09 Maijs 2010 @ 11:20
Ekokosmētika  

Nesen nolēmu pilnībā pāriet uz dabisku (vēlams Latvijā ražotu) kosmētiku. Līdz šim lietoju dažādus zīmolus, galvenokārt franču provinces zīmolu L'Officel, Garnier ķermeņa krēmus, šo to no Dior, Lancome... Man ieteica vairākus Latvijas zīmolus: Anna Liepa, Trejdeviņi, Aroma Art un vēl citus. 

Par Anna Liepa es jau sen dzirdēju, ka laba. Žēl, ka viņiem tik šaurs sortiments, vai drīzāk žēl, ka man nav vannas %) Patīk arī viņu iepakojumi. Pagaidām pamēģināju tikai linsēklu kompreses - labas. 

No  Trejdeviņiem man uzreiz patika ziepes, galvenokārt dēļ patīkamas un reizē neuzkrītošas smaržas. Skatījos arī uz masāžas sviestu, izdomāju - ja patiks ziepes, pamēģināšu arī sviestu.

Internetā atradu zīmolus Afrodīte un Aroma art. Arī it kā dabīgi Latvijā ražoti produkti. Lūpu balzāms ar piparmētrām izklausās kārdinoši, noteikti iegādāšos. Vēl man jau kādu laiku plauktā stāv divi Bio2You produkti. Neesmu pagaidām lietojusi, jo spriežot pēc apraksta, viņiem ir pret novecošanas efekts.

Draugi, kāds no jums lieto augstākminētos zīmolus? Varbūt jums ir zināmas kādi citi ekoloģiskās kosmētikas zīmoli? Būšu pateicīga par ieteikumiem.

P.S. Madaru un Stenderu nepiedāvāt - nav ne dabīga, ne laba.

 

 
 
I feel: sleepy
 
 
( Post a new comment )
[info]hessin on 10. Maijs 2010 - 20:13
patiešām, un tajā komentārā ir atbildes uz pārmetumiem par madaras dabīgumu. Tad tagad var pārmest vienīgi to, kas ir rakstīts šajās atbildēs :], ja vispār tagad ir ko pārmest.

Un par tām cenām - es te tā salīdzināju un nemaz tik dārgs tas nav, salīdzinot ar analoģiskām precēm. Nekādā gadījumā nesalīdzinu ar vislētāko, ko var nopirkt drogās, tāpāt kā roltonu cenu nesalīdzinu iegādājoties pārtiku un kliedzot "vai man dieniņ, cik dārgi. roltoni ir lētāki.."
Ja ir izvēle - importētu vai Latvjjā ražotu, kaut nedaudz dārgāku (dažreiz gan liekas, ka tie LV ražotāji ir safārējušies ar savām cenām un vērtībām), tad labāk LV ražotu, jo ieguldītā nauda apritē izmaļas cauri vairākas reizes pie iesaistītajām personām līdz atkal nonāk budžetā, bet importētās preces iegādājoties nauda emigrē.
Bet es nekad neapgalvošu, ka redz tas un tas ir nekam nederīgs, bet teikšu - "_man_ tas nebija piemērots, tev pašam jāizvērtē, vai der, jo katrs esam "unikāli"".

atcerējos par galējo dabīgumu - http://kaspars.lacaakademija.lv/2010/02/vislabaka-matu-kopsana/
bet diez vai kāda lēdija var atļauties pusgadu veltīt matu rehabilitācijai tos nemazgājot.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: girlfriends[info]gossip_girl on 10. Maijs 2010 - 20:37
da beidz cepties :)) Es tik un tā uzskatu, ka Madara nav dabīga un neefektīva. Jo redz, katrs spriež pēc savas pieredzes un informētības pakāpes. Ja kādam der un patīk - Gott, Sei Dank! %))
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]hessin on 10. Maijs 2010 - 20:46
nu es takš necepos, nav vairs tas vecums vai, precīzāk, jaunums.

Te vienkārši sanāca tāda nesaskaņa starp terminiem dabīgs/nekaitīgs utml. Un var jau arī apšaubīt EcoCert kvalitāti, tajā pašā laikā EcoCert ticami būs arī citiem tevis lietotajiem produktiem (savukārt iepriekš pieminētajam BodyShop-am EcoCert pirms tam vispār nav bijis, viņi tikai saka, ka netestē uz dzīvniekiem un maksā atbilstoši (fairtrade) un uz "dabīgumu" vai nekaitīgumu nav līdz šim pretendējuši)

Un varu tikai apbrīnot tos darbiniekus, kas strādā uzņēmumā, kas šiem algu maksā, bet šie aiz muguras izplata lielo patiesību. Izrādīsies vēl tā patiesība, uzņēmums bankrotēs, un tad varēs iet nākamajā darbā pētīt lielo patiesību.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]gossip_girl on 10. Maijs 2010 - 21:15
lūdzu nerunā par to, par ko nezini. cilvēks, kuru es minēju nav viņu darbinieks, viņš strādā pavisam cita uzņēmumā. bet viņam ir vistiešākā saskarsme. līdz ar to viņš nekādā ziņā nav ieinteresētā persona, lai kaut kā kaitētu/veicinātu madaras darbību
(Frozen)(Iepriekšējais) (Link)