h_h ([info]h_h) rakstīja,
Nu, Turcijā jau to sagatavoja parakstīšanai un tā arī bija pirmā valsts, kas to ratificēja. Un nav jau tā, ka tās nebūtu tēmētas uz citām kultūrām, vienkārši citām kultrām kaut kāds Eiropas padomes iztrādāts dokuments pie vienas vietas. Bet, runājot par LV, pat ja te ar sieviešu tiesībām ir daudz labāk nekā daudz kur citur, tas nenozīmē, ka viss ir kārtībā, un lēmums par SK attiecas uz vietējām problēmām.
Atkal - nevaru uzreiz piegādāt linkus, tomēr diskusijās par SK visai bieži bija norādīts, ka vardarbība pret sievietēm tiešām nav tikai zemāko sociālo slāņu un alkoholiķu problēma, un arī tajās alkohols, ļoti iespējams, ir drīzāk iegansts nekā cēlonis. Tas tika norādīts arī (vai vismaz šaubas par alkohola kā cēloņa šādu interpretāciju tika izteiktas) valsts policijas mājaslapā vardarbības pret sievietēm kontekstā. Skaidrs, ka atsevišķai pieredzei nav statisktikas statusa, bet arī no sev zināmā un sarunām ar citiem, man ir radies priekšstats, ka ir maldīgi ticēt, ka pie "kārtīgiem cilvēkiem" tādas lietas nenotiek. Pat starp ārēji ļoti inteliģentiem un cienījamiem cilvēkiem šāda vardarbība pastāv. Bezdarbs, zems izglītības līmenis, protams ir reālas problēmas, bet tomēr paliek jautājums, vai šie tiešām ir galvenie/vienīgie vardarbības pret sievietēm cēloņi.

Bet tu tiešām domā, ka SK vedīs uz kaut kā baigi radikāla ieviešanu? Tie, ko sauc par "SJW" Latvijā tomēr ir visai vāja grupa un ļoti tālu no tā, lai vispār realizēt kaut kādu ietekmi, te tomēr katra diskusija par kādas grupas aizsardzību iestrēgst pie lielas pretestības un pieprasījumiem pierādīt, ka to tiešām nepārprotami vajag un nekas, nekas nevarētu noiet greizi.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?