Kas to lai zina. Dokinsa gadījumā tā ir tipa filosofiska "what if" prātuļošana domu eksperimenta stilā, kas darās galvā tiem, kuri tam jautājumam mēģina pieiet praktiski (ja tādi ir; atskaitot to tevis iepriekš pieminēto čuvaku, pa lielam tie, uz kuriem tu ielinkoji šoreiz, vāvuļo grugom da okolo par to, kāpēc cilvēkam kanibālisms ir tabu, nevis ka vajadzētu panākt, lai nav), nav ne jausmas.
Cilvēks kā pārtikas avots vispār ir sūdīgs variants, pat atmetot jebkādus morāli-ētiskos jautājumus. Gaļas maz, salīzinot ar +/- tādu pašu pārtikas daudzumu aprijušu kaujamlopu, da i visādi kaitīgie ieradumi un medicīnas metodes, kuru rezultātā PVD pārbaudi gaļai iziet nespīd, nerunājot par jau n reizes pieminētajām prionu slimībām. Līdz situācijai, kur soylent green ražošana būtu jebkādā veidā nepieciešama, ne tuvu neesam dadzīvojušies.
IMO, "zaļais" piegājiens būtu ķerties pie ĢMO - ja jau visādus lakstus var modificēt, kāpēc nepaprovēt modificēt govi vai cūku, lai šīs efektīvāk uzaudzē masu, mazāk pirž metānu, u.c. broileru tipa kvalitātes. Visticamāk, tāpat lētāk būs, nekā audzēt to lopu audus laboratorijās. TO var atstāt visādiem ekskluzīvajiem projektiem - tirgot bagātniekiem mamuta vai dinozauru steikus, piemēram.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: