Toulouse-Lautrec ([info]gentle) rakstīja,
@ 2006-08-10 18:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Alūksnes pilsētas svētki un Jauniešu dienas 2006.
Kaut arī esmu redzējis pavisam nelielu daļu no visa notiekošā, varu pateikt, ka šie pasākumi šogad izdevās labāk kā nekad un ideāli papildināja viens otru.

Mājās mani aizveda DJ Rolis. Kad ap pulkstens desmitem vakarā bijām Alūksnē, pamanīju, ka parkā notiek kāds pasākums. Parks bija izrotāts 70'o gadu karnevālu stilā, kad gar takām bija izkārtas un dega krāsaino spuldžu vītnes. Senlaicīgā pils bija izrotāta no pamata līdz jumtam, un pie tās atradās skatuve, kur dziedāja skolotāju koris. Satiksme bija slēgta, jo, neskatoties uz vēlo stundu, bija daudz cilvēku. Satiku daudz paziņas, taču vēl vairāk tomēr nesatiku. Vēlāk notika salūts, ko fotografēju stāvot taisni zem sprādzieniem. Ņemot vērā to, ka vējš bija no ezera puses, un to, ka salūts bija ļoti blakus skatītājiem, taču uz ezera pusi, zem sprādzieniem bija tā vieta, kur no augšas nebira putekļi un sprāgstvielu paliekas. Pēc salūta aizgāju uz diskotēku pie kultūras nama, jo tur spēlēja Cherez Window. Izklausījās pat labāk nekā Sutas balsī, kaut arī Sutas balsī viņiem bija monitori.

Tālāk notika plika disene, kuras laikā divi čomi sakāvās, pie tam vēl dabuja arī meitene, kas centās kautiņu izšķirt. Tas viss neskatoties uz to, ka turpat 50m radiusā atradās četri policijas darbinieki, kas vai nu vienkārši nebija pamanījuši notiekošo, vai arī negribēja iejaukties. Kad visi jau bija izklīduši, tikai tad divi ar pagonām un lukturīšiem atnāca pariņķot virs notikuma vietas un papļāpāt ar klātesošajiem pusaudzīšiem. Kas no tā ir iznācis, man nav zināms, jo aizgāju prom.

Nākamajā rītā devāmies taisīt vietu breika dejai. Kad gumijas paklājs un plāksnes bija sagādātas, bija brīvs brīdis, kura laikā satiku paziņu no Cherez Window, kuram bija jāspēlē orķestrī mazās bungas Ūdensmotociklu sacensību atklāšanā, bet vienlaicīgi arī jāskaņojas Cherez Window uzstāšanos pilsētas centrā. Es piekritu viņu aizvietot, tā tiku uz salu. Trīs gadus nebiju pieskāries bungu kociņiem. Labi, ka bija jaspēlē tikai marši. Tur tīrā atsitiensišana vien ir, ja neskaitīt improvizētos fill in frāžu un motīvu nobeigumos. Bet ideāli nospēlēt tāpat neizdevās - bez notīm nezinu, kur pauzes un solo. Pēc orķestra nedaudz paskatījos ūdensmočus, pafotografēju un devos tālāk.

Centrā notika graffiti demo un, protams, breakdance, kur spēlēja DJ Rolis, un mums palīgā nāca divi dejotāji no Vecpiebalgas. Sanāca labi, kautgan uzstāšanās divpadsmit minūtes man likās pārāk īsa. Tālāk BMX.

Aizgāju mājās, lai noliktu breika mantas un paņemtu ģitāru. Centrā spēlēja Emfāze, Cherez Window un citi, bet biju pārāk aizņemts ar Vlada WiFi routeri, kurš pie instalācijas prasīja paroli, par ko iekš instrukcijas nebija ne ziņas, ne miņas. Tā arī netiku galā. Atgriezos uz pasākumu, kur tiku iekš organizētāju afterparty, kur garšīgi varēja paēst un saņemt kliņģerus par dalību. Tālāk ar ģitāru rokās un dziesmām rīklēs gaidījām to nakts stundu, kad DJ Rolis atkal spēlēs nuskool. Sagaidījām, izārdījāmies. Tajā laikā pēkšņi pazuda ielas apgaismojums un tusiņš notika tumsā. No organizētāju sašutuma runām padzirdēju, ka esot zvanīts uz Latvenergo, kur teica, ka tā ir viņu datorprogramma, kas to apgaismojumu slēdz ārā un iekšā. Patiesību nezinu, bet vēlāk gaisma tika atgriezta. Sagaidīju pulkstens četrus un devos mājās. Disene bija turpinājusies, un, dzirdēju, ka ne bez ārkārtas gadījumiem, par ko stāstīt neņemšos, jo savām acīm redzējis nebiju.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?