Vientuļais stepes vilks - Par gaumēm runājot. [entries|archive|friends|userinfo]
Dieva nāve

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Par gaumēm runājot. [4. Jul 2013|13:13]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Saruna ir reāla, nav izdomāta, es vispār maz izdomāju, pat savos fantasmagoriskajos murgos. Kādu laiku atpakaļ Runcī kā dēle pielipa viens kaitinošs tips, zināms, bet tracinošs ļoti. Vismaz man pašam šķiet, ka ja es pielejos, nelienu virsū visiem ar savu taisnību cik tas ir saskaņā ar iekšējo kodeksu un šim tipam piemīt riebīga īpašība, ko nevaru ciest - runājot pārlieku bāzt seju tuvu privātajā telpā pluss slapja dikcija. Dziļš riebums ir pret šādiem argumentētājiem. Nu lūk, man paslīdēja kāja, ka mazliet atbildēju tipam un viņš sāka uzmākties par kino tēmu, prasa vai man patīk tas tur režisors, saku, ka nē, gan godigi atbildot, gan cerot uz tēmas slēgšanu. Uzreiz - kāpēc? Nu joptv... kas kāpēc?! Nepatīk daiļrade un viss, bet tad es izspiedu jauku alegoriju ar tomātu sulu pretī, un prasu šim, garšo tomātu sula? Apliecinā, ka jā. Es - kapēc?:) Jo tā esot garšīga. Tadā, fanfāras un konfeti lietus! Ja tomātu sula apriori būtu garšīga, es nezinātu daudz cilvēku, kuriem riebj no domas vien ievadot orāli sevī šo substanci. Lūk arī par gaumi stāsts, par kuru ir bezjēdzīgi strīdēties. Nē, strīdēties un oponēt ir vajadzīgs, interesanti, ja pamato, bet neauglīgi. Arguments "jo tas ir labs" vai "garšīgs" ir subjektīvs un es esmu teicis, hau!. Viss.
Linkvajag?

Comments:
[User Picture]
From:[info]rediiss
Date:4. Jūlijs 2013 - 13:44
(Link)
nu, man patīk labs kīno un garšīgi ēdieni, jā. lietoju tikai tādus hehe
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:4. Jūlijs 2013 - 13:46
(Link)
Kāpēc?! :D
[User Picture]
From:[info]ocher
Date:4. Jūlijs 2013 - 13:47
(Link)
Tevis pieminētajā piemērā piekrītu, bet man šķiet interesants cits jautājums - kurā brīdī un pēc kādiem kritērijiem tomēr var runāt par gaumes dažādību/atšķirību, bet kurā jau ieslēdzas bezgaumība? jo tomēr arī patīk/nepatīk balstās individuālos kritērijos, piemēram, cilvēkam, kam garšo skābas, biezas konsistences lietas/produkti/ēdieni, visticamāk garšos tomātu sula, biezzupas un vēl līdzīgi brīnumi, jo šāda veida produkti viņam garšo principā utt.

man, piemēram, rada pretīguma sajūtu produkti, kuros sadzīts gaiss, attiecīgi negaršo burbuļainās šokolādes, uzputoti jogurti, rievoti čipši (tieši rievojuma dēļ, nevis garšvielu dēļ).

Faktiski šādā veidā var argumentēt katru patiku. iespējams gan, ka ir mazāk cilvēku, kas spēj izanalizēt savas patikas, tāpēc saka, ka patīk un viss - nezinu.
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:4. Jūlijs 2013 - 13:54
(Link)
Par robežu ar bezgaumību ēdienos, es pat teiktu vājprātu, ir piemērs - vārīt buljōnu no kauliem savas 2h, salikt lauru lapas un dārzeņus...tad piemest VEGETU! āāāā /kā makolijs makkalkins vienpatsmājās odieri uz vaigiem uzšļācis

P.S. Tagad noskatīšos desmito reizi šo filmu: Достучаться до небес / Knockin' On Heaven's Door [RU] http://www.youtube.com/watch?v=Hwf1cojd1xk

:)
[User Picture]
From:[info]ocher
Date:4. Jūlijs 2013 - 14:16
(Link)
:)
[User Picture]
From:[info]tjigra
Date:4. Jūlijs 2013 - 14:09
(Link)
Pēc visa spriežot, iespējams, ka atpazinu tipu, un ja tā ir - man jams vienkārši riebjas..
Juristi tā ir diagnoze! Pardon tiem, kuri ir normāli, jo katram likumam ir izņēmums.
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:4. Jūlijs 2013 - 14:12
(Link)
Laikam neatpazini gan, vismaz cik zinu, jams nav jurists, piemēram Armands, šitam tipam nosaukums ir Sandris.
[User Picture]
From:[info]tjigra
Date:4. Jūlijs 2013 - 14:32
(Link)
Eh, tad Tev ir gājis secen, pie visa klāt vēl - cigarešu dūmi sejā. :)
Un vispār - beidz tēlot toleranto, un pasaki lai iet uz 3 burtiem.