09 Maijs 2010 @ 11:20
Ekokosmētika  

Nesen nolēmu pilnībā pāriet uz dabisku (vēlams Latvijā ražotu) kosmētiku. Līdz šim lietoju dažādus zīmolus, galvenokārt franču provinces zīmolu L'Officel, Garnier ķermeņa krēmus, šo to no Dior, Lancome... Man ieteica vairākus Latvijas zīmolus: Anna Liepa, Trejdeviņi, Aroma Art un vēl citus. 

Par Anna Liepa es jau sen dzirdēju, ka laba. Žēl, ka viņiem tik šaurs sortiments, vai drīzāk žēl, ka man nav vannas %) Patīk arī viņu iepakojumi. Pagaidām pamēģināju tikai linsēklu kompreses - labas. 

No  Trejdeviņiem man uzreiz patika ziepes, galvenokārt dēļ patīkamas un reizē neuzkrītošas smaržas. Skatījos arī uz masāžas sviestu, izdomāju - ja patiks ziepes, pamēģināšu arī sviestu.

Internetā atradu zīmolus Afrodīte un Aroma art. Arī it kā dabīgi Latvijā ražoti produkti. Lūpu balzāms ar piparmētrām izklausās kārdinoši, noteikti iegādāšos. Vēl man jau kādu laiku plauktā stāv divi Bio2You produkti. Neesmu pagaidām lietojusi, jo spriežot pēc apraksta, viņiem ir pret novecošanas efekts.

Draugi, kāds no jums lieto augstākminētos zīmolus? Varbūt jums ir zināmas kādi citi ekoloģiskās kosmētikas zīmoli? Būšu pateicīga par ieteikumiem.

P.S. Madaru un Stenderu nepiedāvāt - nav ne dabīga, ne laba.

 

 
 
I feel: sleepy
 
 
( Post a new comment )
[info]hessin on 10. Maijs 2010 - 02:49
To linsēklu kompresi gadījumā nevar uztaisīt mājas apstākļos? Linsēklas un kumelītes ir gaužām lētas. (offt., linsēklas ir ļoooti ieteicams lietot uzturā, it sevišķi, ja neēd gaļu)

tās pēdējās oranžās pudeles visticamāk ir vēl lielāks mārketings, nekā madarai, un diez vai dabīgs.

No Madaras FAQ lapas :
Man ir daži jautājumi par jūsu kosmētikas sastāvdaļām. No reklāmas sapratu, ka jūsu kosmētikas sastāvdaļas ir pilnīgi nekaitīgas, bet grāmatā izlasītais ( Zvaigzne ABC, Zini ko pirkt) apgalvo pretējo.

"titāna dioksīds - kontaktā ar ādu var izraisīt kairinājumu, ir pierādījumi par vēža izraisīšanu dzīvniekiem;
benzilspirts - ādas un gļotādas kairinājums, toksisks nervu sistēmai un aknām, kontakta dermatīts, NIH ( National Institutes of Health) bīstamo vielu sarakstā;
mica - toksisks gremošanas orgāniem un aknām;
stearīnskābe - var izraisīt alerģiskas reakcijas cilvēkiem ar jūtīgu ādu. Visu neuzskaitīšu, bet būtu ļoti pateicīga par izskaidrojošu atbildi. Es saprotu, ka kosmētiku neviens netaisās ēst un daudzas sastāvdaļas ir kaitīgas tikai lielos daudzumos, kā arī neskatoties uz kaitīgo ietekmi ir dabīgas, jo sastopamas dabā. Tomēr man nav skaidrs cik tad Madaras kosmētika ir ādai nekaitīga?"

Atbilde no MADARA:

Titāna dioksīds - MADARA izmanto titāna dioksīdu, kura daļiņu izmērs ir tik liels, ka tas neiesūcas ādā un nevar radīt nekādas veselības problēmas. Pastāv uzskats, ka tikai tāds titāna doksīds, kas ir nano-daļiņu izmērā, var iekļūt šūnās un var nodarīt kaitīgumu veselībai. Benzilspirts - alkohola paveids, kas var tikt izmantots dabiskās kosmētikas konservēšanai.Tā ir kairinoša viela tikai tad, ja tiek lietota uz ādas tīrā veidā vai augstā koncentrācijā, gluži tāpat kā jebkura skābe un daudzas citas dabiskas vielas. MADARA produktos benzlispirts tiek lietots ļoti mazā koncentrācijā, un tikai tādos produktos, kas no ādas ir noskalojami, piemēram, dušas ziepes. Mica - vizla, dabisks minerāls, kas MADARA produktos tiek izmantots, lai iegūtu saules staru atstarojošu efektu. Izmantotās daļiņas ir ļoti lielas izmērā, līdz ar to tās paliek ādas virspusē un nenokļūst dziļāk organismā. Stearīnskābe - MADARA produktos tiek izmantota stearīnskābe, kas ir iegūta no augiem, jo tā ir augu eļļu dabīga sastāvdaļa. Dabisku stearīnskābi var uzskatīt par inertu un drošu vielu, kas ir izmantojama kopšanas produktos visiem ādas tipiem. Tirgū pastāv arī sintētiskas stearīnskābes, vai tādas, kas ir iegūtas no dzīvniekiem. Par šo vielu kaitīgumu nevaram komentēt. MADARA kosmētikas iedarbība ir pārbaudīta dermatoloģiski, un iespējamo kaitējumu ir novērtējis sertificēts ķīmiķis produktu drošības novērtējumā. MADARA produktu drošības novērtējums apliecina, ka produkti ir droši lietošanai dažādu ādas tipu cilvēkiem ārīgi, pie normāliem lietošanas apstākļiem.

Kas izskaidro šīs kosmētikas nesamērīgi augsto cenu, jo ir ražota šet pat Latvijā, nav nekādi transportēšanas izdevumi, izejvielas iegūtas no Latvijas augiem?

Cenu veido vairāki faktori - izejvielu izmaksas, iepakojuma izmaksas, ražošanas process. Pirmām kārtām, dabiskas izejvielas ir vairākas reizes dārgākas par sintētiskām izejvielām, kas ietekmē produkta pašizmaksu. Ekstrakti sastāda produktā tikai dažus procentus (2-10%), pārējo produkta daļu veido īpaši apstrādāts ūdens, kā arī ziedūdeņi, augu eļļas, sviesti un citas vielas, kas netiek iegūtas Latvijā (šeit piemēram nevar iegūt džodžobas eļļu vai kakao sviestu, kas ir ādai vislabākie mitrinātāji, jo atbilst ādas dabiskajam taukvielu sastāvam). Otrkārt, tā kā MADARA produkti netiek konservēti ar sintētiskiem konservantiem, tie ir jāiepako tādā iepakojumā, kas palīdz saglabāt produkta kvalitāti, t.i., vakuma pudelītēs. Šāds inovatīvu tehnoloģiju iepakojums ir dārgāks nekā vienkāršs krēmu iepakojums. Dabīgiem produktiem ir nepieciešams arī specifisks ražošanas process ar ļoti stingri ievērotām higiēnas normām, izejvielu un gala produktu pārbaudi, sertifikāciju utml. Turklāt MADARA ražošanas process un ražotne ir sertificēti starptautiskajā sertificēšanas standartā ECOCERT. Tas paredz, ka ražošanas telpu tīrīšanas un dezinfekcijas līdzekļiem ir jābūt dabai draudzīgiem, kam arī ir ietekme uz produkta pašizmaksu.

(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
[info]hessin on 10. Maijs 2010 - 02:49
Tad arī pārējiem "insaideriem" vari pajautāt, cik % viņiem aiziet mārketingā , lai ir korekti salīdzināt.

Bet to arī var redzēt publiskajā telpā, piemēram, (ne pa tēmu, bet lai redzētu, kas ir aktīvs mārketings) actimel jogurtus tv reklamē aizgūtnēm, kas principā norāda uz vēl vienu lietu - sūdīgs produkts.


(uzzināju, ka cibā komentāru garums nedrīkst pārsniegt 4300 simbolus, hah)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]gossip_girl on 10. Maijs 2010 - 11:19
:) cik garš komentārs
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]hessin on 10. Maijs 2010 - 20:13
patiešām, un tajā komentārā ir atbildes uz pārmetumiem par madaras dabīgumu. Tad tagad var pārmest vienīgi to, kas ir rakstīts šajās atbildēs :], ja vispār tagad ir ko pārmest.

Un par tām cenām - es te tā salīdzināju un nemaz tik dārgs tas nav, salīdzinot ar analoģiskām precēm. Nekādā gadījumā nesalīdzinu ar vislētāko, ko var nopirkt drogās, tāpāt kā roltonu cenu nesalīdzinu iegādājoties pārtiku un kliedzot "vai man dieniņ, cik dārgi. roltoni ir lētāki.."
Ja ir izvēle - importētu vai Latvjjā ražotu, kaut nedaudz dārgāku (dažreiz gan liekas, ka tie LV ražotāji ir safārējušies ar savām cenām un vērtībām), tad labāk LV ražotu, jo ieguldītā nauda apritē izmaļas cauri vairākas reizes pie iesaistītajām personām līdz atkal nonāk budžetā, bet importētās preces iegādājoties nauda emigrē.
Bet es nekad neapgalvošu, ka redz tas un tas ir nekam nederīgs, bet teikšu - "_man_ tas nebija piemērots, tev pašam jāizvērtē, vai der, jo katrs esam "unikāli"".

atcerējos par galējo dabīgumu - http://kaspars.lacaakademija.lv/2010/02/vislabaka-matu-kopsana/
bet diez vai kāda lēdija var atļauties pusgadu veltīt matu rehabilitācijai tos nemazgājot.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: girlfriends[info]gossip_girl on 10. Maijs 2010 - 20:37
da beidz cepties :)) Es tik un tā uzskatu, ka Madara nav dabīga un neefektīva. Jo redz, katrs spriež pēc savas pieredzes un informētības pakāpes. Ja kādam der un patīk - Gott, Sei Dank! %))
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]hessin on 10. Maijs 2010 - 20:46
nu es takš necepos, nav vairs tas vecums vai, precīzāk, jaunums.

Te vienkārši sanāca tāda nesaskaņa starp terminiem dabīgs/nekaitīgs utml. Un var jau arī apšaubīt EcoCert kvalitāti, tajā pašā laikā EcoCert ticami būs arī citiem tevis lietotajiem produktiem (savukārt iepriekš pieminētajam BodyShop-am EcoCert pirms tam vispār nav bijis, viņi tikai saka, ka netestē uz dzīvniekiem un maksā atbilstoši (fairtrade) un uz "dabīgumu" vai nekaitīgumu nav līdz šim pretendējuši)

Un varu tikai apbrīnot tos darbiniekus, kas strādā uzņēmumā, kas šiem algu maksā, bet šie aiz muguras izplata lielo patiesību. Izrādīsies vēl tā patiesība, uzņēmums bankrotēs, un tad varēs iet nākamajā darbā pētīt lielo patiesību.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]gossip_girl on 10. Maijs 2010 - 21:15
lūdzu nerunā par to, par ko nezini. cilvēks, kuru es minēju nav viņu darbinieks, viņš strādā pavisam cita uzņēmumā. bet viņam ir vistiešākā saskarsme. līdz ar to viņš nekādā ziņā nav ieinteresētā persona, lai kaut kā kaitētu/veicinātu madaras darbību
(Frozen)(Iepriekšējais) (Link)