Indiāņu blūzs & Kovboju rokenrols - sūdzības & labvēlības [entries|archive|friends|userinfo]
GonzoKd

[ website | Indiāņu blūzs & Kovboju rokenrols ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

sūdzības & labvēlības [Mar. 1st, 2012|03:42 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]


Tā kā turienē nevienu personīgi nepazinu – un turienieši ne(at)pazina mani, pieredze izvērtās visai savāda, mazliet skumīga, tiesa bez pārspīlētiem ekscesiem vai incestiem.

Sākumā viens pats sastibīju grupas mantas, tad lūdzu otram skaņotājam, vai šis varētu palīdzēt sameklēt kaut kādu improvizētu statīvu, kur nolikties projektoram. Tā kā viņš kaut ko ne pārāk pretimnākošu atņurdēja, pēc brīža eju augšā pie Gunta, kur šams jau priekšā, stāstot Guntim, ka „neliks nekādu stulbu projektoru”. Pēc brīža gan tam vēlīgi tika atvēlēta veca tumba. Sāku darboties ap savām kombju, vadu, ģitār & pedāļlietām, pēc brīža Guntis pieskrien ar tekstu, ka „veči, mums vairāk nav laika”. Uz ātro saspraužos daudz maz lietojamā režīmē, Depo kombītim-sīcim (ko lietoju kā otro klīnam) pat īsti nepieregulēju skaņu. Savam uzgriežu pieklājīgu līmeni ar nelielu rezervi.
Sākam kaut ko līdzīgu saundčekam, līdz no nezkurienes piepeld vēl trešais skaņu vīrs ar satrauktu tekstu, ka „mums te tagad nav laika kaut kādam mēģinājumam”. Papildus tam, šams pienāk klāt & sāk grozīt manu kombi, kurš viņam esot 5x par skaļu. Kaut kā naivi noticu cilvēka pieredzei (to lampinieku koncī lietoju pirmoreiz), ka viņš jau acīmredzot saprot, ko dara; ka uz konča brīdi arī monitoros viss būs sabalansēts pa riktīgam. Guntis nāk vēlreiz visai nervozs ar tekstu: „eu, jāsāk spēlēt!”. Tālāk aulēkšiem slēdzu portatīvo taisīt video-listi ar projekcijām; saku Guntim, ka pēc minūtes varam sākt. Viņš savukārt tādā iepriekšējam izturēšanās agregātstāvoklim apgriezti proporcionālā mierā saka: „nē, sāksim tad precīzi pusē.” Un tas ir vēl pēc 20 min.

Pati spēlēšana arī ne mazāk savdabīga. Monitori joprojām netika ieslēgti/pieregulēti. Un tam lielajam skaņas zinātājam par godu savukārt iznāca normāli nopērties ar spēlēšanas sākumposmu. Ierakstītā cilpa (pedālī uz pilno) bija aptuveni 5x par klusu. Sākam spēlēt visi trīs & arvien jaušu, ka gičai kaut ko griež nost, savu kombi ar efektu cilpu dzirdu apmēram kā rādžiņu aiz sienas, bet basu dzird, kad giča neskan nemaz. Basists ik pa brīdim mahā uz monitoriem, bet pirmītējais projektora nīdējs tikai mierpilni griež nost giču. Uz beigām gan pamazām sagriezu, cik varēju (savā galā), bet vienalga – savas trīs reizes klusāk kā reizēm mēģī.

Nezinu, varbūt vaina manī/mūsos, bet Depo labprāt vairs nespēlētu.

linkizelpot?

Comments:
[User Picture]
From:[info]nefolk2
Date:March 1st, 2012 - 05:41 pm
(Link)
:) Jā, Depo nievilna, bet vai jums mēdz būt arī neinkognito koncerti?
[User Picture]
From:[info]gonzokidd
Date:March 1st, 2012 - 11:02 pm
(Link)
Došu zināt
[User Picture]
From:[info]rkktzd
Date:March 2nd, 2012 - 12:09 am
(Link)
manā dzīvē gandrīz vienmēr strādājusi sevis uzgriešana uz skatuves tādā skaļumā lai pašam prieks spēlēt un visādu `eu tūliņ jāsāk` ignorēšana, es zinu, ka guntim ir tā kaite, bet nu prom no skatuves arī viņš nedzen, ja pasaka, ka nevaram tūlīt vēl sākt.
no pieredzes saku - NEKAD visā savā muzikanta mūžā neesmu redzējis, ka skaņotāju cildinātais `tu griez savu kombi vismaz 2x klusāk, es tevi iegriezīšu monitorā` darbotos realitātē. teorētiski tas drošivien, ka darbojas, bet acīmredzot nav vēl izgudrots tāds skatuves monitors, kas piš tik skaļi, cik vajag. parastā mūsu fīča ir monitori uzgriezti līdz galam un tad vēl bundzinieks giču viņā knapi dzird, nerunājot par bočkām vai jacenēm monitoros priekš mums ar ģitārām. tāpēc jebkurā gadījumā, es griežu tā lai man un maniem grupasbiedriem ir ok un tad vismaz kādam tā koncerta laikā būs patīkami.
protams, ka kāds skaņotājs šito lasīs, drošivien ķers pie sirds, bet pāri visam manliekas, ka ja muzikants patiešām pagriež drusciņ klusāk un skaņotājs ir mazāk neirotisks, tad šitā soli pa solītim pakāpjoties viens otram pretī arī zālē varbūt kautko varēs saprast.
[User Picture]
From:[info]ulvs
Date:March 2nd, 2012 - 02:27 pm
(Link)
lai skaņotāji apvainojas. jo kas gan viņi ir, salīdzinot ar māksliniekiem. tikai skaņotāji. the sound guys.
[User Picture]
From:[info]gonzokidd
Date:March 2nd, 2012 - 03:07 pm
(Link)
Manuprāt neforšākais ir tieši tā uzvilkšanās par laiku & kaut neliela, tomēr līdzi uzvilkšana, bet pēc brīža likšana nīkt bezjēgā.
Šoreiz, manuprāt, monitori vispār nebija pieštepselēti pultij vai arī skaņa speciāli nogriezta uz nullēm.
Par to sev pieņemamo skaļumu Tev taisnība, bet šoreiz piekāpos, lai neuzšķiltos atklāts, bezauglīgs vārdu cīkstiņš, kas visu varētu pagriezt uz labu, varētu padarīt situāciju vēl čābīgāku, bet pavisam noteikti paņemtu laiku.. Un tam cilvēkam piešķiru tomēr kādu cieņas/uzticības rezervi, ja jau reiz viņš tāds profesionālis & tik uzstājīgi dara savu darbu.