gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2021-05-08 20:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ir atsevišķi gabali mūzikā, īpaši psihodēliskajā hārdrokā vai klasiskajā mūzikā, kur tu pa īstam esi kaifā, klausoties šo gabalu 'grand finale'. Kaut kāds kreščendo vai beidzamais bumsī-bumsī, kas pavisam saliec. Parasti tie gabali ir labi arī kopumā, bet tajos beigu brīžos vispār raudien uznāk. Nez vai tas ir tāds speciāls triks uztaisīt vienu atsevišķu segmentu ūberkrutu emocionālā līmenī, lai gan pats par sevi nebūtu nekas? Laikam tāds, "iedzīt pēdējo naglu" moments. Viena lieta ir pats fināls kā daudzās romantisko laiku simfonijās, bet rokā nereti ir tā, ka klausies klausies un jā dziesma laba, bet tad pēdējā trešdaļā tu sāc ausīties un teikt omg, this shit's good. Laikam kā pielikt vairāk cukura produktā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]traffico
2021-05-08 21:21 (saite)
Dod piemēru no klasikas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-05-08 21:34 (saite)
Jebkuras Bēthovena, Čaikovska, Rahmaņinova simfonijas/klavierkonči nobeiguma daļas. Principā tas strādā ne tikai visa skaņdarba nobeigumos, bet nereti arī atsevišķu daļu finālos, kuri nav adagio vai adante. Vajag uz beigām baigi uzjundīties vienmēr. Liekas tāds lēts triks, bez maz vai pēc šablona. Nevarēja nobeigties ar vnk "opā un beidzās".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]traffico
2021-05-08 21:37 (saite)
Hmm...mani parasti uzrunā uvertīras vai atsevišķas ārijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-05-09 01:35 (saite)
Uzrunā mani vis kaut kas, bet liekas pamanāma tā tendence uzjundīt patosu uz beigām. Uvertīras pamatā ir kišmiš no kopējās drāmas, daidžests tā teikt, savukārt ārijas ir konkrētas dziesmas, tāpēc neietilpst manis minētajā kategorijā.
Interesanti, ka tad, kad sāku dzirdēt Tool "Schism", tā beigu bungojošā daļa man ļoti sasaucās ar Bēča 9ās pēdējās daļas finālu. Tiesa, tas tāds primitīvs piemērs. Es vairāk par gabaliem, kur vispār visa pēdējā trešdaļa sāk iet uz baigo šturmu, lai gan pirms tam nemaz nebija tik baisi. Psych rokā tādu daudz, jo tur cilvēkiem patīk īīlgi ieaijāt un tad uzdot žaru.
no roka piem šāds piemērs https://www.youtube.com/watch?v=o-tPD9gsgv4&ab_channel=Pelegrin-Topic

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?