gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-05-03 17:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mana metafora par šī brīža right-left spārnu konfliktu:
Iedomājieties bagātu tēvu, kas ar savu darbu sasniedzis kaut kādus zināmus augstumus, turību, ka varētu nodrošināt abus savus dēlus ar vismaz sākumkapitālu un labu prakses pamatu tālākai attīstībai.

Vecākais dēls (right-wing-conservative tips) ir priecīgs, ka ir vai bija tāds tēvs, kas atstājis tik spēcīgu mantojumu un centīsies izmantot visu tēva radīto, lai turpinātu tik pat ražīgu eksistenci, radot tālāku šīs dzimtas kontinuāciju, audzinot savus bērnus tajā pašā vīzē, dodot viņiem iespējas izmanot sevis radītos labumus.

Jaunākais dēls (left-wing-progresīvais) ir sašutis par un kremtīgs par sava tēva autoritatīvo audzināšanas stilu, faktu, ka viņš ir pārāks pār citiem materiāli un politiski, tāpēc izaudzējis iekšēju rūgtuma sajūtu no tā, ka salasījies Marksa, Bakuņina u.c. pamfletus par ražošamnas līdzekļu nevienlīdzību u.c. apspiedošiem mēriem. Viņš salauž tēva rančo sētas, uzaicina pie sevis ciemos visus vietējos salašņas, jo ir tik taisnīgs un dāsns. Lai bradā mūsu tīrumus, mēs tāpat esam pārāk turīgi un vainīgi viņu priekšā par to. Vietējie bomāri, redzot šādu lohopātiju, sāk cirpt aitu visās iespējamajās vietās, kamēr puse rančo jau nav nodedzināta, salauzta, saimniecības locekļi iebiedēti un pazemoti, lai pat nebilstu pušplēstu vārdiņu, jo kurš gan ir pietiekami drosmīgs, lai konfrontētu blatojošu zeku ar nazi rokā, ja pats nav ciets patriarhāls vecis, kas vēl atceras karu?
Vecākais brālis to redzot sākumā protestē. Redzot, ka brālis nedomā pārtraukt iznīcināt viņu abu tēva kopējo īpašumu un izšķērdēt mantoto naudu sāk rīkoties pretēji. Dzīt ārā bomārus, sliet atpakaļ žogu, kārtot sapisto interjeru. Vecākais brālis according to likes of gedymin ir 'right wing extremist'. Let that sink in.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?