156 = 12 = 3 ([info]axsys) rakstīja,
Tam 225 lpp palagam protams vēl neesmu ticis cauri, bet par taviem izvilkumiem runājot...

"In most countries surveyed, there is considerably less support for severe punishments, such as cutting off the hands of thieves or executing people who convert from Islam to another faith."

Tas protams ir jauki (kaut arī tas, ka atbalsts tādām lietām kaut kur 21. gadsimtā joprojām ir pietiekami liels, lai to vajadzētu tā atrunāt, ir mazāk jauki). Žēl tikai, ka praksē šīs un līdzīgas lietas notiek visu-fucking-laiku. Nepaiet gandrīz neviena nedēļa bez ziņām, ka kādai sievietei par aiziešanu uz veikalu bez vīra ir piespriesti desmiti sitienu ar mietu, kādam ateistam par komentāriem internetos ir piespriesti gadi cietumsoda un desmiti sitienu ar mietu, kādam kristietim ir izdemolēta māja un salaustas ribas par gandrīz tā paša bet ne gluži dieva pielūgšanu utt.

"In most countries surveyed, majorities of Muslim women as well as men agree that a wife is always obliged to obey her husband. Indeed, more than nine-in-ten Muslims in Iraq (92%), Morocco (92%), Tunisia (93%), Indonesia (93%), Afghanistan (94%) and Malaysia (96%) express this view."

Un Eiropas valstīs šo procentu noteikti vajadzētu uzdzīt vismaz līdz kādiem 50%, nē? ;)

Jā, loģiski, cilvēki ir visādi un ne visi ir vienādi fanātiski. Problēma gan ir tajā, ka statistika par cilvēku atbildēm aptaujās ir tikai viena puse. Otra puse ir statistika par notikumiem, kā teroraktiem, piespriestiem sitieniem ar mietu, "goda slepkavībām", ar skābi aplietām sievām un meitām utt, kas stipri seko tam, cik dotajās vietās ir izplatīta šī viena konkrētā reliģija. Pat ja to dara mazāk kā 1 procents no visiem ticīgajiem, tas pie 1.6 biljoniem nozīmē ka ir tūkstošiem cilvēku kas ir gatavi to iet un darīt un miljoniem tādu, kas tos pirmos uztver par varoņiem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?