30 Jūlijs 2011 @ 11:48
 


Interesanti cik stipri mainās garšas uztvere ar laiku. Atceros, ka vēl nesen nevarēju iedomāties kā var ēst lakricu. Nu fuj! Želejkončas ir love, bet lakrica nē nē, nekad. Ha! sākām ar krāsainām un pildītām lakricas končiņām, rezultātā tagad tās ir pirmās, ko ieberu maisiņā. Tīri melnās arī gandrīz jau garšo. Hm, traka pasaule. Dīvainākais ir tas, ka man līdz kādiem 16 gadiem absolūti negaršoja ūdens. Dzēru tējas, sulas, kompotus, dajebko tikai ne ūdeni. Kā es tā varēju dzīvot neprasiet. 2 litri mans absolūts minimums tagad. Atceros ka kādreiz nevarēju iedomāties kā var ēst biezpienu, auzu pārslu putru, maizes zupu, olīvas un zilo sieru. Ak, cik naiva es biju - pat dzert kafiju reiz bija neiedomājami! Labi, tīri melno joprojām nedzeru, un arī biezpienam vienmēr kaut ko piejaucu, bet ne par to stāsts. Tagad sēžu prātoju - vai kādreiz pienāks laiks arī kefīram? Vai varbūt ir tādas lietas, kas visu dzīvi tā arī paliek "nekad un ne par ko"? Jautājums jums, draugi - kā mainījās jūsu garšas uztvere? varbūt es aizmirsu ko nosaukt?

P.S. Starp citu, pretējs efekts arī novērojams - kādreiz man garšoja piena šokolāde un krievijas siers. Tagad neēdu ne vienu, ne otru.
 
 
I feel: cheerful
 
 
( Post a new comment )
[info]sursurs on 30. Jūlijs 2011 - 13:31
neklasificējos zem "draugiem", bet piesaistīja posts :)
nu es bērnībā nevarēju dabūt iekšā griķus savādāk kā pārsālot :D nesapratu upeņu ievārījumu un upenes vispār.
kumelīšu tēju nevaru dabūt lejā vēl tagad, tāpat kā dažādas piena zupas..

Taču amna teorija ir tāda, ka katra ēdamlieta ir garšīga, tikai ir iespējami gan garšīgi, gan negaršīgi tās sagataošanas/pasniegšanas veidi.. :)
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 30. Jūlijs 2011 - 14:08
man ar zaļo tēju mūžīgās cīņas. it kā saprotu ka jādzer, jo veselīgi utt. Mēģināju sevi pieradināt, izdzēru kādus 200g dažādu beramo, bet tā līdz "garšo" tā arī netiku.
ar kefīru tāpat kā ar piena zupu - nekad neesmu pat pagaršojusi.
attieksme Tev pareiza, man laikam biežāk sev tas jāatgādina, jo ēdiena ziņā esmu nepieklājīgi izvēlīga ))
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
insane[info]insane on 1. Augusts 2011 - 13:29
neesi pat kefīru pagaršojusi? kā ar auksto zupu? man kefīrs nu ļoti ļoti garšo un dievinu aukstās zupas! :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 1. Augusts 2011 - 14:38
iedomājies nekad neesmu pat pagaršojusi kefīru %)
auksto zupu kaut kad pagaršoju, bet negaršoja
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
insane[info]insane on 1. Augusts 2011 - 15:24
tad jāpagaršo! :)
man vispār ir teorija, ka vajag visu pagaršot ko tik vien liek priekšā. tā ir dzīves sastāvdaļa un vajag iepazīt un baudīt. visos ceļojumos pagaršoju visu.
dažas lietas, kas man ne pārāk (zilais siers, sēnes, olīves) ik pa brīdim patestēju no jauna vai gadījumā nav iegaršojies. nu jau olīves biki labāk iet iekšā :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 1. Augusts 2011 - 16:03
piekrītu, pati vienmēr visu garšoju. bet kefīrs tas ir kaut kā citādi. man pat ceptas prusakas liekas ok pagaršot, bet ar kefīru ir tāda stulba pārliecība, ka es jau zinu kā tas garšo un man viennozīmīgi negaršo. tipa ja es pagaršošu tas tāpat neko nemainīs )
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)