Toulouse-Lautrec ([info]gentle) rakstīja,
@ 2006-11-22 20:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pilsoniskā sabiedrība Latvijā
"Latvijā pilsoniskā sabiedrība vēl ir bērna autiņos, sabiedriskās organizācijas ir vājas. Latvijā nav grupu, kas paustu antiglobālas idejas. Vides aizsardzības klubs norobežojas - neko vairāk. Ar sabiedrības viedokli manipulē mediji. Informācija par norisēm pasaulē Latvijā ir ļoti zemā līmenī. Ja nelasām ārvalstu laikrakstu interneta versijas, zinām katastrofāli maz. Katrā sevi cienošā Eiropas valstī samita laikā tiktu nolasīts viss bruģis pie "McDonald" ēstuves un samests tā logos." (C)N. Grostiņš

Es savukārt uzskatu, ka pie mums sabiedrība ir attīstītāka nekā rietumos. Bet tas, ka neapvienojas organizācijās, ir līdzekļu un laika trūkums, kas radies tamdēļ, ka ir zemas algas. Tā rezultātā cilvēki ir spiesti strādāt vairāk nekā vienā darbā vai nestrādāt vispār. Savukārt nestrādāšanas rezultāts irdarbaspēka trūkums, kā rezultātā tie, kas strādā, pat vienas darba slodzes ietvaros ir spiesti izpildīt vairāku cilvēku darba apjomu, kamēr 1000km uzrietumiem dzer kafiju ik pēc 45 minūtēm. Zemas algas mūsu valstī savukārt ir tamdēļ, ka zemas kvalitātes imports, ko interneta veikals var arī klāt pienest, ir vairāk iecienīts, nekā vietējo ražotāju (pašvaldības līmenī - amatnieki, meistari, saimnieki) darbs.

Savukārt tas, ka mūsu mcDonalds nesaņem tik daudz akmeņainās uzmanības, ir tamdēļ, ka tā ir ļoti niecīga sabiedrības daļa, kas var atļauties apmeklēt ēdnīcas vispār, turklāt mcDonalds apmeklētāji ir šīs niecīgās daļas vēl niecīgāka daļa. Tūristi neskaitās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?