kjiimikjis ([info]kjiimikjis) rakstīja,
Arī tavā zupu piemērā tavs secinājums būtu apšaubāms, tādā gadījumā. Moš tie, kas stāsta, ka tāds un tāds pavārs pārsāla zupu, vienkārši ir pieraduši nelietot sāli, un īstenībā tajā zupā sals ir tik, cik vajag, vēl kādam savas vecmāmiņas zupa vienkārši garšo labāk, un tāpēc gribas pie kaut kā piesieties, vēl kādam ir personīgs aizvainojums, jo tas pavārs viņam reiz nocēla draudzeni, utt, utjpr. Reālie dati ar tādu personīgo biasu kārtu, ka nekādi nevar droši zināt, kā tad tur īsti ir.

Savukārt tev zemāk hedera piedāvāja konkrētus statistikas datus, kas ir pretrunā ar to viedokli, ka sievietes brauc sliktāk - un to tu davilki līdz tam, ka veči brauc tik daudz labāk, ka aiz tīras pārgalvības iekļūst avārijās biežāk. Tobiš, tu labprātāk turies pie savas "empīrikas", un tad izveic visādus mentālās akrobātikas trikus, lai tikai neatkāptos no sākotnējā postulāta. Tāpēc arī es uzskatu, ka šāda te pseidoempīrika ir sūda vērtē.

Un kādā ziņā noignorēju? Tu uzskaitīji vairākas jomas, kurās "meitenes nez kāpēc aktīvi izvairās piedalīties". Es ievēroju, ka vienā no uzskaitītajām jomām tā gluži vienkārši nav taisnība, un to arī norādīju.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?