15 Janvāris 2011 @ 18:16
Stockholm, part 1  


Tā kā man ir nenormāli daudz fotogrāfiju no Stokholmas (un iespaidu vēl vairāk!), es nolēmu sadalīt to visu uz diviem atsevišķiem ierakstiem. Šoreiz par muzejiem un restorāniem, kuros mēs bijām un pašu pilsētu kā tādu. 

Visvairāk es gribēju apmeklēt Moderna Museet - Modernās mākslas muzeju. Stokholmā viņš ir daudz mazāks kā Londonas Taté Modern, bet man tik un tā tur ļoti patika.  Endijs Vorhols un Dali vien ir tā vērti, lai to apmeklētu. Mēs paņēmām ļoti ērtu audio gidu un klausījāmies par dažādiem eksponātiem angliski. Ļoti ērti un turklāt bezmaksas, tas ir audio gida maksa ir iekļauta ieejas maksā.













Modernās mākslas muzejā ir neliela kafejnīca,
kur mīlīgs bārmenis taisa garšīgu kafiju un apmeklētāju atstāj savus "vēstījumus" uz galda zem stikla :)



Pēc Modernās mākslas muzeja mēs devāmies uz citu saiņu ar kuģīti. Starp citu, praktisks padoms tiem, kuri brauc uz Stokholmu - iegādāties Stockholm Card. Šī karte maksā apmēram 32 latus un tā ļauj 24 stundu laikā bezmaksas apmeklēt praktiski visus pilsētas muzejus kā arī izmantot dažādu veidu sabiedrisko transportu. Ņemot vērā viņu cenas, karte atmaksāsies, ja apmeklēsiet vismaz 3 muzejus un divas reizes brauksiet ar metro. Mēs tādas nopirkām vienai dienai un varu teikt, ka tas ir ļoti ērti. Turklāt vasarā kartei ir vēl dažādi patīkami bonusi, piem, braucieni ar laivu, ar atvērtiem ekskursijas autobusiem un divriteņiem.



Neplānoti iegriezāmies Aquaria Vattenmuseum. Tur bija visādas zivtiņas, kaut kas līdzīgs mūsu tropu mājai.





Junibacken ir Astrīdas Lindgrēnas varoņu pasaule. Ļoti ļoti patika šis muzejs (ja tā to var nosaukt). Paradīze bērniem un ne tikai. Vesela pilsētiņa, kur var ieiet katrā mājiņā, spēlēties ar visādām krūzītēm un sēdēt uz krēsliņiem.



Es ielīdu vienā no mājiņām, apsēdos viesistabā uz dīvāniņa un skatījos spogulī :)





Vasamuseet laikam ir Stokholmas populārākais muzejs. Tur mēs arī bijām, lai gan bildes tur sanāca ne visai labas apgaismojuma un īpašā klimata dēļ. Šis kuģis Vasa ir kā zviedru titāniks. Tas tika uzcelts 17. gadsimtā, noslīka gandrīz uzreiz 1628. gadā un pirms 40 gadiem tas tika atrast un burtiski ap tā pacelšanas vietu tika uzcelts šis muzejs. Tiešām grandiozi un iespaidīgi.





Nationalmuseum mēs apmeklējām nākamajā dienā no rīta, kamēr mūsu Stockholm card vēl bija aktīva. Tur var apskatīt ne tikai gleznas un statujas, bet arī dizaina elementus. Man ir ļoti tuvs skandināvu dizains, tāpēc tieši interjera elementi man patika visvairāk.





Restorāni un kafejnīcas ir atsevišķs temats. Tik labas taizemiešu virtuves es nebiju baudījusi pat Londonā. Pirmajā vakarā mēs bijām taizemiešu restorānā "Koh Phangan", kas ir ļoti populārs Stokholmā. Viņu politika ir nepieņemt rezervācijas, bet mums tomēr paveicās un kad mēs ierādāmies bija viens brīvs galdiņš. Tropisks interjers, super garšīgs un pikants ēdiens.



Vēl vienā taizemiešu restorānā (aizmirsu nosaukumu), bija ļoti laba un daudzveidīga bufete.
Galvenajā ielā Drottnungsgatan ir daudz visādu mīlīgu kafejnīcu. Viena no tām bija īpaši laba, uz izkārtnes rakstīts vienkārši Cafe un tā atrodas pavisam netālu no Ahlens iepirkšanās centra. Tik garšīgus grieķu salātus es jau sen nebiju ēdusi.



Vēl Stokholmā es pirmo reizi mūžā biju libāņu restorānā. Sahārā ir neparsts, atbilstošs nosaukumam interjers un tikpat neparasts ēdiens. Nogaršojām dažādu veidu humusu. Tas īpaši labi garšo ar lavašu.





Stokholmā ir ļoti daudz tiešām labu beķereju un vispār tā ir slavena ar savām kanēļu maizītēm. Bulciņas es tā arī nesaņemos pagaršot, bet viņu melnās šokolādes trifeles bija vienkārši dievīgas <3



Mans zviedru draugs Karls ir liels saldumu cienītājs :))))



Pagaidām pietiks. Vēlāk būs ieraksts par Stokholmas aizraujošo naktsdzīvi. Gaidiet turpinājumu :)




Tags:
 
 
I feel: productive
 
 
( Post a new comment )
planeeta[info]planeeta on 15. Janvāris 2011 - 20:57
Paldies par skaisto, virtuālo ceļojumu :-)
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 16. Janvāris 2011 - 12:59
nav par ko, interesantākais vēl priekšā ;)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
oblica[info]oblica on 16. Janvāris 2011 - 11:02
Sper, paldies! Jau labu laiku mēģinu famīliju pierunāt aizdoties uz Stokholmu, taču vienmēr saņemu atbildi, ka tur neesot, ko redzēt. Tagad man būs, ko šiem "iebāzt acīs". :))
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Lady Gaga[info]gossip_girl on 16. Janvāris 2011 - 13:07
o jā, tas ir tik izplatīts stereotips, ka Somijā vai Zviedrijā nav ko redzēt! Mani secinājumi:
1) daudz reiz labāk lidot ar ļoteni, nekā braukt ar prāmi, jo tad tu ceļā zaudēsi laiku un Stokholmu nemaz neredzēsi (tur man liekas 6 stundas tikai pilsētā ir);
2) ziemā Stokholmā ir forī, bet vasarā noteikti vēl foršāk, jo Stokholma ir uz ūdens un tur ir daudz saliņu un vasarās nenormaļ idaudz ielas kafejnīcu, kas to padara par Skandināvijas Venēciju;
3)Stokholmā viss ir ļoti dārgi, tas tiesa, bet vismaz aizlidot uz turieni nemaksā dārgi, pārvietoties pilsētā var visur kājām, pērkot Stokholm Card var ietaupīt uz muzeju apmeklējumiem :)
4) un! Stokholma ir tā vieta, kur var lieliski apvienot muzejus un ekskursijas ar naktsdzīvi un citām izklaidēm ;)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)