Gucis ([info]gucis) rakstīja,
@ 2005-09-23 09:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sapnju zeme - 1. ieraksts celjojumu dienasgraamataa
Piektdienas riits, apmeeram pusdesmit. Liidz apzinjai fakts par vietu, kur atrodos pagaidaam veel nav nonaacis, tomeer debesskraapji apliecina, ka tas nav sapnis, bet realitaate. Pagaidaam gan prieku izjust traucee mezhoniigas galvassaapes, kas saakaas lidmashiinaa, bet es ceru, driiz beigsies. Vakar draudzene jau "aizstiepa" mani uz Chainataunu ieest vienu lobsteri vienaa ljoti iecieniitaa chiinieshu ;)) restoraanaa. Jaatziist, ka vakar tajaas dazhaas stundaas jau sagraabos chupinju priekshstatu par to, cik atshkjiriigi mees dziivojam katrs savaa kontinentaa. Vispirms jau atgriezhos vasaraa - ir 27 graadi un nemaz nav viegli rudeniigaas noskanjas atkal iemest vasaraa. Ir tieshaam karsti un nupat sapriecaajos, ka sauli mazliet piesedz maakonji. Ir sutiigi. Bet tilti ir skaisti. Pa logu redzu vairaakus tiltus, bet vistuvaakais ir Bruklinas tilts - pa to noteikti esot jaapaariet (to arii ierakstu "njemamo objektu" sarakstaa). Taa kaa fotoaparaatu esmu cieshi noleemusi iepirkt te, tad pagaidaam kaut kaadas bildes ir iespeejamas tikai ar manu jauno mobzi.Bet es nezinu kaa taas var iedabuut te (tehnologijas - manas iespeejas un saape vienlaicigi, heh). Un vakaraa te viss izskatiijaas tieshaam kraashnji - viss vienaas uguniis. Bet ielas ir netiiras un smirdiigas - tas shokeeja. Taads novazaatas pilseetas iespaids nedaudz. Un vietaam, kur metro iet, ielu malaas taadas kaa ventilaacijas luukas, no kuraam drausmiigi karsti mutulji naak virsuu - vakar mazliet sajutu nelabumu, bet tas iespeejams deelj galvassaapeem. Kaut draudzene teica, ka pashaa metro tramvajaa ir ok, tur esot kondishkas, bet tajaa pazemee tieshaam no tiem karstajiem gaisa vilnjiem varot kaajas atstiept. Jaa, un remonteejas vinji te ne pa jokam. Un straadaa naktiis. Bija sajuuta, ka NY neaizmieg. Un gaajeeji driikst iet paari, kad deg sudrabains cilveeecinsh, bet sarkana plauksta noziimee, ka jaastaav. Un satiksme te ir diezgan baisa - nevarot taa droshi visu stupiit paari - var arii sabraukt :)) Taa kaa nevarees kaa inostrano turisto degunu tikai debesskraapjos sasliet :))) Un tautas un kraasas te ir tieshaam pilns spektrs un te atkal jaatziist iepoteetie stereotipi labi nostraadaa - Chainataunaa neviljus cieshaak piespiedu sominju sev. Bet nu esot jau jaauzmanaas ar'. Vispaar es taa paspeeju saprast, ka dziivojos tagadinjaas pavisam blakus 11. septembra tragjeedijas vietai. Un ziniet, amerikaanji esot briesmiigi kjerti uz visaam maanjticiibaam un 13. datumiem utt.
Ai, nu ja, bet visnepierastaak ir tas, ka ar tevi visu uzreiz grib aprunaaties un taa, man taa kaa gribeejaas lai taa teikt nepieveersh uzmaniibu, bet tak nee - un tad vienam kokjeteet gribas un citam veel kaut kas shkjiet interesants. Labi, ka ir draudzene, kas ar to, protams, lieliski tiek galaa. Man veel jaapierod. Bez tam, neskatoties uz it kaa normaalaam anglju valodas speejaam, es briizhiem saprotu, ka kaut kas ir pateikts, bet pilniigi nesaprotu -kas (kaajminaamaa, vai?). Mani gan nomierinaaja, ka jaapierod, jo amerikaanjus tikai pashi amerikaanji saakumaa ir speejiigi saprast. Lidostaa arii, pasu kontrolee, dzeks izdomaaja paamziereeties. Kjeems taads! Vispirms uztaisa paaraako kontroles sisteemu un tad baigi grib izspiest no tevis jokus. Vispaar interesanti, es jums teikshu - visu nemaz nevar uzreiz uzrakstiit. :)) Esmu te tikai nepilnu diennakti, bet ir skaidrs, ka te ir pavisam viss savaadaak. To pat sajust var. ;))


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gucis
2005-09-23 17:34 (saite)
Jautri? man jau radaas aizdomas, vai tik nav paaraak negatiivi. Jo redz, pirmais pamanaas atshkjiriigais :))
Tikai ciemos, divas ar astiiti nedeeljinjas :)) Ja izlaidiis no shejienes, hihih, ka kaads amerikano "nesasien" rokudzelzhos;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?