gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
''Tagad skaidrs, ko nozīmē mans pirmais koments?''

Jā, matu skaldīšana par nenozīmīgu detaļu.

''Žurnālu recenzentu piesiešanās par pētījuma kvalitāti =/= aktīva publicitātes apspiešana. ''

Okej, tātad tu vispār neko neizlasīji. Nebija nekādu žurnālu un recenzentu. Publicēšana tika bremzēta līdz atklājums tika klusi un mierīgi aizmirsts. Kritika nāca pamatā no atropoloģes, kas balstīja savu argumentāciju establišētajā teorijā un apvainoja oponentu datu viltošanā.

''Tiesa, varu piekrist, ka turpmāki pētījumi būtu prasījušies krietni vairāk.''

Labi, ka vismaz to tu atzīsti. Tiešām, tas ir crux of the issue. Kad dati konfliktē ar teoriju, normāls zinātnisks process ir pārskatīt teoriju, nevis pasalucīt datus zem paklāja. Tas, ka vienā un tajā pašā objektā datējumi variējas ir normāli, bet tas nenozīmē, ka tāpēc aiz matiem jāpievelk tikai tie varianti, kas atbilst pastāvošajai teorijai. Tā ir mana galvenā problēma ar šo lietu.

''Ja tev šķiet, ka nav nekāda nozīme, kādos pierādījumos balstīti ģenētiķa izteikumi par ģenētiku, tad ej ka labāk uz veici pēc alus un nepārpūli savu pelēko vielu.''

Dažādu jomu zinātnieki nepārtraukti izsaka savus viedokļus par savu jomu un iespējamiem nākotnes atklājumiem, kas nav balstīti uz ''hard proof''. Teorētiskie fiziķi ar savām far-fetched hipotēzēm labākākais piemērs. Tāpat visādi soft-science pētnieki, kurus vispār nodarbojas ar fantazēšanu pamatā. Viņus par to neekskomunicē no svētās akadēmijas baznīcas. Acīmredzami šī tēma ir smagi ideoloģiski piesūcināta un pat akadēmiskā vide apmāti woršipo tikai vienu pareizo taisnību - tabula rasa postmodernistu bullšitu. Gēnu ietekme uz inteliģenci tā pat kā daudziem citiem cilvēka kondīcijas aspektiem ir atvērts jautājums un tas ko pateica Vatsons (ļoti maigā un vispārīgā formā, mind you), nav nekādā veidā šokējošs vai pretrunā ar esošajām evidencēm. Patiesībā būtu dīvaini, ja ģenētika nespēlētu lomu inteliģences noteikšanā, jo smadzenes taču laikam nav orgāns, kas eksistē izolēti no cilvēka organisma.
Tam ir arī praktiska negācija, jo ja netiek pat pieļauta gnoma un inteliģences saistība, tad šajā sfērā arī nav iespējams tālāka izziņa un tas ironiskā kārtā padara neiespējamus potenciālu ekvalizēšanu ar zinātniskām metodēm, kas it kā būtu vienlīdzības cīnītāju mērķis (*hint* tas nav).

Jebkurā gadījumā, ja tev šķiet, ka notikušais ir normāla parādība, tad sorry, tu nenodarbojies ar zinātni, bet reliģiju.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?