nafig, ja jau vinjiem taa labaak tiik. Taa kaa lidostaa biju laiciigi (un ne velti arii dabuuju vietu pie loga), tad veel paluureju taksfri veikalus, bet bez sevishkjas intereses. Atradu savu transit reisu un taa kaa biju sagatavota, tad uztveeru visu pilniigi raami, bet pricipaa (te baidos izraadiit savu neerudiiciju) austrumu sievas savos ieteerpos un kungi ar turbaaniem galvaa atgaadinaa skatus no Mistera Fix un citaam austrumnieku beernu filmaam un multeneem. Nu, miiliishi, kaa vinjus iz/no/paar paarbaudiija! Visus! Izchamdiija,, izgjeerba, apavus lika novilkt un nu vispaar man tas skats nepatika. Bet vinji kaut kaa to uztveera raamaa mieraa. Mani izlaida kaa saveejo chomaku, iisti pat nepaskatoties. Taatad veel joprjaam uzticama. (te man radaas biznesa plaans ;))) ).
Lidmashiinaa, protams, viss pa kastaam sadaliits, ja taa var teikt... Nu nekas, man blakus bija briiva vieta, lasiiju graamatinju un principaa taas devinjas stundas diezgan raami pagaaja ar eedinaashanu stipri labaa kvalitaatee, turklaat neviens pat nedomaaja runaat angliski un kaa saciit jaasaka, peec nokluseeshanas, tika uzskatiits, ka visiem ar krievu valodu ir viss kaartiibaa. Viens amerikano gan man shkjiet bija, prieksh taa tad nu lauziitaa naglju valodaa kaut kas iisos vaardos tika oficiaali nozinjots.
Taa nu visi iekaapa, paeeda, pastaaveeja kopaa draudziigi pie tualetes durviim, paguleeja un taa arii izkaapa. Taa kaa es sho rakstu, tad tpu, tpu, tpu nekas ljauns nenotika, bet jaatziist, ka visa taa baisaa kontrole nevis nomierina, bet uzdzen apzinaatu stresu, ka reaali tu vari uziet gaisaa, jo kaadam ir izdevies pulkstenii iesleept maziitinju bumbinju.
Lidmashiinaa Amerikaanju iegriba veel jaapmierina, aizpildot divas pilniigi vienaadas skrejlapas, kur veelreiz jaapasak, ka Tu visu ieved tik savai lietoshanai, citaadi jaanraada, par cik, ko un kam tu ved un tad veelreiz jaapstiprina, ka tu neved spridzekli, zaales, uttt. utjp. jaazin arii kur tu dziivosi, adrese. Kaapeec Tu vispaar velcies uz to Ameriku.
Nu un tad jau AFK lidostaa mani briidinaaj, ka arii liekot vilkt kurpes nost un vispaar par bagaazhu uzdod jautaajumus un principaa ir veel viena iespeeja, ka tev pasaka, "juus man nepatiikat, brauciet vien uz savu faaterlandi atpakalj" un taa teikt "byem bye baby :) Nu, luuk, biju sagatavojusies uz visiem iespeejamiem jautaajumiem. It kaa jutos mieriigi, tomeer laikam vispaareejs nervu spriegums izpauzhac itaadaas manjaas. Iegruudu pasport kontrolierim pasi un abas lidmashiinaa aizpildiitaas veidlapas.
Nju diezgan laipni pasveicinaaju, un negrasiijos ne mulkjiigi smaidiit ne kaa -formaali un preciizi. A jamais laikam bija nospriedis, ka mana seja kaarteejo reizi ir gana uzticama un gribeeja taa teikt atpuusties un pakokjeteet.Uz cik ilgu laiku? 2,5 nedeeljas. Tieshaam? Un ne 2 un ne triis? Nodomaaju, miiliit valdies, ka neizspljauj kaadu sarkasmu...ei nu zin, mozh nemaz nekokjetee, bet liidziigi kaa Polju robezhsargs smaida, smaida un peec tam izkrata Tevi liidz peedeejai zekjei. Nu un tad vieglaakis jautaajums, ko esgrasos dariit un vai pirmo reizi? Saku, pirmo reizi un pie friend. Un te nu jaasaka, amerikaanjiem ar savu nusex friendu ir gruutiibas. protams, jamam jaanoskaidro, vai tas ir he vai taa ir shee. Sho jautaajumu es sakidriribas labas vispaar neuztveeru, bet domaaju, ka vinsh kaut ko nokomenteejis pie sevis. Peec atkaartota jautaajuma saku she. Pilniigi vareeja maniit cik vinjam tada atbilde nepatika. Nu neko. Un tad jams jautaa, kur taa adrese atrodas, ko es noraadu. Tad es toch nesapratu, viss kaa prasiitd paraadiits, bet vinsh veel jautaa - ne jau es NY dziivoju, bet vinsh! Domaaju: "kas tie par pekstinjiem" un tad nu vinsh sauc Manhattana, Bronx, utt. IZraadaas vinjiem taas paaris aveenijas ar saviem cipariem atkaartojas ...nu miiliit. To es kaut kaa nebiju riktiigi noprasiijusi, bet zinu, ka pie Bruklinas tilta tam jaabuut taa arii saku, jam ieraksta Brooklin un veelreiz paarjautaa, vai es tieshaam gribu tajaa NY padziivoties? Ei Tu pupaas, nodomaaju, bet sapuceeju savu zhilbinoshaako laipno smaidu un tieshi arii atbildeeju, ka man muuzha sapnis bija nokljuut NY.
Bet iisteniibaa blakus lodzinjaa paskontrolee bija fantastisks neegjeris, kas man atgaadinaaja vienu amerikaanju aktieri. Un man bija baigaa shkrobe, ka mani neiedaliija pie vinja. Vinsh gan bija dikti jauks, nevis mans baalais kaulainais pirmais amerikaanju "draugs" ;))


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]puce
2005-09-23 20:55 (saite)
mani nez kāpēc visvairāk aizrauj tas maršruts pats - Taškenta - Rīga - Ņujorka. :-DDDD
bet Tev labi padodas, rakti vien :-)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gucis
2005-09-23 21:14 (saite)
Jap, notiek diivainas lietas un taads reiss ir radiits un ljoti noderiigi. protams, ir vairaakas iespeejas ar paarseeshanos, bet tad tas ir atsevishkjos gadiijumos mazliet leetaak, bet stipri vien ilgaak.
Ai, nu ko nu, vienkaarshi rakstu savas emocijas. Ja ir interesanti arii citiem, protams, prieks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?