krishjaanis2 ([info]krishjaanis2) rakstīja,
Nē, es tiešām nesaprotu. Tā kā esmu kristietis, dabiski, esmu arī anti-abortion, un es lieliski varu saprast kādu dedzīgāku ļaužu mentalitāti, kuri "valdību" vai "planned parenthood" uzskata par kaut ko tik amorālu, ka bērniņu dzīvību glābšanas vārdā dara kaut ko "ārpuslegālu" (pēdējos gados gan dzirdēts labi ja viens šāda "ekstrēmisma" gadījums, lai gan jāsaprot, ka daudzu ASV kristiešu acīs tieši Roe v. Wade ir lielāks ekstrēmisms).

Tu gribi teikt, ka anti-abortion (no kuriem vairākums ir kristieši) tiešām ir kāda mistiska saistība ar white supremacy (no kuriem šodien vairākums ir pret žīdu kristietību), kas abu "galējos gadījumus" ļauj pabāzt zem viena plaša "right-wing extremism" saukļa? Tāpat viņi - nepaskaidrojot - tabulā par policistu slepkavībām melnos nacionālistus un anarhistus paliek zem kreisā ekstrēmisma (ASV kongresa freedom caucus džekus jebšu labējos libertāriešus tikpat labi arī varētu saukt par anarhistiem).

Jā, par Oklahomu sajaucu. Taču ņemot vērā, ka viņi Oklahomu neceremoniāli ieskaitīja right-wing nometnē (kas arī būsto statistiku ilgākā laikposmā), būtu jāredz pilna statistika par tiem pēdējiem 10 gadiem un iespējamām (!) motivācijām aiz katra gadījuma. Jo citādāk no viņu ziņojuma izriet, ka 10 gadu laikā baltie supremātisti aka identitārieši utml pēdējos desmit gados ir nogalinājuši ap 200 cilvēku, cilvēki to izlasa un secina, ka šodienas alt-right (plašs jēdziens, kas tieši nepārklājās ar daudz vecāko white supremacy) ir kaut kāda slepkavniecisku fašistu sazvērestība ASV sirdī.

Viņi vismaz paši atzīst, ka robeža starp ideoloģiski motivētu vardarbību un vienkāršu gadījuma noziegumu ir miglaina - "The main limitation of cross-movement comparisons is that
extremist connections to killings are easier to determine
for some movements than for others. For example, white
supremacists, who frequently sport many racist and white
supremacist tattoos, or who may be documented as white
supremacists by gang investigators or corrections officials,
are often more easily identifiable. In contrast, it may be more
difficult for police or media to identify, say, anti-government
extremist associations that a suspect might have. This issue
comes up most often with non-ideological killings rather
than ideologically-motivated ones. It is fair to say that nonideological
murders committed by extremists other than white
supremacists are probably underrepresented here."


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?